Gregorius9 2 Napisano 18 Marca 2014 Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Witam. Moja mama posiada Lumie 520 ktora zresztą sam jej wybrałem ze względu na prostotę obsługi i płynność chodzenia. Tymczasem już 3 raz w przeciągu 4 miesięcy telefon jej się totalnie zawiesił tak że pomogło tylko wyciągnięcie baterii. To jest jakiś błąd oprogramowania ? Oddać na gwarancje telefon ? Myślalem ze w WP8 nie ma czegos takiego jak zwiechy. Ludzie narzekaja na samsungi bo maja lagi. Ok ale tam po 2,3 min telefon chodzi dalej plynnnie, a tu niestety trzeba wyjac baterie bo nic nie pomaga. Co z tym zrobic ? Cytuj Link to post Share on other sites
Synergia 1598 Napisano 19 Marca 2014 Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 uroki wp8 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 19 Marca 2014 Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Urokiem Androida jest to, ze zacina się na perfekcyjnie sprawnym sprzęcie - przesyań pisac głupoty Synergia - resetujące i przycinające się Lumie są rzadkie, a na Androidzie to norma. Więc proszę. Najprawdopodobniej w czasie którejść aktualizacji OTA coś się porąbało, co się zdaża, na WP8 i iOS rzadko, na Androidzie częsciej - ale sie zdaża, opcja druga to wada fabryczna. Lumia 520, L62, L720 mają te same "flaki" i nie słychac by się zawieszały. Spróbował bym fabryczny reset, jesli to nie pomoże to spróbował bym wgrać soft przez kabel. Jeśli nie chcemy się bawic to odesłał bym telefon do serwisu bo jest ewidentnie wadliwy - moja Lumia 720 od Sierpnia 2013 zwiesiła sie 2 razy, słownie dwa - a i to pewnie dla tego bo mocno "kombinuję" - znajomi normalne używajacy Lumii od roku nie mieli ani jednego zawieszenia. Cytuj Link to post Share on other sites
ilov3 106 Napisano 19 Marca 2014 Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Mam lumie 520 i sie nigdy nie zacięła Cytuj Link to post Share on other sites
Synergia 1598 Napisano 19 Marca 2014 Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 (edytowane) Jeśli nie chcemy się bawic to odesłał bym telefon do serwisu bo jest ewidentnie wadliwy - moja Lumia 720 od Sierpnia 2013 zwiesiła sie 2 razy, słownie dwa - a i to pewnie dla tego bo mocno "kombinuję" - znajomi normalne używajacy Lumii od roku nie mieli ani jednego zawieszenia. Taka małą dygresja z mojej strony. Zastanawia mnie fakt iż wiesz wszystko, każdy najmniejszy szczegół nt działania telefonów swoich znajomych. Powiem tylko tyle. Mit o niezawodności wp8 to tylko MIT i to, że będziesz powtarzał w kółko iż są idealne tego nei zmieni. To tak nie działa. zmulaja tak samo jak android i tyle. Może ciut rzadziej ale też się im zdarza. OFc nie zrównujemy tu samsungó które są wybitne dzięki uprzejmości Samsunga i TW. Porównujemy tu do telefonó typu lg f5//6/7/ czy xperia M/L/SP Edytowane 19 Marca 2014 przez Synergia 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ilov3 106 Napisano 19 Marca 2014 Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Nic nie wiesz o wp8 jak widzę, miałeś kiedyś komórkę z wp? Cytuj Link to post Share on other sites
dessiner 24 Napisano 19 Marca 2014 Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Od siebie dodam ze posiadam telefon od paru dobrych miesięcy o ile sie nie myle to ok. 4 miesięcy i raz mi sie zawiesil dotyk, ale to po zainstalowaniu jakiejś aktualizacji i zresetowaniu. Wystarczylo użyć kombinacji klawiszy i po sprawie. Cytuj Link to post Share on other sites
Tabalan 348 Napisano 19 Marca 2014 Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Mi 2/3 razy Lumia 920 się zawiesiła i trzeba było resetować. SGS3 Mini przez 2 razy dłuższy czas ani razu nie sprawił mi takiej niespodzianki. Fakt, czasami były lekkie przycięcia, ale to przechodziło po 2-3 sekundach. Cytuj Link to post Share on other sites
dannyy 13 Napisano 19 Marca 2014 Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Ja powiem od siebie, że wolę zresetować telefon raz na jakiś czas w WP8 gdzie na androidzie przy różnych czynnościach czekać 2-3 sekundy na reakcje. I tak codziennie. Cytuj Link to post Share on other sites
Gregorius9 2 Napisano 19 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Czyli co z tym zrobić ? Oddać do serwisu ? Cytuj Link to post Share on other sites
Tabalan 348 Napisano 19 Marca 2014 Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Jak chcesz to możesz. Przywrócą do ustawień fabrycznych, ewentualnie wgrają soft od nowa i tyle. Równie dobrze sam to możesz zrobić. Cytuj Link to post Share on other sites
Gregorius9 2 Napisano 19 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 No ja się na tym nie za bardzo znam. Przywrócić ustawienia moge ale lepiej jakby wgrali soft od nowa Cytuj Link to post Share on other sites
KowalNet 8 Napisano 19 Marca 2014 Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Przywróć ustawienia fabryczne jeśli to nie pomoże ,a nie chcesz się bawić w wgrywanie softu to odeślij go na gwarancje Powiem tak pierwszego dnia gdy dostałem Lumie 625 do swojej ręki już się zacięła i trzeba byłą ją wyłączyć. Od tamtego momentu nie ma problemu. Lumia to jeden z najlepszych telefonów jaki posiadałem. Lumia zamuli się raz ,a potem działa płynnie ,nie tak jak z androidem raz się przytnie i potem jest tak na okrągło Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts