Skocz do zawartości

Recommended Posts

Gość SPACE GHOST

Jeśli chcesz przywrócić fabryczną wydajność wykonaj bezpieczne czyszczenie, miej na uwadze że usunie to bezpowrotnie wszystkie dane zgromadzone na dysku. Więcej do poczytania po angielsku tu:

http://forums.sandisk.com/t5/SanDisk-Extreme-SSD/HOW-TO-GET-YOUR-SSD-PERFORMANCE-BACK/td-p/281740

http://www.pcworld.com/article/2088341/how-to-restore-your-ssd-to-peak-performance.html

Czyli w praktyce tzw bezpieczne czyszczenie nie daje mi nic poza całkowitym usunięciem danych których nie będzie można odzyskać ?

Pytam bo mam ssd jakieś 2,3 miesiące i w klasyfikacji sprzętu w win 7 ,wynik dysku spadł z 7.6 na 7.5, mam ssd na system i zwykły stary hdd jako magazyn,gry instaluje na owym ssd.

,wynik dysku spadł z 7.6 na 7.5

Nie sądziłem, że ktoś w ogóle zwraca na to jeszcze uwagę. 

Skąd, wiesz, że zmieniły się prędkości, jeśli nie robiłeś żadnych benchmarków ? Co to w ogóle jest za dysk ?

Całkiem poważnie tej klasyfikacji nie biorę pod uwagę ale z czegoś się ona chyba bierze,było 7.6,a po około 2 miesiącach spadło do 7.5,dysk to Kingston 120Gg,dodam że w tym czasie system był reinstalowany około 3 razy z przyczyn powiedzmy technicznych,pozdrawiam

Mógł być i reinstalowany "pińcset" razy. Zrób realne testy np. Crystal Disk Mark czy AS SSD Benchmark.

Dobrze by było gdybyś pamiętał jakie miałeś wyniki na początku, ale myślę że wystarczą obecne testy.

• Popieram 2

Mógł być i reinstalowany "pińcset" razy. Zrób realne testy np. Crystal Disk Mark czy AS SSD Benchmark.

Dobrze by było gdybyś pamiętał jakie miałeś wyniki na początku, ale myślę że wystarczą obecne testy.

to jeszcze jedno pytanie , zainstalowałem HD Tune Pro i nie pokazuje mi temperatury dysku , ani ssd ani hdd, dodam ,że w biosie smart włączony...

ps w starszym laptoku po zainstalowaniu hd tune pokazuje się problem z airflow temperature, o co chodzi ?

Edytowane przez maciejek30

SSD temperatury raczej Ci nie pokaże (jest to i tak mało istotny parametr), co to HDD to różnie, a jaki masz ten dysk (talerzowy) ?

jakiś WD 250gb,z tego co pamiętam wcześniej gdy miałem tylko tego wd i na nim system temperatura była wyswietlana

Całkiem poważnie tej klasyfikacji nie biorę pod uwagę ale z czegoś się ona chyba bierze,było 7.6,a po około 2 miesiącach spadło do 7.5,dysk to Kingston 120Gg,dodam że w tym czasie system był reinstalowany około 3 razy z przyczyn powiedzmy technicznych,pozdrawiam

Jeśli piszesz o V300 kupionym niedawno, to ten typ tak ma.

http://www.purepc.pl/pamieci_masowe/kingston_ssdnow_v300_fw521a_test_nowej_wersji_tanich_dyskow_ssd

http://www.dobreprogramy.pl/Polujesz-na-tani-SSD-Wystrzegaj-sie-Kingstona-SSDNow-V300,News,52754.html

Gość SPACE GHOST

Najlepiej będzie jeśli autor tematu wykona testy szybkości ssd (CrystalDiskMark, AS SSD Benchmark, itp.), później bezpiecznie usunie dane i jeszcze raz zrobi te testy. Wtedy będzie wiadome czy ta procedura coś daje, czy też nie  :menda:

jakoś myśl posiadania dysku ssd całkiem mnie zaślepiła :D, może uda się sprzedać dysk , kupić jakiś hdd lub inny ssd

porównując do hdd , komputer dostał sporego kopa, jednak jest pewien niedosyt 

Ciekawe ilu jest klientów oszukanych tak jak ja ...