audio1993 0 Napisano 6 Marca 2014 Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 Witam, jak w tytule posiada ktoś ten dysk? Jak się sprawuje jak z faktycznymi transferami odczyt/zapis? I jak wypada względem Plextora M5S czy takiego Crucial'a M500? Warto go kupić? Kosztuje 300 zł, a teoretycznie w ten cenie ma zadziwiające transfery odczyt 500 mb/s i zapis 360 mb/s no właśnie ten zapis wydaje się wyolbrzymiony Link to post Share on other sites
worm 17835 Napisano 6 Marca 2014 Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 Nie wiem czy ktoś z użytkowników forum już miał z tym dyskiem styczność, ale zerknij tutaj na jakieś testy. Link to post Share on other sites
Gość Adrian Napisano 6 Marca 2014 Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 Napisz jakie konkretnie testy chcesz, pracuje na tym dysku i jestem bardzo zadowolony. Link to post Share on other sites
audio1993 0 Napisano 6 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 Napisz jakie konkretnie testy chcesz, pracuje na tym dysku i jestem bardzo zadowolony. w sumie wystarczyłoby jakbyś powiedział w jakim czasie po ekranie POST ładuje Ci się system aż do zalogowania i na jakiej płycie głównej operujesz tym dyskiem, bardzo przydałaby mi się ta informacja Nie wiem czy ktoś z użytkowników forum już miał z tym dyskiem styczność, ale zerknij tutaj na jakieś testy. dzięki za link, ale kurcze nie ma tam w testach syntetycznych dwóch dysków z pierwszego postu które nadmieniłem, a zależy mi na porównaniu właśnie z nimi Link to post Share on other sites
Gość SPACE GHOST Napisano 6 Marca 2014 Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 Na M5S masz więcej przestrzeni dyskowej oraz trochę lepsze osiągi (testy porównawcze c100 240GB znajdziesz tutaj). W codziennej pracy jeśli to ma być dysk na system i popularne aplikacje użytkowe bardziej od prędkości sekwencyjnych liczą się prędkości losowe. Link to post Share on other sites
Gość Adrian Napisano 6 Marca 2014 Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 w sumie wystarczyłoby jakbyś powiedział w jakim czasie po ekranie POST ładuje Ci się system aż do zalogowania i na jakiej płycie głównej operujesz tym dyskiem, bardzo przydałaby mi się ta informacja dzięki za link, ale kurcze nie ma tam w testach syntetycznych dwóch dysków z pierwszego postu które nadmieniłem, a zależy mi na porównaniu właśnie z nimi Mam dysk podpięty pod płyte Asrock Z87Pro4 + I5 4570 + 16gb pamięci, system to win 8.1 i ładuje się obecnie od post-a ~4 sekundy do ekranu logowania. Pracuje na dysku od stycznia i szczerze polecam. Zastanawiałem się właśnie na M5S i nie żałuje wyboru. Link to post Share on other sites
audio1993 0 Napisano 6 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 Mam dysk podpięty pod płyte Asrock Z87Pro4 + I5 4570 + 16gb pamięci, system to win 8.1 i ładuje się obecnie od post-a ~4 sekundy do ekranu logowania. Pracuje na dysku od stycznia i szczerze polecam. Zastanawiałem się właśnie na M5S i nie żałuje wyboru. 4 sekundy oO masakra, ale z tego co wiem to chyba win 8 włącza się szybciej od win 7, a ja na win 7 pracuje, ciekawe jak szybko u mnie będzie się system załączał, to pewnie oleje tego C100 i wezmę sprawdzony produkt Plextor M5S, dziękuje wszystkim za udział w temacie, do zamknięcia Link to post Share on other sites
Gość Adrian Napisano 6 Marca 2014 Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 4 sekundy oO masakra, ale z tego co wiem to chyba win 8 włącza się szybciej od win 7, a ja na win 7 pracuje, ciekawe jak szybko u mnie będzie się system załączał, to pewnie oleje tego C100 i wezmę sprawdzony produkt Plextor M5S, dziękuje wszystkim za udział w temacie, do zamknięcia 4 do logowania, akurat loguje się z hotmaila także dolicz jeszcze ze ~3 - 15 zależnie ile masz programów w autostarcie. Link to post Share on other sites
Recommended Posts