Skocz do zawartości

Podkręcanie procesorów! Jaki masz wynik?

Recommended Posts

miałem wstawić to wstawiam...

http://i45.tinypic.com/2nv8haw.jpg

Chłodzenie to pentagram freezone hp-100 AlCu lite... system uruchamiał się przy 3,8, ale jak włączałem orthosa to się restartował. To nie był moj pc więc troszkę bałem się żeby nie spalić go więc maksymalne napięcie wynosiło 1,5 v...

Intel Mobile Core 2 Solo SU3500 (Penryn) 1.4Ghz (tak na prawdę to 1396Mhz) @ 1710.7Mhz (ok. 22% więcej)

Pamięć PC6400 (400Mhz) @ 488.9Mhz

30min test stabilności:

http://img227.imageshack.us/img227/2651/1710.th.jpg

Pewnie mogłoby być wyżej, ale nie chciało mi się testować każdej częstotliwości. Poza tym nie mogę wpływać na taktowanie pamięci i to mnie ogranicza :)

Max bez testu stabilności to 1843.4Mhz (pamięć - 526.7Mhz), ale to już chyba dawałem :hahaha:

Tamten wynik jest nieaktualny, więc zamieszczam świeży:

http://valid.canardpc.com/cache/banner/944847.png

Pamięci chodzą na 1333MHz 1.9V 7-7-7-24, procesor na 3624MHz 1.312V, temperatury CPU w stresie to 65st. i to wszystko na BOX'owym chłodzeniu procesora. Jeśli zajdzie taka potrzeba, to zarzucę screena z full stabilnością, ale chyba można uznać za stabilny, gdyż nie wiele się pozmieniało :).

mam taką prośbę

Jeżeli ktoś posiada starą sprawną platformę z procesorem standardowo ustawionym poniżej 1GHz niech spróbuje oc i wstawi tu wynik.

Dzięki temu stworzymy ranking TOP mniej niż 1GHz

chodzi tu o procesory które bez oc posiadają taktowanie poniżej 1GHz

przykładowo pokazuje tu swój wynik :)

sam sie prosiłeś, już wyciągam z szafy.....

na razie powolutku PIII 800@960 36stopni

polerowanie rdzenia.....

@1020

problem jest nie tyle z kreceniem procka co utrzymanie w ryzach ramów

mobo abit bx-133 raid

ale sie wkurzam bo nie mozna nic dzielnika na pamieciach ruszyc i sdramy odmawiaja mi posluszenstwa przy fsb =170

powiem tyle że u mnie temp. max nie przekracza 30*C

może by mój procek poszedł więcej ale zmienianie napięcia przez przekładanie zworek nie jest łatwe. Może kiedyś będę tak cierpliwy :) by tego dokonać

jaką masz płytę główna?

ja mam ECS P6VAP-Me

Idze coś dalej?

Tych testów stabilności to czasem nie rozumiem. Obecnie udało mi się przetaktować mojego Athlona x4 620 o 60% tj 3.7GHz 1.48v. Komputer przy tym taktowaniu chodzi normalnie cały dzień, 3dmark 06 ok, przy normalnej pracy na codzień ok, w grach ok. A na teście potrafi się wysypać po 10 minutach :menda: A tu przyznaje rację Lordusiowi że Goodramy coś nie lubią zmiany taktów na większe bo u mnie jest dokładnie tak samo