kopec23 10 Napisano 19 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Witam! Zwracam się do was z prośbą o wybór urządzenia wielofunkcyjnego do w/w ceny. Urządzenie będzie wykorzystywane w małej firmie, jak również czasem do zastosowań typowo domowych. Jednym z decydujących czynników będzie koszt zakupu oryginalnych tuszy. Rzuciłem okiem na kilka wcześniejszych tematów i z tego co się dowiedziałem to całkiem dobrym wyjściem są kombajny HP z serii Ink Advantage. Wstępnie wybrałem dwa urządzenia: HP DeskJet Ink Advantage 6525 i HP DeskJet Ink Advantage 4625 Z tego co widzę główną różnicą między tymi urządzeniami jest obecność faxu w 4625 (który w sumie mógłby się przydać, chociaż nie jest konieczny) i prędkość druku (na korzyść 6525). Niestety nie wiem jak wygląda kwestia jakości druku w w/w drukarkach. Co więc sądzicie o proponowanych drukarkach? A może czy jest jakaś alternatywa do nich (może jakiś Brother)? Z góry dziękuję za pomoc w wyborze. Pozdrawiam Kopeć Cytuj Link to post Share on other sites
zawas 4 Napisano 19 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Jednym z decydujących czynników będzie koszt zakupu oryginalnych tuszy. Za orginalne tusze do HP'ka to kupisz kolejne urządzenie... Sorry taką ma HP polityke... Polecam: Brother DCP-J315W (Wi-Fi) Posiadam u siebie to urządzenie i jestem zadowolony. Szybki i dobry druk. Fajnie drukuje na nieorginalnych tuszach fotki. Najlepszą zaletą jest to aby to urządzenie działalo w sieci wystarczy podłączyć się przez WiFi. Do drukarki podłączasz kabelek zasilania do sieci zasilania i va'la. Na ceneo i opineo opiinie na temat tego narzędzia oscylują na wysokim poziomie. Naprawde polecam. Cytuj Link to post Share on other sites
kopec23 10 Napisano 19 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 (edytowane) Za orginalne tusze do HP'ka to kupisz kolejne urządzenie... Sorry taką ma HP polityke... Z tego co sprawdzałem to tusze do Ink Advanceów kosztują po ok. 35 zł za sztukę (czyli ok. 140 zł za komplet), więc na ten moment niestety Brother wypada słabiej - sprawdzę jeszcze na ile stron wystarczają tusze w DCP-J315W, bo może będą miały wyższą wydajność. EDIT: dodatkowo z tego co widzę to ten konkretny Brother niestety został już wycofany ze sprzedaży :-/ Edytowane 19 Lutego 2014 przez kopec23 Cytuj Link to post Share on other sites
anhus 99 Napisano 19 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Z tymi tuszami do HP to faktycznie coś jest do rzeczy. Kupiłem zamiennik blackpointa i drukarka go nie widzi;/. Mój znajomy ostatnio poszedł w Brothery i kupił DCP J4110DW. Cytuj Link to post Share on other sites
Lolo12 9 Napisano 21 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 Za orginalne tusze do HP'ka to kupisz kolejne urządzenie To niestety prawda. Sam mam HP i jeśli do urządzenia nie mam żadnych zastrzeżeń to koszty przeznaczane na tusze to masakra. Cytuj Link to post Share on other sites
anhus 99 Napisano 21 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 Dodam tylko, że dopytałem o to na ile może wystarczyć tusz w tym brotherze. Mówił, że z tego co mu mówili w sklepie to przy średniem poziomie drukowania ( nie widomowo co to znaczy) to na pół roku. Cytuj Link to post Share on other sites
dinokajman 52 Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 (edytowane) Nie zwróciłem uwagi ale potrzebujesz chyba druku w kolorze ja Ci podałem urządzenie drukujące czarno białe. Sorki. Ja Ci polecam urządzenie wielofunkcyjne Brother DCP-7055w. Mam w domu schowane w szafie dzięki wifi druk ze smartfona i komputerów w całym domu. Do zastosowań domowych świetny sprzęt. Kupiłem za 489zł (można poszukać nawet taniej) http://allegro.pl/urzadzenie-brother-dcp-7055w-toner-startowy-i4008946745.html Oryginalny toner można dostać od 128zł (1000 stron) A nieoryginalny od ok 31zł http://allegro.pl/toner-brother-tn2010-dcp-7055-dcp-7055w-dcp-7057e-i4055164822.html tu test (drukarka u mnie szybciej startuje z wydrukiem niż na filmie) Edytowane 25 Marca 2014 przez dinokajman Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts