Saylin 7 Napisano 18 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 (edytowane) Witam zastanawiam się czy do mojego sprzętu opłaca się kupować kartę dźwiękową. Audiofilem nie jestem ale lubię jak dźwięki są czyste, wyraźne oraz bas jest bez skazy:) tylko nie wiem czy na posiadanym sprzęcie odczuje jakąkolwiek róźnicę w grach i muzyce. Moja integra to Realtek ALC892 Głośniki: Logitech Z4 Słuchawki numer jeden: Creative Fatali1ty Słuchawki numer dwa: Turtle Beach Ear Force x12 z wbudowanym wzmacniaczem z nich korzystam najczęsciej Myslałem o czymś tanim jak Xonar DX no i koniecznie na PCI tak żeby nie kolidowało z kartą graficzną. Proszę o poradę Edytowane 18 Lutego 2014 przez Saylin Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 18 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Moim zdaniem do takich plastikowych pierdziawek nie ma sensu kupować dedykowanej dźwiękówki. Nie usłyszysz różnicy. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Saylin 7 Napisano 18 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Moim zdaniem do takich plastikowych pierdziawek nie ma sensu kupować dedykowanej dźwiękówki. Nie usłyszysz różnicy. Dziekuje, o to właśnie mi chodziło ponieważ nigdy nie miałem do czynienia z dedykowaną kartą dźwiękową, więc sobie chyba odpuszczę w takim wypadku Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 18 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Szkoda kasy Cytuj Link to post Share on other sites
Saylin 7 Napisano 18 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 A tak z innej beczki ile kosztują najtańsze słuchawki 5.1 dzięki którym mógłbym rozkoszować sie dźwiękiem w połączeniu z karta dzwiękowa oraz slyszeniu przeciwników z tyłu w grze itp. Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 18 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Z takim pytań najlepiej uderz bezpośrednio do któregoś z ekspertów od audio. Cytuj Link to post Share on other sites
spider_1987 5488 Napisano 19 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Odpuściłbym sobie słuchawki 5.1. Przyznaję- nie miałem z takowymi do czynienia, jednakże na "chłopski rozum" uzyskanie efektu 5.1 w nawet najdroższych słuchawkach, które przecież najczęściej posiadają 2 głośniczki jest z mojego punktu widzenia niemożliwe i nawet jak "coś" się uda to będzie bardzo dalekie od ideału. Naturalnie tak jak Nowaj odsyłam do naszych Ekspertów audio- panowie w razie "w" poprawcie mnie 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Lukson 3410 Napisano 19 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 Słuchawki 5.1 to pic na wodę. Nie da się na tym uzyskać zadowalających efektów. Poza tym dźwięk pozyccjonuje się przy użyciu dwóch uszu a co za tym idzie potrzebne są dwa przetworniki - głośniki w słuchawkach. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Saylin 7 Napisano 19 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2014 (edytowane) Zdecydowałem ze jednak kupie tego xonara dg kosztuje on u mnie 20 euro a dla porównania paczka papierosów prawie dychę a w późniejszym czasie pomyśle o jakiś dobrych sluchawkach, wiem ze powinienem zrobić odwrotnie ale cóż decyzje opieram na tym ze właśnie czytałem o tym pozycjonowaniu ze jest ono lepsze np. W grach typu bf4 pomijając jakość na tańszych sluchawkach. No i również borykam sie z problemem "pisków" czy to w słuchawkach czy na głosnikach podczas przewijania stron dla przykładu czytałem że karta dedykowana powinna rozwiązać ten problem. Edytowane 19 Lutego 2014 przez Saylin Cytuj Link to post Share on other sites
1985r7 52 Napisano 20 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Na DG też słychać przewijanie strony ale tylko na front panelu bo z tyłu jest ok. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Saylin 7 Napisano 20 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Całe szczęście frontu nie będę używał bo mam socket w obudowie uwalony Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 20 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Na DG też słychać przewijanie strony ale tylko na front panelu bo z tyłu jest ok. czyli na froncie słychać, nie na DG. Cytuj Link to post Share on other sites
1985r7 52 Napisano 21 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 Front panel jest podpięty pod DG. Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 21 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 czyli wiesz co działa nie tak, nie Xonar.A po za tym to zależy od obudowy, bo nie wszędzie są takie problemy. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts