BloodAlexis 0 Napisano 16 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Hej, nie wiem czy to odpowiednie miejsce ,ale potrzebuje pomocy z komputerem. Mam komputer stacjonarny( sprzęt składany )z Windows 7, a problem mianowicie jest z nim taki - wczoraj wyłączyłam go normalnie(przez naciśnięcie przycisku zamknij) , a dzisiaj kiedy chciałam go uruchomić (wybrałam w GRUB-ie windowsa , ale posiadam też Linux Mint ) włączył się normalnie lecz obojętnie co kliknęłam totalna zawiecha. Zresetowałam i nie ważne czy próbowałam uruchomić Linux-a czy Windows 7 zawsze pojawiał się czarny ekran BEZ KURSORA. Wie ktoś może w czym tkwi problem ? A i zapomniałam dodać ,że gdy jest ten czarny ekran i kliknę ALT +CTRL + DELETE system (czy to co z niego zostało ) uruchamia się ponownie i znów czarny ekran ;/Intel i5 2500k Dysk Western 500gbPłyta główna ASRock P67 Pro3Graficzna MSI Realtek 6200 Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 16 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Masz możliwość wejścia w bios? Cytuj Link to post Share on other sites
BloodAlexis 0 Napisano 16 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Tak mam możliwość Swoją drogą Próbowałam zbootowac linuxa z płytki. Niestety, podczas ładowania systemu wyskakuje błąd, że nie można wczytać interfejsu graficznego. Jeszcze mam komunikat - ,, Failed to set up X server (your graphical interface) A następnie, gdy rozwijam szczegóły błędu jest komunikat,, Fatal server error, no screen found '' Cytuj Link to post Share on other sites
compix 8 Napisano 16 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Sprawdź smart, ewentualnie uruchom z płytki z odpiętym dyskiem.Podmienić można kartę graficzną. Cytuj Link to post Share on other sites
BloodAlexis 0 Napisano 16 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Już udało się rozwiązać problem (chociaż ten główny z czarnym ekranem ). Odświeżyłam konfiguracje GRUB-a, ale dalej mi czasem mocno zetnie ... Cytuj Link to post Share on other sites
compix 8 Napisano 17 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 Dla tego warto podać smart dysku, może to jest powodem `zcięcia` Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts