jarnuszkiewiczm 1096 Napisano 14 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 (edytowane) Zasilacz to nie frykas a raczej to czym jest serce dla człowieka, jak masz słabe to padniesz trupem na przejściu dla pieszych z kebabem w łapie, porządne PSU to podstawa i osobiście wolałbym zrezygnować z procka mocniejszego albo grafy na rzecz mocnego stabilnego i markowego zasilatorka Edytowane 14 Lutego 2014 przez jarnuszkiewiczm Link to post Share on other sites
Pawian 2 Napisano 14 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 Stary, ale ja sie boję o ten zasilacz. Co jeśli on nie wytrzyma?? Sfajczy całego kompa czy co? Link to post Share on other sites
jarnuszkiewiczm 1096 Napisano 14 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 (edytowane) bardzo mozliwe że sfajczy, może całego może tylko płyte i proca, a może pociągnie za sobą dokumentnie wsio loteria Edytowane 14 Lutego 2014 przez jarnuszkiewiczm Link to post Share on other sites
Funkie 1189 Napisano 14 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 (edytowane) Jest kilka wariantów: - Spali się zasilacz - Spali się wszystko co do niego podłączone - Spali się wszystko co jest w promieniu 1m od obudowy. - W najgorszym wypadku zabije Cię prąd ale o tym już nam nie napiszesz. Tak zasilacz to bardzo ważna sprawa. Być może w tym momencie pali powoli podłączone podzespoły. P.s potrafi pójść płomień z zasilacza. Edytowane 14 Lutego 2014 przez Funkie 1 Link to post Share on other sites
jarnuszkiewiczm 1096 Napisano 14 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 (edytowane) Faktem jest że kolkwialnie mówiąc ****owy zasilacz może prowadzić nawet do pożaru i stwarza zagrożenie bezpośrednie dla życia i zdrowia użytkownika, nie ma się z czego śmiać a miałem osobiste doświadczenie z takim wyrobem zasilaczopodobnym, i sam sie przeraziłem jak się zajarał żywym ogniem bo co robić, wodą nie ugaszę bo tylko dowale do pieca, pianki nie mam w domu, dramat, czekać aż samo sie zjara co się ma zjarać, smród i żal pozostają natomiast nie spotkałem się osobiście z czymś z czym nie chce się spotkać bo nawet do eksplozji dochodziło, są foto na necie jak obudowę potrafiło rozerwać i to już też nie ma śmiechu bo jak tak dupnie i odłamek poleci ci na twarz albo cokolwiek no nie chciałbym być w pobliżu, prąd elektryczny to jednak siła potężna i są firmy które to rozumieja i zatrudniają inżynierów który umieją się z tym obejść albo po chińsku się to robi, byle chodziło po zakupie a potem to i tak naszego straganu nie znajdą Edytowane 14 Lutego 2014 przez jarnuszkiewiczm Link to post Share on other sites
pablo23s 8 Napisano 14 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 http://www.uni-andragos.pl/grafika/bhp.jpg 1 Link to post Share on other sites
jarnuszkiewiczm 1096 Napisano 14 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 Dobra, wywód o bhp mamy za sobą, w rzeczywistości ten logic od biedy może i pociągnie sprzęt, miałem zasilacz megabajta 300W który do dziś działa już 12 lat i służy jako saper jaby coś miało odmówić posłuszeństwa w akompaniamencie pokazu świtlnego, ale działa mimo że to syf to jednak, więc wracając do tematu wymień na tego 7770 i podłącz, gwarancji bym nie dał właśnie ze względu na zasilacz ale raczej powinno wstać i nawet działać Link to post Share on other sites
jeomax.co.uk 173 Napisano 14 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 Gosciu, zasilacz to podstawa. Jak wyjezdzasz z czyms a'la Logic500W, to nie chodzi tylko o to, ze on moze sfajczyc Ci nowa grafike za 3 "stuwki" i co tam sobie jeszcze po drodze wymysli, tylko takze i o to, ze po owej drodze jego skomplikowanego dzialania (skomplikowanego na zasadzie, ze nikt nie wie, czy on zadziala, czy nie - a jesli zadziala - to jak) stoi wiele znakow zapytania, jak miedzy innymi Twoj problem. Innymi slowy - jak pytasz sie nas o rozwiazanie problemu, to przynajmniej zadbaj o to, bysmy pewni, ze piszac o 500 watach masz na mysli PRAWDZIWY ZASILACZ, a nie cos, co se jaja ze wszytskiego - w tym i z nas i z CIebie - moze robic. Czyli sprawdz ten zestaw najpierw z markowym zasilaczem (pozycz, kup, nie wiem) i dopiero potem pisz, jakie sa objawy, bo na 99% przy markowym zasilaczu moze sie wszystko zmienic (o ile karta nie jest walnieta, ale zakladam, ze juz ja gdzie indziej sprawdziles i jest OK). Link to post Share on other sites
Funkie 1189 Napisano 14 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 (edytowane) 450zł budżet - Weź Thermaltake litepower 400W około 130-150zł ale lepszy niż ten logic. - Poszukaj 7770 za około 320zł powinien być jakiś egzemplarz Edytowane 14 Lutego 2014 przez Funkie Link to post Share on other sites
Gornik Steve 218 Napisano 14 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 Skoro już raz miał Was w głębokim poważaniu, to po co sobie zawracacie nim głowę? Link to post Share on other sites
jarnuszkiewiczm 1096 Napisano 14 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 to się nazywa SPORT albo wynagrodzone w przyszłości dobre chęci (oby nie w dzieciach wynagrodzone) Link to post Share on other sites
Funkie 1189 Napisano 14 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 Tak jak ktoś mi kiedyś powiedział: Komputer pobiera prąd i należy zadbać aby był on jak najlepszej jakości. Tylko od nas zależy czy kupimy odpowiedni zasilacz przez który prąd będzie płynął bez obawy o nasze bezpieczeństwo i mienie. Przychodzi facet do ubezpieczyciela i pyta: - Dzień dobry chciałem ubezpieczyć mieszkanie od spalenia. Ile to będzie kosztować? - A jaki ma Pan zasilacz w komputerze? - Eeee Logic 500W??? - To będzie milionpięćset dwadziewięćset miesięcznie. Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 14 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 Panowie, to że puściłem temat luzem nie znaczy, że panuje to powszechne pozwolenie na aktywne i celowe robienie rynsztoka, bezkarne spamowanie (tak jak post który właśnie stąd zniknął) i ciągnięcie tych jaj w nieskończoność.Bądźcie świadomi jakiejś granicy - bo faktycznie trzeba ją będzie nakreślić warnami. Link to post Share on other sites
jarnuszkiewiczm 1096 Napisano 14 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 swoją drogą sam autor raczej już ma gdzieś ten temat także proponuje nałożyć tzw laskę marszałkowską i zamknąc to w cholere Link to post Share on other sites
Gornik Steve 218 Napisano 14 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 Wnioskuję o banana dla autora. 2 Link to post Share on other sites
pablo23s 8 Napisano 14 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 Sorry Sid. Trochę mnie poniosło. Już będę grzeczny Link to post Share on other sites
jarnuszkiewiczm 1096 Napisano 14 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 e no bana to neee, za co, to że chłopak nie kuma co się dookoła dzieje to nie powód, z pewnoścą to co pisał nie było złośliwe ani celowe nawet jeżeli głupie, więc nie ma sensu go pozbawiać możliwości skorzystania z forum w przyszłości Link to post Share on other sites
pablo23s 8 Napisano 14 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 Popieram wniosek Gornik Stevea także jarnuszkiewiczm Link to post Share on other sites
Gość rorke Napisano 14 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 To ktoś jeszcze łyka te prowo ? Wy się tutaj głowicie, a pawian pewnie jeździ du**ą po dywanie ze śmiechu. Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 14 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 (edytowane) proponuje nałożyć tzw laskę marszałkowską i zamknąc to w cholere Tako rzecze król. Jak pawian zechce szukać pomocy, to założy sobie poważny temat i lepiej żebym zastał tam krystaliczny porządek, albo wszystkich spamerów pogonię na urlop (łącznie z nim samym). Dwa kpiarskie tematy wystarczą. Edytowane 14 Lutego 2014 przez sid vicious Link to post Share on other sites
Recommended Posts