Skocz do zawartości

Fractal - Wentylatory

Recommended Posts

• 2 tygodnie później...

Co do szumu powietrza to nie mam żadnych zastrzeżeń,bo tak jak napisał sid na max obrotach każdy wentylator słychać,natomiast moje się trafiły terkoczące a tego aspektu nie zdzierżę,szczególnie w nocy gdy jest cisza a przeglądam neta a tu z obudowy wydobywa się trtrtrttrtrttrttrtrttryyyyyyyyyyyy.

Chudy próbowałeś je lekko docisnąć/pociągnąć  %-) ?

Moje oryginalnie dodane do R4 lekko terkoczą ale obydwa są z przodu, za drzwiczkami z pianką więc prawie tego nie słychać. Dla mnie nie są takie złe, miałem już gorsze. Tylko chciałbym je przemalować a nie moge za nic ściągnąć śmigieł  :(

Edytowane przez Night rider
Gość t.luk

Sorry ale wszyscy widzą, że Ty nie tylko je śledzisz. Ty dla hobby wyolbrzymiasz problemy przede wszystkim dwóch marek i wszyscy to widzą. Dobrze, że ludzie potrafią to jeszcze zauważyć...

Sorry ale wszyscy widzą, że Ty nie tylko je śledzisz. Ty dla hobby wyolbrzymiasz problemy przede wszystkim dwóch marek i wszyscy to widzą. Dobrze, że ludzie potrafią to jeszcze zauważyć...

Rzeczywiście tak nie znoszę Fractala, że z tej nienawiści kupiłem ich obudowę i dokupiłem 3 kolejne wentylatory Silent Series R2.

Ja faktycznie IT traktuję jako hobby, Ty natomiast uprawisz służbowo czarny marketing :D

Edytowane przez omar2033

Patrząc na tendencje, spodziewałbym się raczej, że fractal wpuścił na rynek serię/serie wentyli z walniętymi łożyskami (może i nieświadomie, może zawiniła manufaktura), albo zwyczajnie się popsuli, bo dawniej takich problemów nie było, ale ostatnio sporadycznie wyskakują problemy u przeróżnych użytkowników. 
Sądzę, że nikt śledztwa wewnętrznego na ten temat nie przeprowadzi, a tutejsi ukryci marketingowcy Fractala będą milczeć (pun intended) więc pozostaje chyba tylko czekać na kolejną serię obudów/wentyli i przypilnować jak wtedy będzie z wentylatorami - czy sytuacja się poprawi czy znów będą głosy o problematycznych terkotaniach.

• Popieram 2