chudy131080 14114 Napisano 15 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2014 Wcześniej miałem R2 i tak samo było OK.Teraz kupiłem inną i były jakie były,zmieniłem na inne i mam spokój i ciszę. Cytuj Link to post Share on other sites
omar2033 593 Napisano 16 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Tutaj był temat o wentylatorach Fractala. http://forum.benchmark.pl/topic/112648-terkotanie-wentylator%C3%B3w-fakty-i-mity/ Dla mnie one szału nie robią i słyszę w nich pracę łożysk. Z ustawionymi na 7v da się jakoś żyć. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
shae6666 110 Napisano 26 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Co do szumu powietrza to nie mam żadnych zastrzeżeń,bo tak jak napisał sid na max obrotach każdy wentylator słychać,natomiast moje się trafiły terkoczące a tego aspektu nie zdzierżę,szczególnie w nocy gdy jest cisza a przeglądam neta a tu z obudowy wydobywa się trtrtrttrtrttrttrtrttryyyyyyyyyyyy. Chudy próbowałeś je lekko docisnąć/pociągnąć ? Cytuj Link to post Share on other sites
chudy131080 14114 Napisano 26 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Wszystko patrzyłem,zmieniałem je miejscami,w poziomie i w pionie itp.Wyjmowałem i próbowałem je nasmarować,to samo.Wreszcie sprzedałem i kupiłem inne,oczywiście informując nabywcę o zaistniałym problemie. Cytuj Link to post Share on other sites
Night rider 109 Napisano 27 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 (edytowane) Moje oryginalnie dodane do R4 lekko terkoczą ale obydwa są z przodu, za drzwiczkami z pianką więc prawie tego nie słychać. Dla mnie nie są takie złe, miałem już gorsze. Tylko chciałbym je przemalować a nie moge za nic ściągnąć śmigieł Edytowane 27 Lutego 2014 przez Night rider Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 4 Marca 2014 Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Przecież wystarczy je tylko odkręcić? Cytuj Link to post Share on other sites
omar2033 593 Napisano 6 Marca 2014 Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 (edytowane) Kolejny użytkownik z forum BMK z terkoczącymi wentylatorami Fractala http://forum.benchmark.pl/topic/113612-fractal-design-arc-xl/ Oryginale 2 wentylatory poszły na gwarancję bo za bardzo trykały. Edytowane 6 Marca 2014 przez omar2033 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 6 Marca 2014 Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 Lol, widzę że naprawdę nie masz co robić tylko śledzisz pojedyncze przypadki żeby je wyolbrzymiać A to Ty mnie oskarżasz o czarny marketing Cytuj Link to post Share on other sites
omar2033 593 Napisano 6 Marca 2014 Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 Śledzę czasem worklogi użytkowników, a twoje zaklinanie prawdy jak zwykle nijak ma się do rzeczywistości. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 7 Marca 2014 Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Sorry ale wszyscy widzą, że Ty nie tylko je śledzisz. Ty dla hobby wyolbrzymiasz problemy przede wszystkim dwóch marek i wszyscy to widzą. Dobrze, że ludzie potrafią to jeszcze zauważyć... Cytuj Link to post Share on other sites
cesasz 5523 Napisano 7 Marca 2014 Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 @t.luk mocne slowa jak na kogoś pracującego jako marketingowiec 1 Cytuj Link to post Share on other sites
omar2033 593 Napisano 8 Marca 2014 Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 (edytowane) Sorry ale wszyscy widzą, że Ty nie tylko je śledzisz. Ty dla hobby wyolbrzymiasz problemy przede wszystkim dwóch marek i wszyscy to widzą. Dobrze, że ludzie potrafią to jeszcze zauważyć... Rzeczywiście tak nie znoszę Fractala, że z tej nienawiści kupiłem ich obudowę i dokupiłem 3 kolejne wentylatory Silent Series R2. Ja faktycznie IT traktuję jako hobby, Ty natomiast uprawisz służbowo czarny marketing Edytowane 8 Marca 2014 przez omar2033 Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 8 Marca 2014 Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 Patrząc na tendencje, spodziewałbym się raczej, że fractal wpuścił na rynek serię/serie wentyli z walniętymi łożyskami (może i nieświadomie, może zawiniła manufaktura), albo zwyczajnie się popsuli, bo dawniej takich problemów nie było, ale ostatnio sporadycznie wyskakują problemy u przeróżnych użytkowników. Sądzę, że nikt śledztwa wewnętrznego na ten temat nie przeprowadzi, a tutejsi ukryci marketingowcy Fractala będą milczeć (pun intended) więc pozostaje chyba tylko czekać na kolejną serię obudów/wentyli i przypilnować jak wtedy będzie z wentylatorami - czy sytuacja się poprawi czy znów będą głosy o problematycznych terkotaniach. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts