kciosek 0 Napisano 6 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 Witam serdecznie. Mam problem z Win 7 (x86) w nowym laptopie Lenovo b5400 z i3 haswell po dłuższym czasie użytkowania, gdy chce wyłączyć laptopa następuje wylogowanie i bez przerwy widnieje "Trwa zamykanie".Robi się tak tylko wtedy, gdy przestaje działać karta sieci bezprzewodowej, czasami znika napęd albo USB. Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 6 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 To chyba pierwsze co bym zrobił..... Cytuj Link to post Share on other sites
skate313 5 Napisano 6 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 mozesz tez sprobowac przywrocic system do momentu kiedy nie miales takiego problem nie stracisz wtedy danych i tego co juz ustawiles sobie w kompie instalacja systemu to 20 minut ale spersonalizawac go po swojemu.... mi to zajmuje 2 dni... jak przywracanie nie pomoze to reinstalka jak kolego wyzej zalecil Cytuj Link to post Share on other sites
compix 8 Napisano 6 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 Zrób tak jak pisze jarrino i zdaj relacje. Można zerknąć na SMART dysku, i ewentualnie tutaj go wkleić. Za znikanie napędów no USB lub samego napędu optycznego może być odpowiedzialny system/oprogramowanie ale też uszkodzenie sprzętowe, między innymi mostek południowy jeśli nie laptop nie jest wyposażony w most hybrydowy. W każdy razie pierwsze reinstal systemu a potem raportuj nam. Cytuj Link to post Share on other sites
kciosek 0 Napisano 7 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 Nie mogę wykonać recovery. Laptop jest zupełnie nowy mam go zaledwie 3 dni. Kupiłem go bez systemu. Najpierw zainstalowałem 64 ale były problemy więc przeinstalowałem na 32 co nie pomogło. Zauważyłem że wszystko się tak wali jak Update znajduje nowe aktualizacje dla systemu. Dodam że wcześniej wyłączyłem na każdym urządzeniu zezwalanie na wyłączenie w celu oszczędzania energii co nie dało efektu. Cytuj Link to post Share on other sites
compix 8 Napisano 7 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 Zerknij w takim razie na SMART dysku. Możesz użyć do tego np darmowego HDTUNE. Jeśli nie widzi smartu to sprawdź w biosie czy opcja smartu czasem nie jest wyłączona. SMART można wkleić tutaj, to zerkniemy Cytuj Link to post Share on other sites
kciosek 0 Napisano 7 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 (edytowane) http://i.imgur.com/iABBpLc.png O to chodzi? Jednak to nie wina Update. Edytowane 7 Lutego 2014 przez kciosek Cytuj Link to post Share on other sites
compix 8 Napisano 7 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 SMART wygląda w porządku. W takim razie najrozsądniej będzie zrobić backup danych i na nowo zainstalować windows. Możliwe że coś się sknociło przy tej instalacji lub update. System oryginalny? Cytuj Link to post Share on other sites
kciosek 0 Napisano 11 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 A ma to jakieś znaczenie? Płyta nie jest oryginalna natomiast posiadam klucz którego jeszcze nie wklepałem. Robiłem tak na starym laptopie i nie było dotychczas żadnych problemów. Proszę jeszcze o opinie skanu http://oi62.tinypic.com/11j7ypx.jpg czy ten spadek do 6MB jest czymś normalnym czy dysk jest uszkodzony? Cytuj Link to post Share on other sites
compix 8 Napisano 11 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Wygląda ok. Nie powinno, w każdy razie zrób reinstalację systemu, być może tylko tu istnieje problem:) Cytuj Link to post Share on other sites
kciosek 0 Napisano 17 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 Zainstalowałem jeszcze raz system oryginalny. Kilka dni wszystko było ok. A dzisiaj to samo. Brak internetu, system nie mógł rozwiązać problemu z łącznością, w menadżerze urządzeń informacja o błędzie w sterowniku na karcie sieciowej. Przy próbie wyłączenia karty menadżer zawiesza się po czym uruchamiam ponownie lapa i znowu muszę pomagać mu przyciskiem zasilania żeby się wyłączył. WTF?! Cytuj Link to post Share on other sites
kciosek 0 Napisano 20 Marca 2014 Autor Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Chciałbym wznowić temat. Co prawda pojawia się już nieco inny problem ale nie chciałem już zakładać nowego tematu z racji tego że powyższe informacje mogą być istotne. Otóż wyłączając laptopa wszystko pięknie wyłącza się, cichnie i gaśnie oprócz podświetlenia na przycisku zasilania. Jest to problem ponieważ aby ponownie włączyć lapka muszę przez dłuższą chwile przytrzymać przycisk zasilania aby znikło podświetlenie. Następnym mankamentem jest uruchomienie ze stanu uśpienia. Czasami uruchamia się dobrze, a czasami nie (czarny ekran, brak reakcj). A teraz wisienka na torcie. Laptop sam się WŁĄCZA i tutaj mi szczęka opadła. Podejmie się ktoś wyzwaniu? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts