Istvan 4 Napisano 1 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 No to wrzuć na tapetę testy z jakiegoś wortalu poświęconego muzyce - tam znajdziesz ekspertów w tej dziedzinie zapewne. Dlatego na forach muzycznych co najwyzej szukam nazw zespolow. Po avatarku widze, ze tez lubisz rocka. Cytuj Link to post Share on other sites
Maksym Słomski 8 Napisano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Ano lubić lubię, trochę alternatywy też się posłucha czasem. Ale poważniej: takie pytania najlepiej na forum poświęconym sprzętowi audio - nigdzie lepiej nie doradzą, tu audiofili profesjonalistów raczej ni ma. Cytuj Link to post Share on other sites
19arek93 0 Napisano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Sam błądzisz w tym co piszesz. Widziales kiedys mechanika, ktory nigdy nie mial doczynienia z samochodami? No nie. A tu mamy eksperta, ktory sie madrzy chociaz nigdy nie widzial sprzetu na oczy.Oddając samochód do naprawy powierzysz to zadanie sąsiadowi, czy specjaliście? Tak więc nie oczekuj od nas abyśmy Ci zaraz dali wszystkie szczegóły odnośnie karty. My się tym nie zajmujemy, posiadamy tylko ogólną wiedzę. Cytuj Link to post Share on other sites
Istvan 4 Napisano 1 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Creative X-Fi, Asus U1. Co jeszcze wchodzi w gre (tylko nie piszcie mi o EMU i DACu, bo to sie mija z celem) i co ostatecznie wybrac? Cytuj Link to post Share on other sites
Istvan 4 Napisano 2 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 A jednak, zdecyduje sie na Audiotrak Dr. DAC nano. http://www.allegro.pl/item1066167044_au ... _nano.html Tzn. najpierw odsluch, zeby nie bylo. :> Cytuj Link to post Share on other sites
19arek93 0 Napisano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 http://forum.mp3store.pl/topic/58045-da ... 200400-zl/ Cytuj Link to post Share on other sites
Istvan 4 Napisano 2 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Czytalem, z tekstu wynika, ze lepsze niby E-MU. Zauwaz jednak ile wejsc i wyjsc posiada ta karta. Mi potrzeba tylko do glosnikow, bo ani niczego tworzyc nie bede, ani grac na giatrze - nie gram, gry to tez przezytek. W przypadku E-MU placi sie za wszystko, za DACa zaplace tylko za to, czego potrzebuje. Tak mysle poki co. Jak bedzie z odsluchem - nie wiem. Cytuj Link to post Share on other sites
lopez2 36 Napisano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 tylko po co Ci karta za 300 i tak nie bedzie audio lepiej (jakkolwiek to rozumiec) brzmialo niz na tej za 200 a tym bardziej mp3ka ani o jote lepiej - skoro na u1 jest bardzo dobrze to nie moze byc juz lepiej niz b.dobrze bo to zakrawaloby na "poprawianie" dzwieku a chyba nie o efekty dzwiekowe tu chodzi smieszni sa ludzie ktorzy uparcie wszystkim wmawiaja ze np. na xonarze audio brzmi lepiej niz na np. audigy2zs - bzdura - skoro brzmi doskonale (identycznie jak na wysokiej klasy stacjonarce) to nie moze juz brzmiec lepiej ewentualnie jakies gowna sa pododawane do dzwieku w grach moze byc roznica , moze byc roznica przy kiepskich glosnikach dzieki jakims pierdolom "ubogacajacym" ale nie przy samym pliku audio Cytuj Link to post Share on other sites
Istvan 4 Napisano 2 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Sluchales? Masz porownanie? Jakies doswiadczenia? Zamieniam sie w sluch. Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 ani o jote lepiej - skoro na u1 jest bardzo dobrze to nie moze byc juz lepiej niz b.dobrze bo to zakrawaloby na "poprawianie" dzwieku a chyba nie o efekty dzwiekowe tu chodzi Tak mówisz, bo nie słuchałeś niczego lepszego. Kiedyś też myślałem, że słuchawki Thomsona grają super... Cytuj Link to post Share on other sites
bimbasek01 5 Napisano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Na microlabach nie odczujesz ogromnej różnicy ... bez sensu kupować kartę dźwiękową wartą 3/4 ceny głośników ... Ja bym kupił najtańszą, która wykorzysta potencjał takich głośników ... Cytuj Link to post Share on other sites
lopez2 36 Napisano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Saiya niewazne ze niesluchalem xonara - nie ma roznicy miedzy audigy2 podpietym a samą b.porzadą stacjonarką - po ki ch.. mi sluchac czego innego skoro roznicy nie ma myslisz ze plyta zabrzmi z xonara lepiej niz w orginale z cd - pierdoly i tyle a jesli zabrzmi "lepiej" to znaczy ze to juz nie jest ta sama plyta tylko "ubogacona" jak dla mnie ubiedniona Cytuj Link to post Share on other sites
bimbasek01 5 Napisano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Saya niewazne ze niesluchalem xonara - nie ma roznicy miedzy audigy2 podpietym a samą b.porzadą stacjonarką - po ki ch.. mi sluchac czego innego skoro roznicy nie ma myslisz ze plyta zabrzmi z xonara lepiej niz w orginale z cd - pierdoly i tyle ja uważam że dobry DAC i nie mp3, a flac no i oczywiście dobre stereo i jest alternatywa dla cd ... Cytuj Link to post Share on other sites
Istvan 4 Napisano 3 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 A ja zapytam inaczej - czy ktos slyszal w akcji ASUSa i DACa? Nie? To po kigo konia piszecie? :tajniak: Cytuj Link to post Share on other sites
bimbasek01 5 Napisano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 ja słyszałem i to nie jednego DAC'a (lampy również) i xonary również, sam osobiście posiadałem dwa ... Cytuj Link to post Share on other sites
Istvan 4 Napisano 3 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 ja słyszałem i to nie jednego DAC'a (lampy również) i xonary również, sam osobiście posiadałem dwa ... Czuc roznice miedzy Xonarem a DACiem na Microlabach? Cytuj Link to post Share on other sites
bimbasek01 5 Napisano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 miałem microlaby solo 7c podpięte pod xonara d2/pm i z ciekawości podpinałem (również inny sprzęt) do StyleAudio EMERALD jak i TOPAZA i szczerze ? Jakie te microlaby by nie były to nie opłaca się kupować nic więcej niż ZS2 Gold ... Czy jak chcesz coś na usb to raczej coś taniego, bo nie warto ... Lepiej lepsze kolumny kupić ... Cytuj Link to post Share on other sites
Istvan 4 Napisano 3 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Czyli jednak Xonar? Cytuj Link to post Share on other sites
bimbasek01 5 Napisano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 jeśli jest tańszy od DACa, który sobie upatrzyłeś to tak ... ale zauważ też że to moje osobiste zdanie ... Musisz się przekonać sam ... Podłączyć sprzęt, i sam zdecydować, ja Ci mogę podać co warto odsłuchać. Chociaż tej klasy sprzęt nie dostanie skrzydłem (słyszalnie) po przepinaniu sprzętu w granicach 200 - 300 zł. Najlepiej zrobić głuchy test ... Cytuj Link to post Share on other sites
Istvan 4 Napisano 3 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 To z czego wynika fakt, ze ludzie kupuja przykladowo dzwiekowki za 800 zl i mowia, ze spora roznica po przesiadce z karty X? Placebo? A moze ukrywany zal dot. zakupu zza monitora? Cytuj Link to post Share on other sites
bimbasek01 5 Napisano 4 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Nie do końca ... sprzęt warty parę zer potrzebuję spawarki, a nie karty dźwiękowej ... Natomiast microlaby to low-end więc bez sensu tu wymyślać ... Cytuj Link to post Share on other sites
Istvan 4 Napisano 4 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Przekonales mnie do Xonara. Dzieki. Cytuj Link to post Share on other sites
bimbasek01 5 Napisano 4 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Spoko ale pamiętaj, że zawsze lepiej odsłuchać. Osobiście nie słyszałem tej zewnętrznej karty asusa ale ma bardzo pochlebne opinie ... Jakoś niedawno użytkownik tego forum wziął ją w ciemno i był zachwycony, zresztą się wypowiadał w tym wątku (sory nie pamiętam nazwy) ... Cytuj Link to post Share on other sites
Istvan 4 Napisano 4 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Ale jedno Ci powiem - moje 9000 mp3 moge teraz wyrzucic do kosza. Juz polecialo 4000. Tylko flac... Widac tak wielka roznice miedzy 128 a 320. A wlasnie leci Dezerter we flacu, no pozamiatane. Nareszcie ladnie graja te glosniki. Czesto czytalem, ze glosniki musza byc na stojakach. Ja kupowac ich do tych Microlabow nie bede, bo musialbym wydac jeszcze z 300-400 zl. Mija sie to z celem. Stoja wiec na taboretach ( ). Na poczatku staly na ziemi, a jak twitter znalazl sie na wysokosci uszu, scena znacznie sie powiekszyla. Kupie do nich, nie wiem jakies podstawki na kwiaty, czy cos. W kazdym razie, poki co - jestem zadowolony - 320/flac i taborety. To piekny poczatek w mojej audiofilskiej przygodzie. Cytuj Link to post Share on other sites
mek 87 Napisano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 Mógłbym bardziej się rozpisać nad różnicami pomiędzy Creative X-Fi a Xonar U1 ale po co? jak chłopak wie lepiej i do tego posądza wszystkich w koło o zpisywanie z innych forów. Istvan tak się ze wszystkich naśmiewałeś i obrażałeś a sam dałeś d... nazywając taki marny sprzęcik: "pieknym początkiem audiofilskiej przygody" Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts