Skocz do zawartości

Problem z HDMI [LG 23EA63 (23EA63V-P)]


Recommended Posts

Mianowicie gdy mam LG'ka podpietego D-SUB'em  (D-SUB do RGB laptopa) nie ma żadnego problemu i po przełączeniu ekranu i ustawieniu 1920x1080 wszystko cacy, ale dziś pożyczyłem od znajomego kabel z esperanzy HDMI no i po jego podpięciu, jak przełączyłem sygnał tylko na monitor czy wersja: laptop i monitor to pomimo ustawienia w rozdzielczości tej żądanej, wyświetla mi ja na powierzchni 21,5" cala (zaraz załączę zdjęcie jak tylko przepnę go ponownie na HDMI ). Czekam aż w środę dojdzie mi kabel HDMI <-> DVI-D i obawiam się że też może wystąpić owy problem.
 
Wina sprzętu w laptopie?

 

GPU: ATI Mobility Radeon HD 5650 - 1024 MB, rdzeń: 550 MHz, pamięć: 750 MHz, DDR3, ATI Catalyst 9.12
Stery: GPU 8.682.1.0 (nowszych "laptop" nie chce, albo się nie chce włączyć, albo blokuje rozdzielczości, blue screeny, krzaczy itd, wiec są takie) 
           Ekran: takie jakie były na płycie załączonej do zestawu :)
 
Za niedługo dotrze reszta części do normalnego blaszaka z r9 290oc w składzie paczuszki, nie chciał bym żeby się potencjał marnował i musiał na D-SUB'ie lecieć.

 

Zdjęcie strzałki pokazują pozostałą cześć ekranu aż do ramki:

 

 

Edytowane przez sajmon154
Link to post
Share on other sites

Ano jest ale jak sie obawiałem, obraz stracił na ostrości, ikonki są większe jak na złączu D-SUB

(o ile na D-SUB mieszczę ich na tablicy [zdjęcie na tapetę ekranu ma tablice] 6 na wysokość to już po przeskalowaniu ekranu przy HDMI mogę ich włożyć tylko 5 i 1/4 ).

 

W ustawieniach nie da się już bardziej ich zmniejszyc, a ostrość pozostawia wiele do życzenia na 5 i 6 w 10 stopniowej skali jest zamazane lekko natomiast przy 7 jest zbyt mocno wyeksponowane i po chwili oczy zaczynają łzawić xD, oczywiście gdy zmniejszam skalowanie z powrotem do 75% to ostrość na 5 jest idealna a ikonki mieszczą się ładnie po 6 w słupku..

 

Ehh, dobrze blaszaka jeszcze nie zbudowałem i nie uruchomiłem a już się problemy zaczynają :(

 

[EDIT]

 

Właśnie odkryte, dźwięk: D-SUB - Jest |  HDMI = brak ;/

 

[EDIT]

 

Przy HDMI nawet przy przełączeniu na ekran kabla, tez dźwięk mi zanika :(  wiem że przy DVI-d nie będzie tego problemu ale na przyszłość też chciałbym to rozwiązać.

Edytowane przez drachenfeles
Link to post
Share on other sites

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...