Skocz do zawartości

Wymiana pasty termo przewodzącej a gwarancja

Recommended Posts

Witam. Otóż kupiłem nówke płytę GA-78LMT-USB3 (Rev. 5.0) i mam zagwozdkę, ponieważ chce nałożyć swojej pasty elektroprzewodzącej, bo jak wiadomo z oryginalnej robi sie skorupa i potem jest problem z wymianą, i tu pytanko. Czy mogę zrobić to bez obawy o utratę gwarancji?

Chce wymienić pod mostkami puki nie była grzana i te które są fabrycznie nałożony nie zdążyły się zgrzać od chipsetu, już raz miałem taką akcje w asusie, że radiator tak się skleił z mostkiem że przy próbie usunięcia go, kumpel oderwał Sobie kawałek chipa i płyta poszła w kosz, dlatego wole to od razu usunąć ją z radiatorów i nałożyć stg1 

Diamond ciężko się nakłada( trochę jakbyś nakładał na procka zeschnięty cement :D) a gelid jest bardzo drogi i sprawdza się fantastycznie przy wysokim OC :) Zalman stg 2 lub MX- 2 to dobre wybory moim zdaniem jeśli chodzi o pasty. A tak w ogóle wymiana nowych termopadów to bez sens

Edytowane przez tobiasson92

Wydaje mi sie, ze gwarancji nie stracisz, dopoki rdzenia jakiegos chipsetu nie ukruszysz :)

BTW, jak bedziesz mial gdzies termopady, to polecam marke Phobya (o ile nie jest to zamiennik pasty - czyli musisz miec szczeline miedzy radiatorem, a ukladem).

Edytowane przez jeomax.co.uk

Oficjalnie każda ingerencja mechaniczna wiąże się z utratą gwarancji, ale jak zrobisz to tak że nie zostawisz po sobie śladów to nie przyczepią się. Oczywiście oryginalne termopady (jak i kolor pasty) zabezpiecz abyś mógł je ponownie założyć w przypadku wysyłki na gwarancje

• Popieram 1

Ale gówniana odpowiedź jeomax :)

W razie gdyby Ci się źle wydawało to zwrócisz koledze za mobo?

Nie czepiaj sie, ze ci przywalilem w innym watku.

Powtorze jeszcze raz: WYDAJE MI SIE i koniec. Nie powiedzialem jednoznacznie tak, albo nie - a na tej podstawie wyciagac wnioski to tyle, co na podstawie wrozby grac w totolotka. Dlaczegozbym mial wiec zwracac za plyte, skoro do niczego nie namawiam ? Chory z zawisci jestes, czy jak ?

Jak nie wiesz to się nie wypowiadaj. Po co robisz autorowi tematu bałagan? Nie znasz odpowiedzi na pytanie? Nie spamuj. Biafra

Edytowane przez Biafra1987

Oficjalnie każda ingerencja mechaniczna wiąże się z utratą gwarancji

I tyle powinieneś autorze wiedzieć. Jeśli zrobisz to uważnie i nie pozostawisz śladów- pewnie nikt się przy ewentualnej reklamacji nie zorientuje. Nie mniej jednak nie jest to gra warta świeczki. Pasty i pady stosowane w dzisiejszych płytach to już nie ta sama pasta sylikonowa co lata temu.  

• Popieram 1
Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...