klisiu17 0 Napisano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 Witam, Od jakiegoś czasu mam problem z wirusem o nazwie svchost (jak jakieś inne pliki systemu). Przez niego moja karta graficzna osiąga aktywność 100% przez co nagrzewa się do blisko 100 st C. Po wyłączeniu go w managerze zadań karta wraca do normy. Próbowałem z tym walczyć różnymi programiami: Avira, Malwarebytes Anti-Malware, Spybot Search & Destroy (nawet Combofix, po którym nic się nie zmieniło nie licząc straty niektórych plików) i chociaż go zabijają to z każdym nowym uruchomieniem komputera problem powraca. Plik pojawia się po każdym uruchomieniu w folderze Windows/temp: Postanowiłem więc, że spróbuje to pokonać z pomocą specjalistów od silniejszych programów. Sam wolę nie ryzykować. W związku z tym udostępniam log i bardzo proszę o pomoc, a więc o znalezienie w tych logach problemu. Pozdrawiam Log: http://www.speedyshare.com/RfjgU/OTL.Txt Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 Może pomóc dokładne wyłączenie aktualizacji automatycznych.Oczywiście trzeba to potem robić ręcznie. Cytuj Link to post Share on other sites
pwojciech 31 Napisano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 Autor wątku pisze, że 100% ma procek karty graficznej, a więc nie jest to znany problem z WinXP, o który Ci chyba chodzi (takie odniosłem wrażenie)? Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 @up Chyba masz rację,jakiś niedospany chyba jestem.Dzięki za uwagę... Cytuj Link to post Share on other sites
pwojciech 31 Napisano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 (edytowane) @up, spoko. A czy autor wątku mógłby podać konfig kompla plus jakiego systemu używa? //edit: czy skanowałeś kompa tymi wszystkimi programami z włączony antywirusem? czy próbowałeś skanować kompa w trybie awaryjnym? czy próbowałeś odłączyć kabel z siecówki - jak wtedy zachowywał się proces? Edytowane 24 Stycznia 2014 przez pwojciech 1 Cytuj Link to post Share on other sites
klisiu17 0 Napisano 24 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 Wyłączenie aktualizacji faktycznie nie pomogło. System: Windows 7 Service Pack 1 Komputer skanowałem z włączonym antywirusem. (czyżby to był błąd) Nie skanowałem w trybie awaryjnym jeszcze. Przy odłączeniu internetu karta się uspokaja, ale zaraz po podpięciu aktywność spowrotem wraca do 100%. Konfiguracja: Intel Core i5-3479 CPU 3.20 GHz 8Gb Ram Radeon 5770 512mb Cytuj Link to post Share on other sites
WaxYL 27 Napisano 25 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 Wirus kopiący litecoiny. Użyć jakiegoś antywirusa lub anty-malware. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
klisiu17 0 Napisano 26 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Komputer przeskanowany w trybie awaryjnym wszystkimi programami. Niestety problem występuje nadal. Cytuj Link to post Share on other sites
pwojciech 31 Napisano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Spróbuj uzyć autoruns - aczkolwiek jest to opcja dla nieco bardziej zaawanasowanych użytkowników. http://www.howtogeek.com/howto/12837/use-autoruns-to-manually-clean-an-infected-pc/ http://technet.microsoft.com/pl-pl/sysinternals/bb963902.aspx Możesz jeszcze użyć płytki bootowalnej Kasperskiego http://support.kaspersky.com/pl/viruses/rescuedisk/ wypalasz, uruchamiasz z tego zmodyfikowany system i leci. Na stronie podają o tym sporo informacji. W ostateczności format... 1 Cytuj Link to post Share on other sites
klisiu17 0 Napisano 28 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2014 Dziękuję wszystkim za pomoc. Jakoś się uporałem z tym wirusem. Wydaje mi się, że pomógł RogueKillerX64. Pozdrawiam Temat do zamknięcia. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts