Skocz do zawartości

Recommended Posts

Instalator zabierze Ci jeszcze 100MB na "dysk rozruchowy".

Wpiszesz 40000 lub 42000 albo podobnie nie będzie to miało znaczenia, Chyba, że jesteś perfekcjonistą i chcesz mieć dokładnie 40GB, to zastosuj się jak w powyższym poście. 40GB to prawda mało ma W7

Edytowane przez Blue PiK
  • Popieram 1

Instalator zabierze Ci jeszcze 100MHz na "dysk rozruchowy". Wpiszesz 40000 lub 42000 albo podobnie nie będzie to miało znaczenia, Chyba, że jesteś perfekcjonistą i chcesz mieć dokładnie 40GHz, to zastosuj się jak w powyższym poście. 40GHz to prawda mało ma W7

=o nie wiem, ale chyba piłeś coś :D 

• Popieram 2

Im większa partycja systemowa tym mniej mulenia. Rejestr rozrasta się błyskawicznie, zabierze jeszcze na pamięć podręczną przeglądarka na swoje śmieci (ciasteczka) i wiele innych zbędnych dla nas użytkowników plików Bill Gates'a. 80-100 moja propozycja

W tej chwili Dysk C: system zajmuje mi 59GB. (2xVector128 w RAID0)

Edytowane przez Blue PiK
  • Popieram 1

Możesz podzielić dysk na tyle partycji ile chcesz. Przeważnie dzieli się na dwie C: i D:. Jak system się zawali nie tracisz nic z D: przy  ponownej instalacji W7 na C:. Oczywiście większość programów i gier nie będzie działać, ale nie stracisz np. filmów, zdjęć, txt. itd.

a da sie zapobiec jakoś temu rozrastaniu ?

Tak i nie. Na rejestr nie ma wpływu, czym więcej instalujesz programów, gier, jednym słowem wszystkiego, to się rozrasta. Możesz przenieść do dysku D:\ ; np. śmieci zapisywane z przeglądarki. Znajdź sam w nacie Oglądam macz z Chorwatami i nie chce mi się szukać.

• Popieram 1

Jak miałem talerzowy dysk to i tak wszystko na 1 partycji zapisywałem, po prostu dane zapisuj w "moich dokumentach" lub stwórz własne foldery, bo i tak wszystko masz na jednym HDD zapisywane. Chyba, że dość często robisz formaty, to radzę lepiej zaopatrzyć w 2gi HDD na system conajmniej 160GB.

• Popieram 1

Jeden lepszy od drugiego... jak nie groźba rozrastającego się rejestru zapychającego dysk, to polecenie kupna drugiego HDD zamiast podziału na partycje.

Takie porady to sobie piszcie na onecie, a nie tutaj.

Montuj chłopie 100GB na partycję systemową wystarczy (programy, system, plik hibernacji, zapewne plik wymiany, a do tego całe gó**o które trzymasz w koszu i na pulpicie będzie trochę ważyć), a co zostanie przeznacz na partycję z grami i filmami - voila.
Jak się będziesz słuchać za dużo, to Ci zaraz mętlik w głowie zrobią.

• Popieram 3
Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...