Skocz do zawartości

Karta graficzna do 600-700zł

Recommended Posts

Witam,

W przeciągu miesiąca planuję wymianę/zakup karty graficznej w przedziale cenowym 600 - 700zł oraz zwiększenie pamięci RAM

-Zastosowanie:  Gry-  BF4, gry seri FIFA, NFS, NBA 2K14, GTA V o ile wyjdzie na PC ( oczywiście jestem świadom tego że na pełnych wodotryskach nie pogram np BF4, na karcie w kwocie wymienionej wyżej, jednak chciałbym żeby przynajmniej na średnich detalach gra płynnie chodziła.

-Model i moc zasilacza: 500W 120MM SILENT

-Reszta specyfikacji komputera: model procesora: AMD PHENOM II X4 840 3,2GHZ AM2 BOX , płyta główna: ASUS M4N68T-M, pamięci RAM-obecnie DDR3 DOLPHIN 2GB 1333Mhz x 2 planowana wymiana na 2x 4 GB tylko nie wiem jaka mogę wstawić do mojej płyty głównej, jedynie wiem ze max 8GB mogę mieć. Chciałbym uzyskać od Was pomoc jaką pamięć mogę wstawić. Obudowa- COLORSit HY6008KR 

-Rozdzielczość monitora w której grasz: 1920x1080

-Dodatkowe wymogi: raczej skłaniałbym się za karta graficzną od "zielonych"

Zastanawiam się nad GTX 650 Boots ti oraz GTX 660 i tu już się pojawia problem nie wiem od jakiego producenta: asus, gigabyte czy MSI

Przeniosłem i zrobiłem z tego nowy temat.

660GTX od Gigabyte lub Asusa to bardzo fajne karty. Solidne chłodzenie, dobra jakość, choć serwis Asusa może być upierdliwy więc z tych dwóch stawiałbym na Gigsa. MSI również dobry, ale one były chyba nieco głośniejsze od innych kolegów (detal).

ja tak samo polecam asus r9 270 lub msi r9 270 te karty są idętyczne pod względem parametrów i temperatury asus troche bardziej cichszy i te dwie karty mają podniesione orginalnie przez producenta taktowanie

ps jeżeli masz możliwość to dopłać do wersji z X

660GTX od Gigabyte lub Asusa to bardzo fajne karty. Solidne chłodzenie, dobra jakość, choć serwis Asusa może być upierdliwy więc z tych dwóch stawiałbym na Gigsa. MSI również dobry, ale one były chyba nieco głośniejsze od innych kolegów (detal).

Na razie lepiej wstrzymać się z polecaniem kart, dopóki autor nie napisze, jaki dokładnie posiada zasilacz.

• Popieram 2

Podaj dokładną nazwę zasilacza, albo wklej zdjęcie.

fot z obudowy http://s29.postimg.org/5mlxit30z/IMG_20140121_121957528.jpg

Po przemyśleniu sytuacji, tj. fakt że oprócz karty przydało by się wymienić zasilacz oraz obudowę a do tego procek nie jest za dobry... Zastanawiam się nad karta graficzną trochę słabsza do 400zł co możecie polecić? A lepszą kupię za rok i wtedy do tego zasilacz oraz płytę główną z i5 i RAM. NIe ma sensu tu wciskac teraz gtx 660. Także prosze o sugestie kart graficzny do 400 - 450zł

Jaki byś polecał?

Z tym, żeby jak za rok czy później wymieni procek na i5 i lepszą gafę, to żeby PSU już nie trzeba było znowu wymieniać. Jak również cena żeby nie była wygórowana, rozumiem że za 70zł nic porządnego nie dostane ale 300zł na PSU nie dam.

XFX Core 450W / TT Smart 530W / EVGA 500B, ewentualnie Corsair VS 550W. Dużo zależy od tego na ile lepsza będzie ta grafika, pewnym wyborem byłby XFX Core 550W, nie dość że zapewni mocy dla nawet mocniejszych kart graficznych, to jeszcze oferuje 5 lat gwarancji, ale kosztuje już nieco ponad 200zł.

Obecnie posiadam grafikę GT 430 Palit która jest słaba delikatnie rzecz ujmując więc przeskok na HD 7790 Asusa powinien byc zauważalny.

XFX Core 450W / TT Smart 530W / EVGA 500B, ewentualnie Corsair VS 550W. Dużo zależy od tego na ile lepsza będzie ta grafika, pewnym wyborem byłby XFX Core 550W, nie dość że zapewni mocy dla nawet mocniejszych kart graficznych, to jeszcze oferuje 5 lat gwarancji, ale kosztuje już nieco ponad 200zł.

Gtx 660 lub gtx 760 zależnie od funduszy ale to max nic mocniejszego tutaj nie będę ładował...

Proponuje kupić używanego GTX 660 w granicach 550zl , do tego markowy zasilacz nowy do 170zl 600W.

www.morele.net/zasilacz-chieftec-gps-600a8-600w-box-gps-600a8-605001/

GTX 650ti boost jest w cenie GTX 660 a wydajność sporo wieksza.

Edytowane przez neo88

przepraszam ale nie wiedziałem że kurtmedia to syf i bug mnie przed nim uchronił w 2 tygodnie temu zamówiłem msi r9 270 było za 640zł okazało się że tych sztuk zabrakło dostałem anulowanie oferty czy tam zamówienia a puzniej kupiłem od asusa z innej strony amen  ale to tak odchodząc od tematu

rozważałeś dh 7850 bardzo fajna karta

dg 7850 stoi pomiędzy gtx 660 a gtx 650 ti boost pod względem wydajności jak i ceny

dg -hd

sory

Priorytetem jest zakup zasilacza bez niego podzespoly są zagrożone awaria.

GTX 650ti boost to konkurent Radeona 7850.

GTX 660 to konkurent 7870.

GTX 660 jest oczko wyżej niz GTX 650ti boost.

Za GTX przemawia większą wydajność z CPU AMD.

Podsumowujac bralbym uzywke GTX 660 z GW w granicach 550zl + nowy PSU, obudowę można wyrwać w promocji lub uzywka.

GTX 660 za 550zl: forum.benchmark.pl/topic/116434-gigabyte-gtx-660-oc-ch%C5%82odzenia-phanteks-i-alpenfohn-noctua-nf-a15/#entry1293825

Edytowane przez neo88