giin21 0 Napisano 26 Maja 2010 Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 Witam. Posiadam Creative X-Fi Extreme Music i ostatnio wyposażyłem się w ww. kartę Wi-Fi. Odkąd ją zamontowałem podczas słuchania muzyki, grania, odlądania filmów, a nawet przy dźwiękach systemowych słychać trzaski z głośników. Wyczytałem na jednym forum, że karta WN-851N źle filtruje prąd pobierany z płyty głównej i dlatego powoduje zakłócenia dźwięku. Wyłączyłem ją w menagerze urządzeń i problem znikł. Jak wyeliminować te trzaski nie rezygnując z internetu..? Cytuj Link to post Share on other sites
19arek93 0 Napisano 26 Maja 2010 Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 Spróbuj wsadzić ją w jak najbardziej oddalony port od karty dźwiękowej i zainstaluj najnowsze sterowniki. Cytuj Link to post Share on other sites
RafiXII 1 Napisano 26 Maja 2010 Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 Hmm jeśli masz kompa podpiętego do listwy spróbuj wifi podpiąć do innego gniazda ( ale nie do tej listwy ) czasem wahania napięć powodują trzaski np u kumpla x 540 w bloku ma takie ale to wina instalacji. Ja mam z5500 i jest wszystko ok na xifi też . popróbuj. Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
giin21 0 Napisano 27 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Karty są już oddalone jak najbardziej to możliwe, kiedy były bliżej, trzasków było więcej. Natomiast jeśli chodzi o router to go nie posiadam, łapię neta z darmowego hotspotu... Nie wiem jak sobie z tym poradzić Cytuj Link to post Share on other sites
bchrubas 19 Napisano 27 Maja 2010 Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Może popróbować z jakimś uziemieniem. Z tego co widzę na fotkach tej karty to jest tam jakaś metalowa (?) obudowa na układach. Można się pobawić i jakimś kabelkiem dociągnąć masę np. z obudowy. Gorzej jeżeli to zakłócenia typowe z zasilania bo wtedy to raczej nic się nie da zrobić. Cytuj Link to post Share on other sites
giin21 0 Napisano 27 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 "Można się pobawić i jakimś kabelkiem dociągnąć masę np. z obudowy." Nie bardzo rozumiem to zdanie, jeśli chodzi o elektrykę to jestem zielony w tym temacie, proszę o bardziej szczegółowe wyjaśnienie Cytuj Link to post Share on other sites
bchrubas 19 Napisano 27 Maja 2010 Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 "Można się pobawić i jakimś kabelkiem dociągnąć masę np. z obudowy." Nie bardzo rozumiem to zdanie, jeśli chodzi o elektrykę to jestem zielony w tym temacie, proszę o bardziej szczegółowe wyjaśnienie To może nie ryzykuj Tak na poważnie: chodzi o to aby od obudowy komputera do karty sieciowej poprowadzić kabelek (izolowany, jednożyłowy, może być cienki). Przyczepienie go do obudowy nie powinno być problemem (najlepiej miejsce nielakierowane, np. koło śledzi), gorzej ze znalezieniem punktu na karcie sieciowej. Po pierwsze nie można tego przyczepić byle gdzie . Po drugie musi to być miejsce metalowe. Na pierwszy rzut oka ta obudowa pod którą schowane są wszystkie układy scalone jest dobrym miejscem na podłączenie tego dodatkowego "uziemienia" (na niej na pewno nie ma żadnego napięcia więc podłączenie do obudowy jest bezpieczne) ale trzeba to jakoś tam umocować Cytuj Link to post Share on other sites
giin21 0 Napisano 28 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 Może podkleić taśmą klejącą? Albo po prostu jeśli to też da jakieś wyniki przyczepić na śledziu karty? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts