Asaqq 7 Napisano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Jak w temacie jaki laptop polecilibyście w cenie około 2100-2400? Zastosowanie to głównie internet i filmy. Być może okazjonalnie jakieś gry. Fajnie by było jakby matryca była matowa.Koleś w sklepie polecał Asusa x550vcale po lekturze tego artykułu http://www.dobreprogramy.pl/Banan/Banan-zneca-sie-nad-notebookiem-ASUS-X550VC,49651.html nie wygląda on najlepiej. Ludzie narzekają na problemy z klawiaturą ale ciężko powiedzieć czy to lipna seria czy pojedyncze egzemplarze.A może lepiej więc Asus K56CB?Wiem że w tej cenie nie dostane tytana wydajności ale może jest coś sensowniejszego od wyżej wymienionych modeli?I co by było bardziej wydajne, GT720M + 8 GB RAM czy GT740 i 4GB RAM? Słyszałem też że część układów 740M jest okrojna (64 bit vs 128). Jak szybko sprawdzić czy tak jest? W opisach nigdy takiej informacji nie ma nawet na stronach producentów. Cytuj Link to post Share on other sites
Synergia 1598 Napisano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 K56cb nie jest zły choć mankamentem może być cienki asusowski serwis Tutaj masz go 140zł taniej x50 ma okrojonego gt740 także kiszka Najsensowniejszą alternatywą jest Acer z i5 i gt730 sprzedawany jest niestety tylko z systemem obecnie. W odróżnieniu od Asusa ma i5 normalne a nie niskonapięciowe. Cytuj Link to post Share on other sites
Asaqq 7 Napisano 19 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 (edytowane) Czy fakt że K56CB ma ten niskonapięciowy procesor bardzo odbija się na wydajności względem 3230? U asusa jest ten problem że albo mocniejszy procek i obcięta karta albo mocniejsza karta i niskonapięciowy procek. No i na ten felerny serwis ludzie narzekają. Acer wygląda pod tym względem lepiej ale odstrasza mnie trochę ten błyszczący plastik, pewnie paluchy wszędzie od razu znać EDIT: A co myślisz o tym MSI? MSI CX61 Trochę przekracza budżet ale może warto? Jak wygląda serwis w tej firmie? Tak tragicznie jak u Asusa? Edytowane 19 Stycznia 2014 przez Asaqq Cytuj Link to post Share on other sites
Synergia 1598 Napisano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 (edytowane) Poleciłem to co wg mnie jest najlepsze w tym budżecie. Wszystko inne jest gorsze. Nie nie warto. Edytowane 19 Stycznia 2014 przez Synergia Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts