averegen 0 Napisano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 witam. przeinstalowalem win 7. chcialem zainstalowac stery do mojej karty gf gt 240. sciagnalem z oficjalnej strony stery. instaluje sie ladnie pieknie i prosi o ponowne uruchomienie. win7 laduje sie normalnie i gdy powinno sie pojawic okno logowania jest tylko czarne okno i widac kursor. musze wejsc w tryb awaryjny i odinstalowac je i wtedy okno logowania jest normalne. wczesniej instalowalem stery od nvidii i wszystko dzialalo normalnie. nie moge pograc w zadna gre strasznie scina wszyskto. pozatym moge ustawic max. rozdzialke tylko 1600x1200 a mialem fullhd. prosze o pomoc.amd athlon x2 255 3,1 ghzmsi gf615m-p33geforce gt 240. z gory dzieki. Cytuj Link to post Share on other sites
cru5h 90 Napisano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Ściągnij starsza wersje sterowników i zobacz czy pomogło. Cytuj Link to post Share on other sites
suaby2 10 Napisano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Polecam również sprawdzić czy z Biosie masz wyłączone obsługiwanie karty zintegrowanej. Nie ja osobiście ale czytałe przypadek gdzie właśnie nie wyłączenie na stałe tej opcji krzyżowało się z karta umieszczaną w slocie ( PCI-E) chyba tak się to pisze; -) Cytuj Link to post Share on other sites
averegen 0 Napisano 19 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 (edytowane) jak chce zainstalowac stery to jest napisane, ze na pc sa uruchomione inne programy instalacyjne Edytowane 19 Stycznia 2014 przez averegen Cytuj Link to post Share on other sites
suaby2 10 Napisano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 W takim razi tryb awaryjny klawisze ( Windows+R) w oknie msconfig i wylacz wiekszosc procesow uruchomionych przy autostarcie wlacznie z panelem sterowania karta nvidia i dopiero od tej próbuj instalować cokolwiek Cytuj Link to post Share on other sites
averegen 0 Napisano 19 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 zrobilem zainstalowalem NAJSTARSZY sterownik 314 ktory mialem wczesniej i dzialal zainstalowalem go teraz i dalej ten czarny ekran podczas logowania juz sie poddaje naprawde i moge miec max rozdzialke tylko 1600x1200 a mialem fullhd wczesniej Cytuj Link to post Share on other sites
suaby2 10 Napisano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Pytanie za 100 punktów odinstalowujesz cokolwiek czy tylko nadpisujesz ponownie i ponownie?? Cytuj Link to post Share on other sites
randallandhopkirk 93 Napisano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Musisz poszukać jakichś starszych sterowników bo oficjalnie ta seria wspiera tylko układy od GTX400 wzwyż (ale nawet z Fermi są problemy na nowszych sterownikach). Cytuj Link to post Share on other sites
averegen 0 Napisano 19 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Musisz poszukać jakichś starszych sterowników bo oficjalnie ta seria wspiera tylko układy od GTX400 wzwyż (ale nawet z Fermi są problemy na nowszych sterownikach). po Bożemu wpisuje seria 200 series->rodzina-> gt 240 dlaczego ne mialy by dzialac na mojej karcie? wczesniej przed reinstalem wersja 314 dzialala normalnie teraz nie dziala w ogole. suaby2gdy nie widac okna logowania wchodze w tryb awaryjny i wybieram pkt przywracania systemu a tam nie ma zainstalowanych sterownikow Cytuj Link to post Share on other sites
suaby2 10 Napisano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Żle rozumujesz albo tłumaczysz, powinieneś wykorzystać tryb awaryjny do usunięcia wszelkichg mozliwych sterowników z Panel Sterowania -> Dodaj usun programy ( Programy i funckje- Win 7 ) . Oczywiście sterowników z zakresu nvidia, wywalić wszystko zresetować komputer i sprawdzić czy się odpala cokolwiek. A jeśli nie to ponownie Tryb Awaryjny i usuń sterownik karty graficznej z Menadżera Urządzeń. Meotda prób i błędów Cytuj Link to post Share on other sites
randallandhopkirk 93 Napisano 20 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 Miałem karty GTX460 SOC2 od Gigabyte i jedyne z nowszych sterowników jakie w miarę prawidłowo działały to były 314.22, ale też bez rewelacji. Teoretycznie te karty były wspierane przez sterowniki - co z tego skoro na teorii się kończyło, w praktyce występowały setki problemów, tylko na starych 295.73 działały normalnie, absolutnie bezproblematycznie. W końcu się poddałem i kupiłem nowe GTX760 HAWK - te karty działają perfekcyjnie z nowymi sterownikami, nie zanotowałem dotąd ani jednego problemu. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts