Frantic 13 Napisano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 (edytowane) Witam. Wraz z bratem rozglądam się za jakimś dyskiem zewnętrznym do jego TV. Problem w tym, że instrukcja obsługi gdzieś przepadła, a w necie jakoś nie potrafię doszukać się żadnych informacji na temat tego, jakie dyski ten telewizor obsługuje. Nie wiem, czy dysk musiałby mieć zewnętrzne zasilanie, 2,5, czy 3,5" itd.model telewizora: LG 47LA641S budżet: do 200-230zł Nie wiem w sumie, czy lepszym\sensowniejszym wyjściem nie byłby tu pendrive rzędu 64-128GB, ale to osobna kwestia.Proszę o pomoc\porady. Edytowane 14 Stycznia 2014 przez Frantic Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Jeśli nie zamierzasz często przenosić dysku to dobrym wyborem jest hdd 3.5" z zewnętrznym zasilaczem, z doświadczenia wiem, że takie dyski są mniej konfliktowe z tv. Dobry jest choćby WD Elements, mam dwa takie u siebie i współpracują z LG LM bezproblemowo. LA to nowsza seria tv więc raczej nie powinno być problemów z kompatybilnością. Cytuj Link to post Share on other sites
wyrzyk 2 Napisano 14 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 1.Witam posiadam LG 32ln575s i podpięty pod niego (usb1) dysk 2,5" seagate 500 gb i wszystko dziala 2. To zależy co chcesz robić z tym przenośnym dyskiem(magazynować - dysk, czy obejrzeć coś i kasować-pendrive ) Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts