Skocz do zawartości

Problem z podłączeniem karty graficznej

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez MiK,

Recommended Posts

Witam

Właśnie składam komputer na karcie graficznej Palit JetStream  GTX 770. I tu pojawia się problem - może po prostu ja jestem jakiś ciemny, ale nie pasują mi wejścia PCIE

tzn Wejście PCI-e 6 pin jest bezbłędne, jednak wejście 8 pin nie pasuje - jest jeden kwadrat za dużo.

Zasilacz to XFX 550 W - polecany na forum do tej karty.

zdjęcia: 

http://www.videotesty.pl/m/pliki/2013/06/16/Palit-GTX770-JetStream-fot6_1_.jpeg

http://cdn.tomshw.it/forum/attachments/case-e-alimentatori/71703d1375372746-xfx-550w-problema-img_20130801_173458.jpg

i właśnie coś to nie pasuje - w moich złączkach jest o jeden kwadrat za dużo.

Pomożecie?  Jest możliwe aby było jakieś trefne wyjście 8 pin z zasilacza? Dodam, że do płyty głównej pasuje.

gepardmak, chudy131080, ludzie, o jakich przejściówkach wy mówicie skoro ten zasilacz ma te kable... Jeśli kolega zrobił sam to zdjęcie, to trzyma je lewą ręką i to są te dwie górne wtyczki ze zdjęcia.

Jeśli wchodzą do karty to jest ok, natomiast jeśli jakimś cudem mają nie pasujące końcówki to chyba kolega ma jakiś trefny zasilacz. Ale wydaje mi się, że przymierzał niewłaściwą końcówkę bo nie wiedział, że tą z dwoma gniazdami dokłada się do tej 6ki.

Edytowane przez MasterBarti

Podłączone. Dziękuję panowie :)

Żeby nie zakładać nowego tematu. Mam obudowę zalman Z3 z 4-ma wentylatorami. jeden podłączony do zasilacza, 2 do regulatora obrotów i zasilacza i jeden do płyty głównej. I teram te 3 od zasilacza śmigają aż miło tymi swoimi 1200 RPM, natomiast ten od płyty głównej strasznie leniwie może 400 obrotów machnie :/ Dodam, że mowa o przednim wentylatorze. Kwestia jakiś sterowników?

Chciałem zapytać czy podłączając te dodatkowe boczne końcówki 2 pin (6+2) razem z tymi 6 pin należy to zrobić tak że np 6 pin i po prawej (czy lewej stronie) dołączam 2 pin w obu wtyczkach tak samo? I czy możliwe jest podłączenie np do góry "nogami" i uszkodzenie karty? Muszę tak jak kolega podłączyć kartę Msi gtx770 2x8 pin a mam 2x6pin+2 a karta droga i nie chce uszkodzić a nie mam kogo poprosić. Wolę Was o to zapytać. Dziękuje.

Edytowane przez dinokajman