Skocz do zawartości

Nowy monitor - 17-19 cali (1280x1024) - jaki?

Recommended Posts

Witam

Dzisiaj padł mi mój stary Samsung SyncMaster 740b, tak więc możliwe, że w najbliższym czasie będę musiał kupić nowy monitor. Tak więc w razie ewentualnego zakupu proszę was o rade: poszukuję jakiegoś monitora, który będzie miał niski czas reakcji, wejście DVI. Najlepiej jeśli jego nominalną rozdzielczością byłoby 1280x1024 (panoramy nie chcę, ponieważ raczej nie zmieści mi się we wnęce). Mile widziana byłaby też regulacja wysokości. Aha i jeszcze jedno najlepiej gdyby nie kosztował przesadnie dużo (myślę, że góra 700 zł - no chyba, że w tym przedziale nic takiego się nie znajdzie)

Monitora używam do przeglądania Internetu, grania w gry i oglądania filmów.

Jako, że jeśli chodzi o monitory to zupełnie nie jestem zorientowany jakie są dobre, więc czekam na wasze propozycje.

Pozdrawiam

Może taki - Samsung SyncMaster 943B 19" za 640 zł. Ogólnie polecam przejrzeć oferty sklepów internetowych jak komputronik tam jest spory wybór. A ile lat miałeś 740b? Ja mam 713 N od 5 lat i działa świetnie ale chciałbym wymienić a jak nie padnie sam to chyba się nie zdecyduje.

Ja właśnie 2 dni temu kupiłem sobie nowy monitor i mam na zbyciu stary 17': LG Flatron F700P :wariat: To co prawda jest CRT, ma prawie 6 lat, ale świetny monitor, zupełnie sprawny, nigdy się z nim nic nie działo, dobrze mi służył, cacy.

Wymieniłem go na 24' LCD, bo trochę ciasno mi na biurku było, a fundusze akurat się znalazły.

Jeśli nie masz nic przeciwko używanemu CRT, jestem w stanie go sprzedać za 30 PLN. Zawsze to kilkaset PLN do przodu :P Z tym że ze względów gabarytowo-wagowych w grę wchodziłby tylko odbiór osobisty w Warszawie.