Skocz do zawartości

Alundro

Użytkownik
  • Liczba zawartości

    122
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0 Neutralny

O Alundro

  • Tytuł
    Bywalec

Ostatnie wizyty

Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.

  1. Dzięki za odpowiedź. Jest to bardzo dziwne że tylko na parterze. Pytałem się sąsiada to mówił że u niego na górze wszystko ok
  2. Witam. Mam bardzo nietypowy problem z internetem w telefonie. Przeprowadziłem się na nowo wybudowane osiedle i nie mam jeszcze wykupionego dostawcy internetu. Mieszkam na parterze ( takim dosłownym, na ziemi ) i tylko tutaj nie ma praktycznie internetu. Uruchamia się 3G i czasami LTE. Wyjdę na chodnik który jest 2 m od mieszkania albo chociaż wejdę do micro ogródka przy mieszkaniu to już jest lepiej z netem. Jak pójdę nieco dalej to już internet pokazuje 160 mb/s. Dlatego mam pytanie - czy jest jakaś możliwość by wzmocnić sygnał ?
  3. Witam Mam na wymianę klucz do Far Cry 6 wersja PC. Zamienię na klucz do Cyberpunka 2077 na Steam. Ze względu na spore ryzyko, proszę o zgłaszanie się chętnych tylko osoby, których konta mają w tym serwisie już kilka lat. Far Cry 6 kosztuje jakieś 170-180 zł, a CP2077 na Steam teraz około 100 zł, więc byłbyś na plusie. Tylko bez numerów Bruner z taniutkimi kluczami z Allegro. Przepraszam z góry, że tak sformułowałem treść, ale jak inaczej mogę to wyrazić, niż " proszę o tylko poważne oferty". Pozdrawiam
  4. Wątek można zamknąć. Dziękuję bardzo wszystkim za pomoc. Bardzo doceniam każdy komentarz. Pozdrawiam.
  5. Działa ! Odinstalowałem sterowniki, ale od razu nie mogłem zainstalować nowych bo występował błąd. Zresetowałem komputer i pojawiły się Realtek z 2015 roku, wcześniej miałem z 2018. Internet jest, więc nie wiem czy aktualizować do nowszych, czy już lepiej nic nie ruszać ?
  6. Źle wychodzą screeny więc napiszę co wyszło z netsh int show int Admin status - Enabel / State Connected / Type Dedicated Dziwne jest to, że gdy mam udostępnianie internetu z routera przez telefon poprzez kabel do PC to przy włączonym Ethernet ( do karty sieciowej ) to każda strona 10 x wolniej się ładowała. Wyłączyłem Ethernet ( od karty sieciowej ) zostawiłem sam ten z telefonu to internet działa bardzo dobrze. W rozwiązywaniach problemu Windows pokazuje że brak nawiązania kontaktu z urządzeniem. Tyle że gdy wyłączyłem router od razu zniknęła sieć tzn. widzi że brak
  7. Zastanawiają mnie tylko 2 rzeczy : 1. Ikona internetu na pasku startu jest normalna, a nie jak w przypadku braku internetu globus ; 2. Wszedłem we właściwości karty sieciowej i jest napisane, że to urządzenie działa poprawnie Co o tym sądzisz ?
  8. Mam TV z LAN ale z 2011, a po drugie nie pociągnę do niego kabla bo za krótki mam. Konsoli niestety brak. Zastanawiają mnie tylko 2 rzeczy : 1. Ikona internetu na pasku startu jest normalna, a nie jak w przypadku braku internetu globus ; 2. Wszedłem we właściwości karty sieciowej i jest napisane, że to urządzenie działa poprawnie
  9. Router to Arris TG2492. Windows 10 Home. PC był wyłączony. Zmieniałem 3 porty w routerze i świeci się na zielono. W PC na pomarańczowo. Kilka razy wkładałem wtyczkę od internetu i miesiąc temu kupiłem nowy kabel, więc sprawdzałem i ze starym i nowym. Resetowałem router po kilka razy + reset komputera. Niestety nic nie daje.
  10. jeżeli dobrze pamiętam to mam Gigabyte GA-MA790X-UD3P - 2 złącza PCI-E 2.0 x16
  11. Net mam tylko że połączyłem telefon i z niego udostępniam internet kablowy do komputera. Nawet nie wiedziałem, że jest to możliwe.
  12. Właśnie patrzyłem na TP-LINK UE200 na USB 2.0 bo tylko takim dysponuje. Do 100 MB/s ale dobre i tyle.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...