HiszpańskiInkwizytor 85 Napisano 5 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 Kończy mi się umowa z T-mobile i jestem z nich bardzo niezadowolony. Za 60zł miesięcznie mam 14 GB transferu, a mimo że transfery miały sięgać 21 mb/s (w Olsztynie tak łapie) a sięgają max 11 mb/s poza godzinami szczytu na Warszawskim Ursynowie, to jakiś żart. W Play za tę samą cenę miałbym 18gb transferu, szybkosć podobno LTE i modem za dopłatą 80zł. Ma ktoś LTE w Play? Jak wrażenia? Cytuj Link to post Share on other sites
dacyb 0 Napisano 5 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 cześć, korzystam z internetu lte w play w telefonie (galaxy s3 lte). Transfery w warszawie - okolice centrum - pobieranie 16 Mbps a wysyłanie 5.,5 Mbps. pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
HiszpańskiInkwizytor 85 Napisano 5 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 Dzięki za odpowiedź. A gdzie te transfery 100mb/s? Centrum Warszawy i nie lata na LTE? Cytuj Link to post Share on other sites
dacyb 0 Napisano 5 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 takie transfery to bajka. plus też się reklamuje że ma nawet 150 Mbps a ludzie mają max 20 ) Cytuj Link to post Share on other sites
HiszpańskiInkwizytor 85 Napisano 5 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 Podobno można wziąć sprzęt na próbę na kilka dni przed podpisaniem umowy. Chyba skorzystam. Cytuj Link to post Share on other sites
030366 1145 Napisano 5 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 Ta , teraz to oni wszyscy cffani, podają prędkość DO X Mbps, bez gwarantowanej prędkości minimalnej. Możesz próbować, chociaż na mobilnym necie, jaki by nie był, cudów na kiju się nie radzę spodziewać. Cytuj Link to post Share on other sites
HiszpańskiInkwizytor 85 Napisano 5 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 Wiem właśnie, że nie podają prędkości minimalnej, gwarantowanej dlatego pytam jak jest w pleju Cytuj Link to post Share on other sites
kajametro 20 Napisano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Masz tam 10 dni na testowanie. Jeżeli coś będzie nie tak, to oddasz i tyle. Cytuj Link to post Share on other sites
brzozamagda 0 Napisano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 a czy jest ktoś, kto korzysta z LTE w Vectrze? Cytuj Link to post Share on other sites
brzozamagda 0 Napisano 2 Września 2014 Udostępnij Napisano 2 Września 2014 albo od jakich innych dostawców sobie LTE chwalicie? Cytuj Link to post Share on other sites
Prophet41 218 Napisano 2 Września 2014 Udostępnij Napisano 2 Września 2014 (edytowane) takie transfery to bajka. plus też się reklamuje że ma nawet 150 Mbps a ludzie mają max 20 ) To czemu ja miałem 30 - 70 Mb/s ? ... Od siebie polecę LTE z Plus-a. Najlepiej pakiet za 70 zł: 25/30 GB z pełną prędkością LTE + i tak bardzo fajna prędkość po jego wykorzystaniu - 20 Mb/s. Edytowane 2 Września 2014 przez Kisiel442 Cytuj Link to post Share on other sites
mbe13 444 Napisano 2 Września 2014 Udostępnij Napisano 2 Września 2014 Jak LTE to tylko PLUS. W Wawie w dzień dochodzi nawet do 60Mbps. W nocy praktycznie max. Za 60pln masz teraz bez limitu. Cytuj Link to post Share on other sites
HiszpańskiInkwizytor 85 Napisano 3 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Zerwałem umowę z tmobile, ze względu na ich słynne już podwyżki cen abonamentu i najprawdopodobniej postawie na internet stacjonarny, Transfery macie piękne, a jak pingi? Cytuj Link to post Share on other sites
mbe13 444 Napisano 3 Września 2014 Udostępnij Napisano 3 Września 2014 W nocy poniżej dycha a w dzień w granicach 15. Cytuj Link to post Share on other sites
Manzano_pl 2 Napisano 3 Września 2014 Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Jeżeli chcesz mieć internet bez limitu-LTE jeżeli łapie Ci zasięg lub niższy to Play w ofercie za 70zł i nie masz pakietu danych jak w Orange czy Plusie.,a do tego całkiem ciekawe urządzenia modem lub router w ofercie więc moim zdaniem warto się nad tym zastanowić. Cytuj Link to post Share on other sites
brzozamagda 0 Napisano 3 Września 2014 Udostępnij Napisano 3 Września 2014 ale z tego co słyszałam, to fakt, że internet mobilny jest bez limitu to nie do końca prawda, bo po jakimś czasie zmniejsza się jego prędkość? A jak jest z zasięgiem poza Wawą tego LTE? Cytuj Link to post Share on other sites
HiszpańskiInkwizytor 85 Napisano 3 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 Września 2014 (edytowane) Zdecydowanie wygrywa stacjonarka. Za 70zl będę miał 120Mb/s bez ograniczeń ściągniętych danych (a przy lte ograniczenie jest w regulaminie, ze gdy zbyt duże bedzie wykorzystanie danych to transfery operator ograniczy.). Pingi bardzo ładne, nie powiem. Ja na obecnym blueconnecie miałem najszybsze 60. Up: nawet na terenie Warszawy nie wszędzie jest zasięg lte. Edytowane 3 Września 2014 przez HiszpańskiInkwizytor Cytuj Link to post Share on other sites
mbe13 444 Napisano 4 Września 2014 Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Manzano Play walczy ceną bo ich LTE to mit podobnie jak T-Mobile i orange. W plusie LTE masz nawet w podwarszawskich wioskach... Cytuj Link to post Share on other sites
brzozamagda 0 Napisano 4 Września 2014 Udostępnij Napisano 4 Września 2014 to może faktycznie lepiej postawić na stacjonarkę a od kogo w końcu będziesz miał te 120Mb/s ? Cytuj Link to post Share on other sites
HiszpańskiInkwizytor 85 Napisano 5 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2014 Planuję wziąć od UPC. Nie za bardzo się orientuję w temacie dostawców, ale podobno Netia i Vectra odwala jakieś jaja, a UPC do tego daje gwarantowaną prędkość minimalną. Oczywiście wybiorę UPC, jesli w wynajmowanym mieszkaniu nie będzie już jakiegoś internetu. Cytuj Link to post Share on other sites
brzozamagda 0 Napisano 8 Września 2014 Udostępnij Napisano 8 Września 2014 serio? Kilku moich znajomych ma stacjonarnywłaśnie chyba w Vectrze i nie narzekają..to nie wiem w sumie od czego to zależy Cytuj Link to post Share on other sites
garos888 1 Napisano 8 Września 2014 Udostępnij Napisano 8 Września 2014 Manzano Play walczy ceną bo ich LTE to mit podobnie jak T-Mobile i orange. W plusie LTE masz nawet w podwarszawskich wioskach... O co ci chodiz?? Mam LTE bez limitu na zawsze i chula cąłkiem przyzwoicie 25-30Mb/s zasięg 4-5 kresek (-75 do -63dB) w Plusie testowałem 7 dni to miałęm 1-2 kreski i cały czas powyżej -105dB i transfer nie przekraczał 10Mb/s, a wziąłem to za 89 z groszami czyli bez ograniczenia prędkości. Może powinno być w PLAY-u 50-60Mb/s, ale to i tka mam 5-6 szybciej niż w neostradzie (neostrada 5-6Mb). Cytuj Link to post Share on other sites
HiszpańskiInkwizytor 85 Napisano 9 Września 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Września 2014 Brzozamagda: http://www.wykop.pl/link/2123998/vectra-w-warszawie-8-dni-awarii-internetu/ Cytuj Link to post Share on other sites
brzozamagda 0 Napisano 10 Września 2014 Udostępnij Napisano 10 Września 2014 whoops.. No właśnie a jeśli chodzi z tym korzystaniem z infrastruktury innego operatora- słyszałam, że korzystają z play…to znaczy, że np. w internecie mobilnym mam taki sam zasięg jak z play? Cytuj Link to post Share on other sites
Selim 4 Napisano 11 Września 2014 Udostępnij Napisano 11 Września 2014 Dla wielu 20mb dla LTE to slabizna i nie warto brac, dla innych do ktorych zaliczam sie i ja (Mam łącze 1MB w Neti) taki LTE to rozwiązanie wielu problemów Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts