Owca97 0 Napisano 4 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 Intel Core i5-4670K BOXASRock Z87 Extreme42x 4GB Avexir 1600 MHz CL9Seagate Barracuda 1TBPlextor M5S 128 GBThermalright HR-02 Macho Rev. ALG GH24NSB0 Black Oto mój niepełny zestaw komputerowy, założyłem ten temat z powodu tego że kompletnie nie wiem jaką kartę graficzną i jaki zasilacz kupić . Myślałem nad kartą gtx 780(ten komputer będzie używany przede wszystkim do gier i oglądana filmów)ale niewiem czy wykorzystam jej cały potencjał no a ta karta do najtańszych nie należy. Zastanawiałem się jeszcze nad gtx 770 no ale w sumie to już sam nwm. Jeśli coś z tego zestawu co podałem nie jest dobrym wyborem no to poproszę o propozycje http://forum.pcformat.pl/images/smilies/sup/wesoly.gif A i jeszcze jaka obudowa by tutaj pasowała? Cytuj Link to post Share on other sites
xxdanielxx 9 Napisano 4 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 (edytowane) Nie martw się, procesor nie będzie w ogóle wąskim gardłem Bierz gtx 770 jeśli możesz lub zastanów się nad r9 280X. Zasilacz corsair 600W. MoBo: Asus Vanguard B85 - tańszy odpowiednik Obudowa? Jakakowliek... Tutaj w grę wchodzą tylko względy estetyczne //NIEKOMPETENCJA Edytowane 5 Stycznia 2014 przez kajitsu. Cytuj Link to post Share on other sites
royalmaster 2 Napisano 4 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 http://forum.benchmark.pl/forum-9/announcement-13-jak-poprosi%C4%87-o-pomoc-w-dziale-komputery-zestawy-komputerowe/ uzupełnij według wzoru. Cytuj Link to post Share on other sites
GRAABI 7278 Napisano 5 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 (edytowane) Bierz gtx 770 jeśli możesz lub zastanów się nad r9 280X. Zasilacz corsair 600W. MoBo: Asus Vanguard B85 - tańszy odpowiednik Obudowa? Jakakowliek... Tutaj w grę wchodzą tylko względy estetyczne Po co ma zastanawiać się nad wolniejszą/najwyżej porównywalną kartą droższą o kilka stów? Lepiej wziąć porządne 550wat. Tutaj jest procesor z K,więc z87/h87 jest wskazane. Nie nie tylko estetyczne liczy się przewiewność i jakość wykonania. Edytowane 5 Stycznia 2014 przez GRAABI Cytuj Link to post Share on other sites
cesasz 5519 Napisano 5 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 Zasilacz corsair 600W. Toś teraz powiedział... Corsair nie produkuje swoich zasilaczy. To są konstrukcje innych firm, sprzedawane pod ich logiem. Obudowa? Jakakowliek... Tutaj w grę wchodzą tylko względy estetyczne Skoro lubisz piec sobie sprzęt... Obudowa, jest jednym z rzadziej wymienianych podzespołów komputera, więc lepiej kupić raz a dobrze... Bierz gtx 770 jeśli możesz lub zastanów się nad r9 280X. No tak... Dopłacać do karty, która jest troszkę wolniejsza... Ona była opłacalna w cenie 1100 zł, ale przez te bitcoiny cena wzrosła. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts