spide 4 Napisano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Miałem tylko krótką styczność z Ferą 2 i Thermalright Macho, więc się na ich temat nie wypowiadam ale jeżeli chodzi o coś mniejszego to śmiało mogę polecić Raijintek Themis 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Szkoda tylko, że Fera 2 jest dużo cichsza od Themisa a oferują taką samą wydajność - click Ereboss to też suszarka więc dla mnie to też słaba opcja no ale co kto lubi 1 Cytuj Link to post Share on other sites
spide 4 Napisano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 A moim zdaniem SilentiumPC jest ciche tylko i wyłącznie w spoczynku. Jak miałem kiedyś Spartana Pro na procku i5 3550 to w grach był równie głośny jak chłodzenie boxowe... NIEKOMPETENCJA. Biafra Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 A co to znaczy że firma jest głośna w spoczynku? Po godzinach pracy? Rozmawiamy o konkretnych modelach chłodzeń. Jak widzisz w teście- fera 2 jest zdecydowanie cichsza. Prosta sprawa- swoją (marginalnie niższą od themisa) wydajność osiąga przy dużo niższych obrotach wentylatora. To bezpośrednio przekłada się na kulturę pracy. Co ma do tego spartan pro o którym nie rozmawiamy? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
40rozbojnik 658 Napisano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Miałem SPC Fortisa, obecnie mam Macho B-W - oba są względnie ciche i wydajne. Jeśli autor myśli o dołożeniu paru groszy do czegoś wydajniejszego od SPC Fera2 to śmiało mogę polecić zarówno Thermalight Macho B-W lub tańszego Fortisa. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts