Chrumchrum 0 Napisano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 Witam, 1) Kwota przeznaczona na zakup: 3000 zł 2) Rozmiar matrycy (+ewentualnie wymagana rozdzielczość): hd/fhd, trochę się nie znam ale chciałbym aby miała dobre kąty widzenia i jasno świeciła, generalnie jakość wyświetlanego obrazu jest dla mnie dość ważna 3) Główne zastosowanie: przeglądanie sieci, filmy, gry (trudno powiedzieć jakie ale fajnie by było jakby np: Shogun 2 i Heroes 6 ładnie na nim działały), szeroko pojęte multimedia 4) Miejsce użytkowania: głównie w domu, ewentualnie będę go nosił do pracy ale waga nie ma znaczenia bo jestem silny 5) Wymagania specjalne: chciałbym aby się nie grzał zbytnio, był solidnie wykonany i w miarę niezawodny 6) Osobiste preferencje: j/w, żadnych hp, estetyczny wygląd (ewentualnie) 7) System operacyjny: bez systemu 8) Własna propozycja (model wybrany samemu): mam dwa modele na oku: http://www.x-kom.pl/p/161837-notebook-laptop-15-6-asus-n56vv-s4012-i5-3230m-8gb-750-dvd-rw-gt750.html, ten nieco przekracza budżet ale wyjątkowo mi się podobają modele z tej serii ASUSA i mogę tylko dla niego naciągnąć mój portfel, natomiast nie wiem czy warto pchać się w najsłabszy (chyba) model z serii, http://www.x-kom.pl/p/159295-notebook-laptop-15-6-acer-v5-573g-i5-4200u-8gb-1000-gt750m.html również podoba mi się jego wygląd, choć nieco mniej niż wyżej wymieniony asus. W recenzjach wytykają mu to, że się mocno grzeje i ma przeciętną matrycę co jest dla mnie sporym minusem. Same konfiguracje wiele mi nie mówią tzn. wiem że i5 w asusie to trzecie generacja a w acerze 4 ale trudno mi to ocenić pod kątem użytkowania. Nie zależy mi na dużym dysku, ani na mobilności i bardzo długich przebiegach na baterii, chociaż dobrze by było aby wytrzymał te 3-4 godziny w autokarze czy pociągu. Generalnie to całe moje wymagania, mam nadzieję, że w miarę jasno określiłem moje potrzeby Z góry dziękuję za jakiekolwiek rady. Cytuj Link to post Share on other sites
bartekmustach 28 Napisano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 http://allegro.pl/gaming-msi-ge60-hd-i5-3-1ghz-8gb-500gb-gtx760-2gb-i3828821292.html - 3200zł 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Synergia 1598 Napisano 31 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2013 Szeroko pojęte multimedia to hasło kompletnie puste. Ile osób tyle definicji. Po to w nawiasie były podane opcje jakieś tam by unikać takich haseł które nic nie wnoszą do topicu prócz zamieszania. heroes vi raczej nei ma dużych wymagań. shogun 2 większe ale bez przesady Do tych gier nei musisz żyłować wydajności kosztem innych aspektó laptopa ODe mnei Dell 5737 z i7 ulv i hd8870 Dobrej jakości obudowa. Gwarancja DND. Fenomelane przeboegi na baterii. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Chrumchrum 0 Napisano 31 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2013 Dzięki za pomoc chłopaki, zwłaszcza za drugi. Rozważam go, chociaż bardzo mi się podoba asus który wkleiłem. Możecie ocenić jego parametry i napisać ewentualnie coś o użytkowaniu? Domyślam się, że przepłacam za procesor zeszłej generacji i słabszą grafikę w stosunku do pozostałych ale stylistycznie to chyba najlepszy jaki widziałem. Wiem, że kierowanie się wyglądem jest trochę ciepłe ale nic nie poradzę. Co do opisu to sory za uogólnienie i żeby doprecyzować: filmy, internet/praca biurowa i średnio wymagające gry (heroes, shogun etc.) Cytuj Link to post Share on other sites
stjimmy 42 Napisano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Przepłacasz nie tylko za procesor starszej generacji (tutaj różnica jest niewielka) czy też za średnią grafikę (ddr3) ale też za marny serwis. O gustach się nie dyskutuje więc jak uważasz Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts