patrol260 0 Napisano 22 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Buszuje po necie a tu nagle mi pisze,że złapałem trojana i aby przeskanować telefon trzeba wysłać jakiegoś smsa ?wgl możliwe aby na telefonie zlapac wirusa?Czy to poprostu fake aby wyslac platnego smsa a jezeli nie jakiego antywirusa sciagnac dla wp8 znalazlem avg family safety 8 Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 22 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 ten AVG to żaden antywirus tylko przeglądarka blokująca coś tam. Wirusa nie złapałeś na pewno a to jakiś marny pop-up próbujący naciągnąć na płatnego sms. Czy uważasz, że strona internetowa wysyłałaby powiadomienie o wirusie i proponowała skanowanie przez sms? Zastanów się Cytuj Link to post Share on other sites
patrol260 0 Napisano 22 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 No wiem tak myślałem że to podpucha,ale da się wgl złapać wirusa na wp8 czy to raczej nie możliwe?BO wiem,że ludzie na androidzie używają jakiś antywirusów. Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 22 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Używają bo mają wirusy. 99% syfu wirusowego jest na androidzie. W WP8 na razie nie ma możliwości. Cytuj Link to post Share on other sites
dannyy 13 Napisano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Mam takie pytanie żeby nie zakładać nowego tematu. Baterię w L920 trzeba jakoś formować czy coś w ogóle z nią robić? Po samym zakupie było napisane, że przypuszczalny czas pracy to ok. 1 dzień i kilka godzin, a teraz czas podawany jest tylko w godzinach. I czy wydajność tej baterii się jakoś poprawi ? A może macie jakieś 'specjalne' sposoby ładowania ? Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Przypuszczalny czas pracy jest określany na podstawie aktualnego zużycia baterii więc za 30min może pokazywać coś innego. Na początku należy wykonać pełny cykl ładowania tzn do pełna + ok 10min. Po paru ładowaniach i rozładowaniach telefon osiągnie jakiś poziom i będzie trzymał normalnie. W celu skalibrowania wskaźnika baterii po naładowaniu zresetuj telefon i włącz tryb samolotowy na 30 min. Cytuj Link to post Share on other sites
patrol260 0 Napisano 25 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 A można ją ładować tak,że wł, do ładowania w nocy tak o 22:00 a wył rano dajmy na to 7,8 bo nie mam czasu w dzień ładować baterii a chcę aby trzymała mi ten jeden dzień czy to za długi czas ładowania i szkodzi baterii? Cytuj Link to post Share on other sites
Longhorn 595 Napisano 25 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 Baterie w obecnych telefonach mają układy zapobiegające przeładowaniu oraz nadmiernemu rozładowaniu, więc nie ma problemu. Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 25 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 NIE - w baterii Masz elektronikę, która sama - Automagicznie pilnuje procesu ładowania. Jak zostawisz podłączony telefon to po naładowaniu, przejdzie w tryb podtrzymania i tyle. I może tak leżeć nawet rok Cytuj Link to post Share on other sites
patrol260 0 Napisano 26 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 (edytowane) o to dobrze będę ładować w nocy w takim razie. A jak zrobić i czy wgl się da aby były odtworzone napisy w filmie z napisami ? Edytowane 26 Stycznia 2014 przez patrol260 Cytuj Link to post Share on other sites
czamarek 16 Napisano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 kolega czamarek się nie myli, Zopo ma sklepy w Polsce, nie dawno zostały otworzone nawet była kiedyś o tym informacja na benchmarku --> http://zopotel.pl/sklepy ale czy warto kupić go w polsce jak mozna mieć prawie 400zł taniej kupując gdzie indziej. Na forum o chińskich telefonach dowiesz się gdzie i jak kupić. A wracając do wirusów to są na szystkie systemy, najmniej narażony jest linux, ale dopiero pierwsze modele go będą posiadały w tym wypasiony MEIZU MX3 http://telchina.pl/meizu-mx3-z-systemem-ubuntu-wideo-t6314.html Telefonu tej marku używa S Wożniak, załozyciel Apple, do dla tych którzy sądza ze to jakaś byle marka. Cytuj Link to post Share on other sites
patrol260 0 Napisano 26 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 wp8 nie ma flashplayera?Jak można obejrzeć jakiś film online bez tej aplkijacji?Jak wszedzie jest to wymagane... Cytuj Link to post Share on other sites
rysiooo 425 Napisano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Przecież normalnie filmy online działają na WP8. Czy to na youtube, czy na wrzuta.pl. Nie ma z tym najmniejszego problemu i nie trzeba nic instalować. Co do "chińskich wynalazków" - niech najpierw otrzymają certyfikaty uprawniające je do użytkowania na terenie Europy, to porozmawiamy. Tak samo z dostępnością części zamiennych. Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Patrol260 - z najnowszych Androidach też nie ma przeszli na HTML 5, Filmy działają, a do YT Masz masę aplikacji - więc brak FP nie jest problemem. Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Na youtube z przeglądarki wchodzisz i też nie ma problemu. Cytuj Link to post Share on other sites
patrol260 0 Napisano 26 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Tak a od kiedy to na youtube można oglądać wybrany film bo wszystkiego to tam nie ma a na każdej stronce z filmami online nie ma szans żeby cokolwiek odpaliło bez flash playera. Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Czy ktoś tutaj mówił, że na youtubie są wszystkie filmy? Cytuj Link to post Share on other sites
rysiooo 425 Napisano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Podaj stronkę, to sprawdzę czy działa. Cytuj Link to post Share on other sites
patrol260 0 Napisano 26 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 hmm nie wiem np. kinoman.tv i inne tego typu strony. Cytuj Link to post Share on other sites
Arek_AVG.pl 1 Napisano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2014 Buszuje po necie a tu nagle mi pisze,że złapałem trojana i aby przeskanować telefon trzeba wysłać jakiegoś smsa ?wgl możliwe aby na telefonie zlapac wirusa?Czy to poprostu fake aby wyslac platnego smsa a jezeli nie jakiego antywirusa sciagnac dla wp8 znalazlem avg family safety 8 Family Safety to moduł kontroli rodzicielskiej dla smartfonów, a nie antywirus. FS pozwala zarządzać dostępem do treści i aplikacji na smartfonie, używa się go do monitorowania co robią dzieciaki lub pracownicy firmy na swoich telefonach Cytuj Link to post Share on other sites
patrol260 0 Napisano 12 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Co może zżerać pieniądze na telefonie?Co może byc właczone na l920 bo doładowałem konto nic nie robiąc nagle z 30 zł zrobiło się 0 o co chodzi z tym 3G i 2G? Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 12 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 3G i 2G to rodzaj połączenia z siecią. Pieniądze zjadło bo miałeś włączoną transmisję danych. Telefon i aplikacje mogą korzystać z internetu jeśli transmisja jest włączona. Ustawienia - siec komórkowa - transmisja Cytuj Link to post Share on other sites
patrol260 0 Napisano 12 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Aha czyli jak wył transmisje danych to nic już innego nie powinno zjeść kasy a gry płatne jeżeli da się wypróbuj nie pobiera to żadnych pieniędzy automatycznie? Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 12 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 Nic nie pobiera. Jeśli wybierzesz opcję 'wypróbuj' to zagrasz jakiś czas a potem będzie trzeba kupić albo odinstalować grę. Cytuj Link to post Share on other sites
patrol260 0 Napisano 12 Lutego 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2014 A jeżeli kupie pakiet internetowy to ta transmisja danych będzie musiała być włączona? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts