Sopel86 3 Napisano 12 Maja 2010 Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Najbliżej mi do Revoltec Thermal Grease Diamond ze względu na niezłą wydajność i łatwość nakładania co w moim przypadku jest bardzo ważne. Ma ktoś tę pastę? Chyba, że coś innego mi polecicie wydajnego i łatwego w nakładaniu? Do swojego chłodzenia Spartana dostałem 0,5g Thermal Grease (jakieś zwykłe) i były męczarnie z nakładaniem , straciłem całe 0,5g (nie za dużo?). Cytuj Link to post Share on other sites
Maksym Słomski 8 Napisano 12 Maja 2010 Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Zalman stg-1, Zalman stg-2 Aczkolwiek te dołączane pasty tragiczne nie są. Cytuj Link to post Share on other sites
drunk 246 Napisano 12 Maja 2010 Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Ja polecam AS V , dobrze się sprawuje u mnie na quadzie , a problemów z nakładaniem nie miałem żadnych. W sumie nakładanie jest proste ziarnko ryżu na środku rdzenia i nałożenie na to chłodzenia. Cytuj Link to post Share on other sites
Sopel86 3 Napisano 12 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Przeciez z tego co mi wiadomo trzeba paste rozprowadzic na procku? Cytuj Link to post Share on other sites
lopez2 36 Napisano 12 Maja 2010 Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 dobrze Ci wiadomo nie dawaj sie kitowac zadnym ryzem pasty ma byc tyle ile potrzeba tzn tyle by niezostala zadna wolna przestrzen pomiedzy procem a radiatorem nie raz nie dziesiec widzialem juz po zdjeciu starych radiatorow nalozenie na ziarnko jakiegos gow.. - przeswity i pustostan az glowa boli rev diamond jest bardzo dobra za swoja cene i ilosc do nie ekstremalnych zastosowan w zupelnosci wystarczy Cytuj Link to post Share on other sites
reenstix 12 Napisano 12 Maja 2010 Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Ja mam tą pastę Thermal Grease Diamond i powiem, że jest świetna - nakładanie jej tym pędzelkiem to czysta przyjemność, a i temperatura w porównaniu do zwykłej silikonowej spadła o jakieś 8C. Kiedyś czytałem test to wypadła bardzo dobrze w porównaniu do droższych. Cytuj Link to post Share on other sites
Sopel86 3 Napisano 12 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Z ciekawości jakie masz temp. i czy masz boxowe chlodzenie? Cytuj Link to post Share on other sites
airborne82 60 Napisano 12 Maja 2010 Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 dobrze Ci wiadomo nie dawaj sie kitowac zadnym ryzem pasty ma byc tyle ile potrzeba tzn tyle by niezostala zadna wolna przestrzen pomiedzy procem a radiatorem nie raz nie dziesiec widzialem juz po zdjeciu starych radiatorow nalozenie na ziarnko jakiegos gow.. - przeswity i pustostan az glowa boli rev diamond jest bardzo dobra za swoja cene i ilosc do nie ekstremalnych zastosowan w zupelnosci wystarczy masz racje Lopez lepiej to porządnie kartą rozsmarowac Cytuj Link to post Share on other sites
reenstix 12 Napisano 12 Maja 2010 Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Z ciekawości jakie masz temp. i czy masz boxowe chlodzenie?Chłodzenie jak w opisie - Tagan HP-928 - temperatury w spoczynku 30C, a w stresie 48C. Cytuj Link to post Share on other sites
drunk 246 Napisano 12 Maja 2010 Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Fakt z tym nakładaniem ziarnka ryżu to trochę przesadziłem , ale co do rozprowadzania na cały rdzeń to fakt można zrobić i tak , a można po prostu trochę na środek i nałożyć chłodzenie (u mnie tak akurat zadziałało , tempy idle 33 , stress 63). Cytuj Link to post Share on other sites
Bany_krk 200 Napisano 12 Maja 2010 Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 jakąś do 20zł i słoik silikonowej za 10zł na czarną godzinę Cytuj Link to post Share on other sites
Czaszka 49 Napisano 12 Maja 2010 Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 AC MX-2 jest niezła, mam ją na procu już dobre półtora roku i wciąż nie narzekam na jej wydajność. Cytuj Link to post Share on other sites
Xasfer 0 Napisano 12 Maja 2010 Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Zalman stg-2 - mam ją pod zalmanem performa na e7400. Bardzo wydajna i banalna w nakładaniu, wystarczy "polać" cieniutko cały procesor i jest zaje****** Cytuj Link to post Share on other sites
PALEC 1 Napisano 12 Maja 2010 Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 ja polecę ci pastę noctua nt-h1. Bardzo łatwa w nakładaniu, wysoka wydajność, długi czas używalności. Cytuj Link to post Share on other sites
drunk 246 Napisano 12 Maja 2010 Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Jak widać każdy poleca co innego , autor tematu mógłby poczytać kilka testów i wtedy zobaczy co i jak. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY_79 Napisano 12 Maja 2010 Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Ja mogę polecić to http://allegro.pl/item1035770127_zestaw ... mx004.html Tylko sama pasta, kosztuje ok 20zł, zarówno na CPU jak i GPU sprawdza się bardzo przyzwoicie. Łatwo się nakłada i łatwo się zmywa. Strzykawka jest dość pojemna posmarowałem 2xCPU, 2xGPU (w tym jeden o sporych rozmiarach nv gtx) i jeszcze sporo zostało. Cytuj Link to post Share on other sites
szymon_j14 11 Napisano 13 Maja 2010 Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Arctic Silver 5 jest dobra Cytuj Link to post Share on other sites
airborne82 60 Napisano 13 Maja 2010 Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Każda pasta z tych polecanych jest dobra to nie te czasy gdy w dostawie były tylko silikonowe teraz każda markowa pasta jest bardzo dobra , różnice 1-2 stopnie Cytuj Link to post Share on other sites
exon681 0 Napisano 13 Maja 2010 Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Nie prawda... Arctic Silver 5 to już przeszłość dobra ale już mija się z celem http://chlodzenie.net/wp-content/upload ... spasty.png Posiadam Revoltec Thermal Grease Diamond 6G i jest bardzo dobrze (wykres potwierdza że jest wydajniejsza) jest to kolejny post w którym polecam Revoltec'a i podaję ten wykres jednak wszyscy polecają Arctic Silver 5... Cytuj Link to post Share on other sites
airborne82 60 Napisano 13 Maja 2010 Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Nie prawda... Arctic Silver 5 to już przeszłość dobra ale już mija się z celem http://chlodzenie.net/wp-content/upload ... spasty.png Posiadam Revoltec Thermal Grease Diamond 6G i jest bardzo dobrze (wykres potwierdza że jest wydajniejsza) jest to kolejny post w którym polecam Revoltec'a i podaję ten wykres jednak wszyscy polecają Arctic Silver 5... Gdy temp są bardzo podobne AS5 daje sobie dalej spokojnie rady a ja mam Arctic Cooling mx-2 Cytuj Link to post Share on other sites
voxcordi 294 Napisano 13 Maja 2010 Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Zalman STG-2. Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
Next_Gen_1987 0 Napisano 13 Maja 2010 Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Sorki, że się podpinam, ale aktualnie mam pastę Zalman STG1 i chcem ją wymienić na coś wydajniejszego, bo mam wysokie temperatury na CPU idle 43 w stresie do 61 stopnie po OC. Czy STG2 jest wydajniejsza od STG1? Jutro zmieniam proca na PII X4 965 rewizja C3 i chcem go bardziej schłodzić, ale czy STG2 będzie opłacalna, skoro teraz mam jeszcze trochę pasty STG1 od Zalman'a. Cytuj Link to post Share on other sites
Xasfer 0 Napisano 13 Maja 2010 Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 To powinno wyjaśnić parę rzeczy: http://chlodzenie.net/reviews/wielki-te ... ona-druga/ Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts