Arlekin 262 Napisano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 http://youtu.be/ITR88wT8ekM faceci mają poczucie humoru 2 Cytuj Link to post Share on other sites
hamit 0 Napisano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 hehe takich pokazowych meczy powinno być więcej ... niektóre zagrania kapitalne, a Belg widać ma świetne poczucie humoru Cytuj Link to post Share on other sites
Klikacz 1462 Napisano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2014 (edytowane) Kapitalne zagrania? Chyba nie widziałeś Belga w akcji Tyle co Saive już się nagrał i wygrał to śmiało może sobie na takie odpały pozwolić Edytowane 31 Stycznia 2014 przez Klikacz Cytuj Link to post Share on other sites
moody1 0 Napisano 14 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 To nie odpał tylko mecz pokazowy Swego czasu widziałem na żywo Grubbę w Częstochowie, jak grał właśnie taki mecz z jakimś Francuzem. Wygląda to genialnie, pełna sala, kupa śmiechu. Powinni robić takich show jak najwięcej, dla popularyzowania dyscypliny. Cytuj Link to post Share on other sites
Corr 161 Napisano 24 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Pasuje odświeżyć nieco temat co? dostałem nowe gumy od trenera: BH :Haifu Whale III;FH Hurricane III całkiem niezłe gumy tylko deska jest bardzo słaba.Jaką deskę polecacie do agresywnej gry ofensywnej? jestem kompletnie zielony w temacie Cytuj Link to post Share on other sites
Klikacz 1462 Napisano 24 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Ostatni post z lutego? No nieźle Zależy jak długo trenujesz, co lubisz grać, na czym dotychczas grałeś itd. Jak zaczynasz taką poważniejszą zabawę z tenisem, to deska OFF - (lepiej ją wyczujesz), a potem skok na OFF+. Jak zmieniłem gumę BH na tą samą z grubszym podkładem (chyba z 1.6 na 2.2) to minął miesiąc zanim wyczułem granie taką gumą Kwestia przyzwyczajenia. Cytuj Link to post Share on other sites
Corr 161 Napisano 25 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 a czym się różni off-;off;off+ ? Cytuj Link to post Share on other sites
Klikacz 1462 Napisano 25 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 Prędkość Ogólnie od najwolniejszej deski układają się tak: DEF ALL- ALL ALL+ OFF- OFF OFF+ Im większa szybkość tym deska ma mniej kontroli. Najbardziej jest to odczuwane na gumach (np ta sama guma na podkładzie 2mm, i druga na podkładzie 2.2mm dają zupełnie różne odczucia z gry). 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Corr 161 Napisano 25 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 moja deska waży 119g, porażka muszę zakupić jakąś nową.Mógłbym nawet kupić taką dechę,lecz czy jest sens?http://www.agasport.eu/timo-boll-t5000-off.html Cytuj Link to post Share on other sites
cesasz 5523 Napisano 25 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 Jeśli chcesz fajną, lekką deskę, którą łatwo wyczuć to polecam np takiego Donic'a jak mój tj. Waldner Diablo Senso. Jeśli jesteś z okolic Włocławka, to spokojnie możemy się zgadać i pograć Cytuj Link to post Share on other sites
Corr 161 Napisano 25 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 Kraków.nie pogramy ;P tak właśnie sobie myślę nad kupnem dechy,bo gumy są dobre,tylko paletka trochę mnie spowalnia.Pogadam z trenerem to może mi coś poradzi. Klikacz,może ty jesteś z okolic krakowa? xD Cytuj Link to post Share on other sites
cesasz 5523 Napisano 25 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 paletka Rakietka* 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Corr 161 Napisano 25 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 znów ten błąd xD kolega zawsze mnie poprawia ;D Cytuj Link to post Share on other sites
Klikacz 1462 Napisano 25 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 (edytowane) Klikacz,może ty jesteś z okolic krakowa? xD Jestem Od poniedziałku do piątku w Krakowie, weekendy w domu <też mniejsza Polska>. Tak czy siak narazie nie porywaj się za jakieś Timo Bolle za 500zł. Szkoda kupić sobie np. za szybką deskę za kilka stówek i później pluć w brodę Edytowane 25 Listopada 2014 przez Klikacz Cytuj Link to post Share on other sites
Corr 161 Napisano 25 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 ja tak samo od pon do piątku(internat) ;D jak masz czas to wpadnij na trening do zespołu szkół łączności zawsze w środy od 17:30 Cytuj Link to post Share on other sites
Klikacz 1462 Napisano 25 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 (edytowane) Chętnie, ale póki co studia uniemożliwiają mi nawet zagospodarowanie czasu na grę w rodzimym klubie 2 miesiąc bez treningów jak dotąd. Może dostanę na następny semestr wreszcie jakiś sensowny rozkład zajęć to coś się zagra Edytowane 25 Listopada 2014 przez Klikacz Cytuj Link to post Share on other sites
Corr 161 Napisano 25 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 mam pytanie,jaką przybrać taktykę na osobę,która gra długim czopem i bardzo dobrze wykonuje side spiny(w ogóle jak coś takiego odebrać)? pytam,ponieważ gram z takim kolegą,który tak właśnie gra i mam z nim trochę problemów Cytuj Link to post Share on other sites
Klikacz 1462 Napisano 25 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2014 (edytowane) Ogólnie temat jest prosty: przyblokować nie bardzo bo ucieka. Musisz odegrać mocniej (więcej rotacji przy wyrzucie) i tyle A gra z takim ziomkiem? Krótki, cięty serwis do gładkiej gumy (chyba że amator, to do czopa bo odegra pustą piłkę) i jak tylko odegra dłuższą to wjazd z top spina. Edytowane 25 Listopada 2014 przez Klikacz Cytuj Link to post Share on other sites
Corr 161 Napisano 26 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 kolega już bardzo dobrze opanował ten styl gry,a on mnie tak denerwuje... dłuższy serwis na gładką gume to side spin,gdy zaserwuje krótko,to zaczyna się ,kolega bardzo umiejętnie odbija blisko siatki,nie pozwala mi na atak. a taka decha?po prostu muszę coś zakupić,bo obecna decha nie pozwala mi na wykonywanie szybkich ruchów i mnie trochę spowalnia. http://www.tenis-stolowy.com.pl/tronum-aratox-off.html Cytuj Link to post Share on other sites
cesasz 5523 Napisano 26 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 Na początek ogarnij sobie np http://www.tenis-stolowy.com.pl/waldner-diablo-senso-off.html bardzo lekka i szybka deseczka Cytuj Link to post Share on other sites
Klikacz 1462 Napisano 26 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 Ja sporo czasu (chyba coś koło 4 seoznów) grałem tą deską http://www.tabletennisdb.com/blade/andro-j-m-saive-kinetic-off-minus.html Bardzo leciutka, fajna do ogarnięcia. Na niej nauczyłem się rozrzucać blokiem. Dość wytrzymała, w łapie leży dobrze i nie kosztuje majątku (zapłaciłem za nią chyba 140zł). Pewnie już jej nie dostaniesz, ale gdybyś miał okazję to serdecznie polecam Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts