Skocz do zawartości

Recommended Posts

Chciałbym się dowiedzieć czy mogę do tego zestawu:

AMD Athlon 64 X2 6000+

2x1GB Patriot 800mhz Cl4

Asus M2N4 nforce 430

WD 250 GB

Amacrox frei erde 500W

włożyć nową grafikę tzn. radeona 4870 1GB?? Czy będzie ona w tym zestawie w pełni wydajna? Jeśli nie to możecie mi polecić jakąś inną :) Poprzednia kartą była 8600GT.

A co tu wyjaśniać za slaby procek i tyle... do 4870 trzeba 3.5 GHz intela (a co wiadome jest wydajniejszy od amd zegar w zegar) do 4850 3.0 GHz powinno wystarczyć, no chyba że grasz w wysokich rozdziałkach to wtedy procek ma nieco mniejsze znaczenie.

Co za bzdura z tym 4850. Ja przy takim samym procesorze i karcie ati 4850,mam pełno artefaktów w grach i niski fremate w takich grach Airborne czy Cod 5,dlatego ją wymieniam.

Dlatego radze wziąć sprawdzona firmę jaka jest nvidia jeszcze nigdy mnie nie zawiodła,a nawet zadziwiła.

Niedługo praktycznie każda gra będzie wspierała ta technologie a ty zostaniesz z niczym z tym swoim 4850.

Zanim to nastąpi to wszyscy tu wymienimy kilka razy swoje grafiki albo Nvidia sprzeda AMD licencję na PhysX.

Nvidia próbowała nakłonić ATI do tego żeby te wsparło Physx. Lecz ati odrzuciło propozycję, twierdząc, że są lepsze rozwiązania. I tak za rok czy dwa nvdia wycofa się z tego physyx-a. Karta graficzna powinna wyświetlać grafikę, a nie zajmować się fizyką. Fizyką zajmować się powinny, i będą zajmować się nią za jakiś czas 3-ci i 4-ty rdzeń w CPU.

Sam mam GTX-a 260, i mi te physx jakoś nic nie daje no może trochę xd

Nie lubię fanboy-i Nvidi, nie wiem czy wiecie ale radek 4850 jest najlepszą karta jeśli chodzi o cena/wydajność wiec do tego procka Ci ją polecam chyba ze wolisz dołożyć te 300 zł za nic.