matixd 0 Napisano 16 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 Witam! Niewiem czy trafiłem na dobre forum ale mam nadzieję, że mi pomożecie w wyborze kolumn. . Budżet jaki chce na nie wydać to max. 1000zł Moje wymagania to dobry bass żeby mózg wybuchał i oczywiście dobry dźwięk. Z góry dzięki za odpowiedź Oczywiście do tego jakiś wzmacniacz. Są też z wbudowanym wzmacniaczem ale jestem kompletnie zielony w tych tematach. i to będą moje pierwsze kolumny Cytuj Link to post Share on other sites
lwses 336 Napisano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 Dołóż do Jamo S 718 rozwalą ci ściany Wzmacniacz z allegro 200-250zł coś znajdzie chyba że możesz na ten cel więcej przeznaczyć. . Cytuj Link to post Share on other sites
Lukson 3410 Napisano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 Tylko niech się kolega pierw metrażem pochwali bo jak znam życie to okaże się, że pokój ma 10mkw i bas będzie... ale u sąsiada. Cytuj Link to post Share on other sites
matixd 0 Napisano 18 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 (edytowane) Tylko niech się kolega pierw metrażem pochwali bo jak znam życie to okaże się, że pokój ma 10mkw i bas będzie... ale u sąsiada. Pokój ma 25m2 Witam! Niewiem czy trafiłem na dobre forum ale mam nadzieję, że mi pomożecie w wyborze kolumn. . Budżet jaki chce na nie wydać to max. 1000zł Moje wymagania to dobry bass żeby mózg wybuchał i oczywiście dobry dźwięk. Z góry dzięki za odpowiedź Oczywiście do tego jakiś wzmacniacz. Są też z wbudowanym wzmacniaczem ale jestem kompletnie zielony w tych tematach. i to będą moje pierwsze kolumny Niestety mam tylko 1000zł na kolumny i wzmacniacz. Co powiecie na VK 965B + do tego jakiś dobry wzmacniacz i skrzynia bassowa? Edytowane 18 Grudnia 2013 przez matixd Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 VK to straszny szajs, jak już chcesz dorwać bardzo tanie kolumny to obadaj koniecznie sprzęt: Eltax, Koda lub Taga Harmony. http://allegro.pl/eltax-liberty-kolumny-podlogowe-okazja-i3781049683.html http://allegro.pl/3-drozne-kolumny-koda-taga-tav-606-tav-606f-3-kol-i3809507546.html Cytuj Link to post Share on other sites
Lukson 3410 Napisano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Akurat Eltax (szczególnie te z aukcji), to jeden z gorszych chłamów. Zwrotnica w tym sprzęcie prawie nie istnieje. Średnie grają za wysoko, wysokie tylko syczą. Całość ma małą efektywność. Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 (edytowane) @up - chyba żartujesz lub nie miałeś z nimi kompletnie żadnego styku albo pracowały u ciebie z bardzo kiepskim wzmakiem. Widziałem zwrotnice w nowszych Liberty i w starszych "czarnych" i złego słowa bym nie powiedział biorąc pod uwagę cenę a wysokie to już niemal majstersztyk starej Vify. Średnica trochę wycofana, zawsze była to bolączka tej serii. Nie wspomnę już o stolarce, która jest rewelacyjna... Edytowane 19 Grudnia 2013 przez Szarik Cytuj Link to post Share on other sites
lwses 336 Napisano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Te eltaxy to swobodne i angażującebrzmienie z wybaczalnymi odstępstwami od neutralności. Dobry standard dla współpracy z tanimi amplitunerami średniej mocy. Cytuj Link to post Share on other sites
Lukson 3410 Napisano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Mój "somsiad" sobie w Hiszpanii kupił. Albo podróby albo faktycznie tak wyglądają. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts