Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam, mam zamiar kupna procesora tylko i wyłącznie do gier. Mam możliwość kupienia Inter Core i7 860 lub AMD Phenom II x6 1090T. Który będzie lepiej się spisywał, jeśli chodzi o wydajność w grach? Wiele osób mówi, że i7, jednak ja myślę, że gry za 2 lata będą wykorzystywać w pełni 4/6 rdzeni i uważam ten procesor AMD za bardziej przyszłościowy. Jednym z plusów AMD jest także podstawka AM3 na której prawdopodobnie ukaże się układ 8 rdzeniowy. Sam nie wiem co wybrać i proszę o pomoc.

Na chwilę obecną lepszy będzie i7 ale jeśli chcesz nie zmieniać nic w kompie przez dobre kilka lat to lepszym wyborem będzie AMD bo do tego czasu gry na wielordzeniowce zagoszczą na dobre.

Tu masz link do teściku :Phttp://pclab.pl/art41665-11.html

Ja wziąłbym Intel'a. 2 rdzenie mniej w wydajność taka sama, a po OC to wiadomo co się będzie działo

Ten procek ma odblokowany mnożnik a poza tym podkręca się wyśmienicie rzec można :P

napisz lepiej czy ten procek to do gotowego zestawu?? czy dopiero składasz kompa??

bo ten procesor jest sporo na wyrost do gier a co do przyszłości to niewarto kupować teraz procka którego wykorzystasz dopiero za 2 lata jak nie dalej i wtedy kupisz go za 500zł albo i taniej.

Do grania na dziś wystarczy 3jajowy athlon i 700zł w kieszeni

kupuj na teraz a nie na przyszłość bo tylko niepotrzebnie pieniądze wydasz

Tylko powiedz mi co jest przyszłościowego w procu 6-cio rdzeniowym, który po OC jest wolniejszy od 4-o rdzeniowego z HT?

Sądząc jeszcze po doniesieniach jakoby Bulldozery miały być na AM3 to jeszcze wiele wody w Wiśle upłynie za czym AMD stanie się wydajniejsze od Intela.

Bierz xeona 3440 lub i5 750 - najbardziej opłacalne.

Pozdrawiam.

Ja osobiście z tej dwójki wziął bym xeona ze względu na ht oraz na to, że jest ze środka wafla przez co lepiej sie kręci :D A te 100 mhz mniej xeona można podgonić dobrym oc

Do gier taki drogi procesor?! Tak jak ktoś wyżej pisał lepiej kupić Athlona II x3 435 i pogonić go pod 4GHz, a rusz się odblokuje do Phenoma II. Na razie do gier taki zestaw w 100% wystarczy, a Ty za te ~2 lata kupisz za zaoszczędzone teraz pieniądze procesor do którego obecne nawet nie będą próbowały podskoczyć.