Skocz do zawartości

Zestaw komputerowy za ok. 4000zł

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez kajtek.,

Recommended Posts

• Zastosowanie komputera : gry
  • Maksymalna kwota : około 4000 zł
  • Których części potrzebuję : skrzynka + monitor
  • Czy będę podkręcać sprzęt? : Aktualnie nie
  • Specjalne wymagania : szybki i cichy 
  • Części z poprzedniego komputera : brak
  • Własna propozycja zestawu : brak
  • Inne : z procesorem Intela i kartą graficzną nVidią, 

Wcześniej zakładałem podobny temat, ale niestety musiałem odpuścić tamten zestaw(musiałem na coś innego przeznaczyć) Teraz mam dodatkowe fundusze, więc szukam dobrego komputera.

Z góry dziękuję, za wszelkie propozycje  :)

Szukam również monitoru, wybrałem ten http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=55665

ale zawsze mogę zmienić, ważne żeby nie przekroczyło razem 5000zł za cały zestaw.

ref...

Edytowane przez shark1490
  • Rozwiązanie

Crucial 8GB (2x4GB) 1600MHz CL8 Ballistix Tactical

Western Digital Blue 500GB 7200rpm 16MB cache SATA600

Kingston V300 120GB (450/450 MB/s)

Intel Core i5-4670K /3.4GHz, 6MB, LGA 1150, BOX/

AsRock Fatal1ty H87 Performance /intel H87, LGA1150/

Thermalright HR-02 Macho Black-White

Asus GeForce GTX 770 DCII OC 2GB DDR5 256bit (1110/7010)

Fractal Design ARC R2 Midi Tower (b/z)

LG 24EA53VQ-P (IPS, 5ms, DVI, HDMI, LED) - dostawa 1zł

bequiet! PurePower L8 630W Modularny

Liteon iHAS122 SATA (black)

4990 zł kod na darmowe złożenie i wysyłkę przy zakupie w esc.pl do wpisania w komentarzu do zamówieniaX98TY2AZ + dostawa

Możliwość OC CPU powyżej 4.0 GHz, dobra płyta do OC z 8 fazową sekcją zasilania oraz dwiema koścmi UEFI wraz z wydajnym i cichych chłodzeniem nie będą ograniczać możliwości OC CPU. Warto zostawić sobie taką możliwość na przyszłość jak zacznie brakować mocy, choć przy takim procesorze szybko to nie nastąpi.

Wydajne oraz bardzo ciche chłodzenie na karcie graficznej, obudowa wysokiej klasy wraz z oknem doda uroku bo ASUS GTX 770 posiada backplate. Modularny zasilacz z zapasem mocy, kompatybilny z stanami C6 / C7, pamięci 1600 MHz CL8 przy 1.5 w dobrej cenie, 24 calowy monitor na matrycy IPS zapewni dobre, żywe i ostre kolory jak i również bardzo spore kąty widzenia. 

Do kwoty 5000 zł można nawet i pokusić się o SSD na system soft oraz najczęściej graną gierkę. 

Możliwości jest cała masa, można znacznie zejść z ceny przy niewielkiej utracie wydajności albo nawet i bez takiej straty

• Popieram 1
  • 2 tygodnie później...