czerstwy22 6 Napisano 28 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 Cześć, właśnie dotarło do mnie biurko nowe i tak sobie myśle że na całej długości wysuwanej półki chciałbym podkładke, żeby klawiatura nie latała, a myszką się przyjemnie operowało. Nie wspominając i o rysowaniu się blatu bez podkładki.I tu zaczyna się problem, bo ów półka ma wymiary 1050x400mm. Nie chodzi mi o podkładki dla pro-super-extra gejmerów i tak od lat dominuje bez podkładki nad większością znajomych:P Chodzi mi o coś co mógłbym wziąść najlepiej z metra i sobie dociąć. Tylko, jaki materiał, skąd go wziąść etc.?Było by dobrze żeby materiał nie był jakiś superśliski, raczej grywam w strategie, niedługo chyba zaczne się bawić w CADach, a jeśli już strzelanki to wole prezycyjne strzały niż machanie w każdą stronę LKMem. Cytuj Link to post Share on other sites
PatrykT 6221 Napisano 28 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 Ostatnio sam szukałem czegoś podobnego i wybór padł na to http://allegro.pl/podkladka-nostromo-xraypad-aqua3-najwieksza-xxxl-i3720448736.html. Jutro powinna być. Cytuj Link to post Share on other sites
ezzio 119 Napisano 28 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 jak byś chciał szybszą powierzchnię o gładszym i lepszym ślizgu niż na tej nostromo to weź goliathus speed extended (cena) Cytuj Link to post Share on other sites
czerstwy22 6 Napisano 29 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 bardziej jestem za nostromo. Wiem że razer och i ach, nawet kiedyś myślałem o tej konkretnej podkładce, tylko w wersji control (pisałem że potrzebuje precyzji a nie ślizgu tak poza tym), ale nie za takie pieniądze... Chyba że kiedyś, kiedy do zawodowej pracy by się to przydało.Jak już tego giganta dostaniesz, napisz pare słów o nim, będe pewniejszy czy ją poważniej rozważyć.W każdym razie czekam chętnie na inne pomysły, zwłaszcza pobudzające kreatywność Cytuj Link to post Share on other sites
atomowy 100 Napisano 29 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 A jakiej myszki używasz? Ja dodam od siebie, żeby trzymać się z daleka od podkładek steelseries HD. Moja po pół roku wytarła się na środku i czuć jest większy opór na ślizgaczach w tym miejscu. Będę reklamować ;p Cytuj Link to post Share on other sites
czerstwy22 6 Napisano 29 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 Nic szczególnego, Tracer sniper. To i tak najbardziej zaawansowana myszka jaką do tej pory używałem ;P Jakość nie jest taka zła jakie o tracerze można opinie często wyczytać, główny minus to to że się strasznie syfi nie wiadomo skąd. Cytuj Link to post Share on other sites
PatrykT 6221 Napisano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 Mam nostromo od 2 dnich i jestem zadowolony. Doświadczenia z podkładkami nie mam bo to moja 1 od przeszło 10 lat, ale już w tej chwili nie bardzo jestem sobie wyobrazić korzystania z gryzonia bez podkładki. W odczuciach mój a4tech F3 zyskał zdecydowanie na precyzji ale to nie dziwne porównując do gołego blatu biurka. Jak posprzątam na biurku to cyknę fotkę jak się prezentuję to na biurku I fotka Cytuj Link to post Share on other sites
mery_master 89 Napisano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 Ja używam akurat Akasy: http://allegro.pl/listing/listing.php?string=Akasa+Mouse+Pad+XXL&search_scope=wszystkie+dzia%C5%82y są naprawdę dobre. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts