carl22 4 Napisano 26 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 Witam. Dziś rozwaliły mi się słuchawki (Creative Aurvana Live) i poszukuje nowych. Nie mam dedykowanej karty dźwiękowej więc nie mogę chyba szaleć z nie wiadomo czym, dlatego zwracam się do was z pomocą. Jakie słuchawki kupić? Używane będą do słuchania muzyki jak i grania. Kolega polecił mi AKG K44/K77 ale nie znam się na słuchawkach, nie miałem z tą marką do czynienia dlatego chciałbym się upewnić czy to solidne słuchawy. Na czym mi zależy: Słuchawki mają dobrze tłumić otoczenie (zamknięte/pełne? tak się nazywa ten typ bo nie pamietam?). Mają być trwałe. Budżet to do 300zł jeżeli się opłaci do integry. Cytuj Link to post Share on other sites
BattleCrit 1065 Napisano 26 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 Powiem tak kup ponownie Creative Aurvana Live i do tego lepszą dźwiękówkę wtedy odczujesz moc 2 Cytuj Link to post Share on other sites
carl22 4 Napisano 26 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 A co z AKG? To dobra marka? I K44/77 różnią się czymś od CAL?? Cytuj Link to post Share on other sites
BattleCrit 1065 Napisano 26 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 (edytowane) bez lepszej karty dźwiękowej nie odczujesz różnicy Cale kupisz za 150-160 za resztę kup używaną dźwiękówkę typu np X-Fi http://allegro.pl/creative-x-fi-titanium-sb0880-i3745962249.html Edytowane 26 Listopada 2013 przez desmon Cytuj Link to post Share on other sites
carl22 4 Napisano 26 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 A jeszcze mam pytanie odnosnie Test Beyerdynamic Custom One Pro. Drogie ale wydają się być ciekawe. Domyślam się że bez dedykowanej karty nie poznam jego mocy ale czy ogólnie ta karta jest opłacalna? Droga, spodobało mi się możliwość dopasowania brzmienia itd. Cytuj Link to post Share on other sites
BattleCrit 1065 Napisano 26 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 W tej kwocie to wiadomo,że będą dobre,ale dalej bez dobrej dźwiękówki nic ci to nie da Cytuj Link to post Share on other sites
iDaft 995 Napisano 26 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 K77/K44, to stara szkoła grania AKG, czyli główny nacisk na analityczność, niedobór basu i wygodę. Co do COP, to mają taką jedną fajną rzecz - regulacja basu na nausznikach. Jednak i mistrz bata z g*na nie ukręci, więc bez względu na "tryb" mają Vkę (choć to wada jedynie patrząc moim okiem). Na maksa to takie 'umpa umpa'. Podobno bazują na DT770, stąd te objawy. Jeżeli lubisz Vkę, to masz w miarę łatwo. Jeżeli oczywiście nie chcesz iść w lepsze źródło, a słuchawki. DTX 501p, AH-D1100, CAL!2 itd. Cytuj Link to post Share on other sites
mery_master 89 Napisano 27 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 http://www.skapiec.pl/site/cat/49/comp/4648024#from35101 - zdecydowanie odradzam. Dałem ponad 200zł i po kilku dniach padły, a gwarancja to ściema i czekam do dzisiaj. Cytuj Link to post Share on other sites
iDaft 995 Napisano 27 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 A mi pralka padła... Co z tego? Wiele osob je ceni, a mają je od premiery. Tąpnięte z HTC One S za pomocą Tapatalk 2. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Beatrix Kiddo 103 Napisano 27 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 http://www.skapiec.pl/site/cat/49/comp/4648024#from35101 - zdecydowanie odradzam. Dałem ponad 200zł i po kilku dniach padły, a gwarancja to ściema i czekam do dzisiaj. co ty pie... Każdy sprzęt się psuje, z gwarancją też nie ma problemu. Jeśli to uszkodzenie mechaniczne to dziwię się, bo słuchawki solidnie wykonane. Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 27 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 bez lepszej karty dźwiękowej nie odczujesz różnicy Cale kupisz za 150-160 za resztę kup używaną dźwiękówkę typu np X-Fi http://allegro.pl/creative-x-fi-titanium-sb0880-i3745962249.html będzie mułem waliło na kilometr, ale jak ktoś jest nieosłuchany to może nie powinien narzekać. A jeszcze mam pytanie odnosnie Test Beyerdynamic Custom One Pro. Drogie ale wydają się być ciekawe. Domyślam się że bez dedykowanej karty nie poznam jego mocy ale czy ogólnie ta karta jest opłacalna? Droga, spodobało mi się możliwość dopasowania brzmienia itd. Do integry nie ma sensu. Witam. Dziś rozwaliły mi się słuchawki (Creative Aurvana Live) i poszukuje nowych. trochę podobnie,jaśniej brzmiące Panasonic RP-HTF600. Cytuj Link to post Share on other sites
dstefanski 1 Napisano 8 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2015 Chciałbym odświeżyć nieco temat. Czy ktoś z Was porównywał bezpośrednio CALe z Custom One Pro? Ja to własnie robię i jestem baaardzo zawiedziony tym co pokazuje produkt Beyerdynamic. Bass jest lepszy, cała reszta wyraźnie gorsza. Testowane na integrze i Prodigy Cude. Czyżby wadliwy model? Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6359 Napisano 8 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2015 Custom One Pro tak grają, niestety. Najgorszy z wyższych modeli z oferty Beyerdynamica. Cytuj Link to post Share on other sites
dstefanski 1 Napisano 8 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2015 W takim razie muszę się pozbyć COPów i kupić coś innego Tym razem poświęcę więcej czasu na czytanie recenzji i opinii. Zacznę od sprawdzenia (recenzje, może jakiś odsłuch) CALi 2 generacji i AKG K550. Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6359 Napisano 8 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2015 CALe 2 tak się już dobrze nie przyjęły na rynku, jak protoplasta. Niestety ich nie miałem, ale po opiniach, jakoś uwagi na siebie nie zwracają. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts