hackeradyn 0 Napisano 20 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 Witam Mam problem z aparatem Olympus E-3. Otóż nieopatrznie pożyczyłem go siostrze na wycieczkę szkolną i według jej słów ktoś z jej grupy zmienił w nim ustawienia. Przed pożyczeniem aparatu po jednym naciśnięciu aparat robił jedno zdjęcie. Po wycieczce robi trzy. Jedno jasne, drugie ciemniejsze i kolejne jeszcze ciemniejsze (ale to ciągle to samo zdjęcie). Próbowałem przywrócić ustawienia defaultowe (z sukcesem obv), ale resetują się wszystkie moje ustawienia, a aparat i tak dalej robi trzy zdjęcia Przeszukałem dokładnie instrukcję, ale nie znalazłem takich opcji (możliwe że znalazłem tylko nie wiem, że o to chodzi). I dalej nie wiem co zrobić, by aparat znowu robił jedno dobrej jakości zdjęcie. Możliwe, że jest jakiś przycisk, który należy wcisnąć lub pokrętło, które należy przesunąć. Bardzo proszę o pomoc kogoś kto wie o co common. Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 20 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 Witam Mam problem z aparatem Olympus E-3. Otóż nieopatrznie pożyczyłem go siostrze na wycieczkę szkolną i według jej słów ktoś z jej grupy zmienił w nim ustawienia. Przed pożyczeniem aparatu po jednym naciśnięciu aparat robił jedno zdjęcie. Po wycieczce robi trzy. Jedno jasne, drugie ciemniejsze i kolejne jeszcze ciemniejsze (ale to ciągle to samo zdjęcie). Próbowałem przywrócić ustawienia defaultowe (z sukcesem obv), ale resetują się wszystkie moje ustawienia, a aparat i tak dalej robi trzy zdjęcia Przeszukałem dokładnie instrukcję, ale nie znalazłem takich opcji (możliwe że znalazłem tylko nie wiem, że o to chodzi). I dalej nie wiem co zrobić, by aparat znowu robił jedno dobrej jakości zdjęcie. Możliwe, że jest jakiś przycisk, który należy wcisnąć lub pokrętło, które należy przesunąć. Bardzo proszę o pomoc kogoś kto wie o co common. aparat jest ustawiony na robienie zdjęć w trybie HDR czyli trzy zdjęcie o różnej ekspozycji.Poszukaj w instrukcji można to zmienić w menu aparatu... aparat jest ustawiony na robienie zdjęć w trybie HDR czyli trzy zdjęcie o różnej ekspozycji.Poszukaj w instrukcji można to zmienić w menu aparatu... tzn niekoniecznie hdr.Po prostu takie ustawienie w menu, przeglądnij instrukcję... Cytuj Link to post Share on other sites
drVanSteiner 12596 Napisano 20 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 Masz włączony autobracketing. Cytuj Link to post Share on other sites
hackeradyn 0 Napisano 20 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 Witam ponownie Wielkie dzięki za pomoc. To był bracketing, który był włączony w czterech opcjach na raz Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts