RoXIcon 47 Napisano 19 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 To widzisz sam Sobie odpowoedziales że nic nie dzieje się bez przyczyny są dwóje to są i tego skutki. Wysłane z mojego LT22i przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
RexRX 8 Napisano 19 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 No dobra, wiem że dwójki nie są dobrymi ocenami ale to chyba lepsze niż jeden. A co do ambicji to ją gdzieś straciłem i nie umiem jej odnaleźć Wysłane z mojego GT-S5660 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Tomashec 933 Napisano 19 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Przyłóż się do nauki, popraw oceny. a wtedy rodzice na pewno pozwolą Tobie spędzać więcej czasu przy kompie na rozrywce Przy odrobinie chęci wszystko da się zrobić, wiadomo nie będzie łatwo. ale stopnie możesz poprawić. Na przykład poproś kolegów, koleżanki o pomoc w trudnych przedmiotach, nie mówię, że masz dostawać same piątki. Cytuj Link to post Share on other sites
RexRX 8 Napisano 19 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Znacie jakieś metody przyswajania wiedzy aby to było skuteczne ale też nie wykazywało trudności Wysłane z mojego GT-S5660 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13222 Napisano 19 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Życzę Ci abyś skończył szkołę, wyprowadził się, znalazł mieszkanie i przeżył powiedzmy tak z rok na własny koszt. Wtedy może(?) zrozumiesz co to znaczy samodzielność i jak dobrze było u mamusi i tatusia. Jeżeli nie głodujesz, masz na książki i w miarę komfortowe warunki to się ucz do oporu i nie płacz nad kompem i telefonem. Bo w przyszłości zapłaczesz jeszcze nie raz i wspomnisz jak do było fajnie, tyle możliwości rozwoju a wszystko poszło w pzidu. Nie mówię chamsko tylko z własnego doświadczenia. 4 Cytuj Link to post Share on other sites
RexRX 8 Napisano 19 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Dzięki. Na razie mój cel to skończyć szkołę nawet z dwójkami, zdać maturę i póżniej znaleźć pracę Wysłane z mojego GT-S5660 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Link to post Share on other sites
dam111111 522 Napisano 19 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Jak chcesz założyć rodzine a jak nie chcesz to lepiej z mami mieszkać .Mami to mami Cytuj Link to post Share on other sites
szymek11911 15 Napisano 19 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Niedługo na tym foruum zagoszczą tematy typu: "jak zakładać prezerwatywę" taki offtop. a co do tematu: Wtedy kiedy będziesz wstanie się sam utrzymać Cytuj Link to post Share on other sites
RexRX 8 Napisano 19 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Oby tylko nie było takich tematów o których ty wspominasz Wysłane z mojego GT-S5660 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Link to post Share on other sites
barszczu_1989 3 Napisano 20 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 Znacie jakieś metody przyswajania wiedzy aby to było skuteczne ale też nie wykazywało trudności Wysłane z mojego GT-S5660 za pomocą Tapatalk 2 jeżeli nie jesteś w stanie sam to zostają tylko korepetycje szczególnie ze "ścisłych przedmiotów. popytaj znajomych, na pewno ktoś Ci poleci sprawdzonego człowieka. innej opcji nie widzę... Cytuj Link to post Share on other sites
RexRX 8 Napisano 26 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 Po dzisiejszym przemówieniu mojej mamy mocno się załamałem ponieważ wyraziła w nich trochę zakazów m.in: Oddawanie komórki o 19, uczenie się tylko przy laptopie, zabranie pendrivóv, zakaz ściągania głupich filmików (gameplayów z youtuba), zakaz dostępu do komputera od poniedziałku do piątku, zakaz jakichkolwiek wyjść do kina, odłączenie internetu od telewizora. Co o tym sądzicie? Mam też pytanie: Jak w wieku 17 lat mogę zarabiać? Czy po zaliczeniu klasyfikacji e12 mogę już pracować w jakiś serwisach komputerowych? Wysłane z mojego GT-S5660 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Krystian69 682 Napisano 26 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 Jeśli ci się nie chciało uczyć to po ... poszedłeś do technikum Mogłeś zrobić zetę,potem technikum i co tam jeszcze byś chciał,i lepiej byś wyszedł na tym Lepszy fach w ręku niż studia bez przyszłości ,Sam przerabiałem technikum z początku i był to dla mnie jeden wielki nie wypał ale co było to było Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 26 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 Kolego chyba źle na to wszystko patrzysz. Chcesz się wyprowadzić, znaleźć prace a uczyć Ci się nie chce? Jeśli w ogóle zdasz mature to jaką prace dostaniesz? Przestań narzekać i weź się do roboty. Jak rodzice zobaczą, że Ci zależy i że się starasz to na pewno zmienią stanowisko wobec Ciebie. Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 26 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 Jak Twoim celem do ustawienia się w życiu jest to, aby nie mieć szlabanu komputer i telefon, to oj chłopie...Ucz się... nie po oceny tylko do matury (tu akurat rodziców nie popieram, bo świadectwo to kpina a liczy się wynik na maturze) a czas bez komputera przeznacz na coś produktywnego albo relaks w inny sposób (książka chociażby). Wyjdzie Ci to na dobre, nawet jeśli teraz sądzisz inaczej. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
RexRX 8 Napisano 27 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 Opowiem wam taką krótką historię od początku mojego życia. Najpierw chciałem zostać kucharzem, ale gdzieś tam odezwała się smykałka do komputerów. Od razu pomyślałem że kucharzem nie mogę być ponieważ nie lubię jeść większości produktów. Dlatego postanowiłem zostać informatykiem. Poszedłem do technikum w którym zmieniłem swój drugi język z niemieckiego na hiszpański i to nie wyszło na dobre bo skończyłem semestr z 1 ale ją poprawiłem. W drugim semestrze natomiast miałem problem z matematyką rozszerzoną ale wyszedłem z zagrożenia przed końcem roku. W tym roku mam problem z aplikacjami internetowymi i sieciami ale to dlatego że dopiero w drugiej klasie zaczełem pracować w html i nigdy z tym nie pracowałem. A z sieciami że było bardzo dużo materiału z różnych protokołów itp. Mój cel na ten rok to zdać kwalifikację e12 i to aby przedmioty z tej klasyfikacji były na świadectwie z liczbą 3. Ale już dawno zapomniałem dobrze zapamiętywać. Najlepiej mi to wychodziło w drugiej klasie szkoły podstawowej (modlitwy), biografia jakieś osoby (druga gimnazjum). Nie ciągnie mnie do książek, niewiem czemu. Chciałbym się uczyć, ale jak wracam do domu to znowu chcę odpocząć. W klasie od jakiegoś czasu zauważyłem nawyk czytania książek najczęściej od Dana Browna. I teraz jakie książki prócz szkolnych byście polecili abym mógł przywrócić sobie nawyk zapamiętywania, i mógł przyzwyczaić się do książek szkolnych Wysłane z mojego GT-S5660 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Link to post Share on other sites
emurderrec 81 Napisano 27 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 To miło, że podzieliłeś się z nami swoją historią... Jednak radziłbym spiąć du**ę i wziąć się do roboty. Dopóki masz możliwość żyć na koszt rodziców to wykorzystuj ten czas by się rozwijać, ucz się. A to wszystko zaprocentuje w przyszłości. Cytuj Link to post Share on other sites
RexRX 8 Napisano 27 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 Dzięki, ale czy oprócz motywacyjnego spięcia du*y mógłby mi ktoś polecić jakąś książkę która mnie wciągnie i trudno mi się będzie od niej oderwać. Bo na razie mój móżg jesr chyba w trybie pc-mode a chce go przełączyć na book-mode. Wysłane z mojego GT-S5660 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Link to post Share on other sites
szary_turbo 3473 Napisano 27 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 Polecam opowiadania Andrzeja Pilipiuka- bardzo lekko i przyjemnie się je czyta. Ps. Hardcorowi rodzice - chcą dobrze ale czy to odpowiednia metoda? (pyt. retoryczne) Cytuj Link to post Share on other sites
RexRX 8 Napisano 27 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 O hardcorze by się mówiło gdyby założyli kraty w oknach i zamykali drzwi od pokoju. Ale to można nazwać mordorem Wysłane z mojego GT-S5660 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 27 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 Przeczytaj może 'Steve jobs człowiek który myślał inaczej'. Dobrze mi się czytało tą książkę bo lubię tego typu ale jest w tematyce komputerów więc może Cię zaciekawi. Cytuj Link to post Share on other sites
RexRX 8 Napisano 27 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 Na razie wypożyczyłem pierwszą książkę z serii oko jelenia. Jak nie wciągnie to Steve Jobs następny Wysłane z mojego GT-S5660 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Link to post Share on other sites
szary_turbo 3473 Napisano 27 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 O stary... wybrałeś super książkę. Wsiąkniesz Miłego czytania i pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
RexRX 8 Napisano 27 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 Dzięki XD Wysłane z mojego GT-S5660 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Link to post Share on other sites
picadillycircus 2 Napisano 27 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2013 Ja się dziwię szczerze, że chłopak który pisał o zabieraniu komputera i komórki(pytanie dlaczego?), dobiero teraz myśli o dorobieniu sobie. No sorry, ale Bozia dała dwie ręce i nogi oraz dwa miesiące wakacji każdego roku. A potem mamy bandę ludzi co idą tylko na studia i nie skupiają się nawet na zbieraniu jakiegokolwiek doświadczenia zawodowego. O! A potem dziw, że po studiach pracy nie ma dla takiej cudownej i wykształconej młodzieży Jakby mi miało co opadać, to by opadło zdecydowanie z załamania nad częścią ludzi w dobie XXI wieku Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts