Skocz do zawartości

Kiedy wyprowadzić się z domu?

Recommended Posts

@up

Dzisiaj w moim mieście ktoś (albo kilku ktosiów) postanowił szybko zarobić niezła kasę i podłożył ładunek wybuchowy pod bankomat. W promieniu kilku metrów leżały resztki bankomatu i banknoty, także pieniądze dosłownie leżą na ulicy, trzeba się tylko po nie schylić  :wariat:

http://ocdn.eu/images/pulscms/M2Y7MDMsMmU0LDAsMSwx/46db9274385ffcab74bc2e70b72c7d3b.jpg

Mnie ojciec wywalił z domu na 1 roku studiów. Pomieszkiwałem gdzie popadnie u rodziny i znajomych.

Czasem po miesiącu spania na fotelu nie mogłem wyprostować gnatów prxez cały dzień:/

Prawda jest taka, jeśli nie stać Cię na wynajem mieszkania z dziewczyną/znajomymi. To poszukaj pokoju, a najlepiej mieszkaj w wygodnym gniazdku jak najdłużej.

• Popieram 1

Swego czasu też nie mogłem używać pc od poniedziałku do piątku, tylko w weekend lub jakieś święta jak siedziało sie w domu :P Jednak zabieranego telefonu to nie miałem :P Źle na tym nie wyszedłem, bo przynajmniej nie marnowałem czasu na granie. Teraz przychodze do domu to pierwsza rzecz to odpalam benchmarka :D

• Popieram 2

Ja się nie martwię o cierpliwość rodziców tylko swoją bo brak dostępu do pc od poniedziałku do piątku i zabieranie telefonu po 19 może zepsuć nerwy

No to masz kolego, że tak powiem cieplutko. W tej sytuacji musiałbyś mieć baaardzo dużo cierpliwości, żeby czekać do skończenia technikum i jeszcze dodatkowe dwa lata pracy...

Spróbuj może innego wariantu - wyjedź na rok za granicę do pracy, a jak wrócisz (jeśli) to będziesz w lepszej sytuacji finansowej, a może i rodzicom się zmieni podejście.

Najpierw to skończę szkołę abym mógł pracować, a potem pomyślę. Za rok mam 18 urodziny to pieniądze z niej wezmę gdzieś odłożę i ich nie będę ruszał. Na wakacje myślę poszukać jakieś pracy np. Tata mi proponuje u siebie, ma firmę zajmującą się wycinką drzew. Miałbym tam czy to pozamiatać czy coś w tym stylu i sobie dorobić

Wysłane z mojego GT-S5660 za pomocą Tapatalk 2

Jakoś źle nie idzie, parę dwójek chyba będzie na semestr i przez to dojdzie do totalnego armagedonu ponieważ mama by chciała abym nie miał ani jednej dwójki czy przy mnie nie jest osiągalne bo nie rozumiem C++ i HTML

I nie radzę sobie z matmy i polaka i anglika

Parę dwójek, to dla Ciebie "nieźle"? Widzę, że masz bardzo wysokie ambicje. Z drugiej strony, jak masz nauczyć się HTML i C++ bez komputera? 

Spróbuj porozmawiać z rodzicami na ten temat. Skoro masz odpoczywać, a komputer może być wykorzystywany jako forma wypoczynku, to nie widzę sensu aż takiego utrudniania dostępu do niego. 

Edytowane przez Tycha
  • Popieram 1