Pestqa 0 Napisano 18 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 Witajcie, Muszę w najbliższych dniach zakupić laptop który będzie mi służył głównie do pracy. Głównie będę go używał do programowania, ale może zdarzyć się tak, że będę musiał poprawić projekt który wcześniej przygotowałem w PS bądź ilustratorze i w takich przypadkach fajnie byłoby gdyby całość dość płynnie działała. Przeszukałem masę tematów i najciekawszą opcją którą tutaj podajecie jest:http://www.x-kom.pl/p/161137-notebook-laptop-15-6-acer-v3-571g-i3-3120m-4gb-750-dvd-rw-gt730m.htmlNie jestem pewien co do jakości wykonania tego sprzętu... przez co zacząłem szukać na allegro w sekcji używane i znalazłem coś takiego:http://allegro.pl/hp-8540w-i5-4gb-320gb-dvdrw-quadro-fx880m-win7-pro-i3686592243.htmlwygląda całkiem spoko tylko grafika jest hmm w sumie nie wiem, co mam o niej myśleć?Dodam tylko, że przez pewien czas pracowałem na macbooku pro i w zasadzie spodobał mi się jego touchpad i możliwości operowania systemem przez wykonywanie gestów. Fajnie byłoby gdyby laptop coś takiego mógł mi zaoferować. Link to post Share on other sites
Rozwiązanie Synergia 1598 Napisano 18 Listopada 2013 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 Nie wiem jakie bajery ma touchpad Mbooka ale teraz niemal każdy Tuchpad ma jakies gesty. Zoomowanie. Przewijanie w bok w górę. Obracanie. Podwójne kliknięcie. ) 1 klik 3 palcami) Cofanie.- Acer ma je na pewno. ten Hp ma na pewno wysza jakość wykonania i jest znacznie solidniejszy niż acer bo to lapek klasy biznesowej. JEgo procek i5 to pierwsza generacja jest na zblizonym poziomie do i3 zacera a czasem nawet może przegrywać. NA plus na pewno matryca hd+ 1600x900 na minus gwarancje no ale coś za coś czy warto go kupować za 2 k ttrudno mi powiedzieć bo raczej nie przeglądam używanych laptopó. Sam musiałbyśwybadać po ile chodzą te probooki. Z nowych laptopów trochę lepiej wykonanych niż Acer ( wciążjednak sporo brak do probooka) mogęsugerowa jedynie Lenovo g580 z i5 IIIgen i gf710 1 Link to post Share on other sites
Pestqa 0 Napisano 18 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 myślałem, że ten dell będzie dużo wydajniejszy hmm no dobra to pozostanę przy tych dwóch modelach. Pewnie wybiorę acera chociaż lenovo wizualnie wygląda o wiele lepiej. ok, to dzięki wielkie za szybką pomoc! Link to post Share on other sites
Recommended Posts