WIlczur2142 0 Napisano 7 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 Witam! Mam mały problem, otóż niedawno kupiłem komputer i tak się złożyło że od tamtego czasu miałem już na kompie 2 programy szpiegujące które jakoś udało mi się usunąć, a przynajmniej mam taką nadzieję Więc mam takie pytanie, jaki jest według was najlepszy i najbardziej niezawodny antywirus który mógłby mi pomóc dowiedzieć się czy nie mam żadnego świństwa na kompie od spyware aż po zwykłe wirusy. Skanowałem komputer Spy Hunterem, Microsoft Secruity Essentials i Malwarebytes AntiMalware z czego tylko te dwa ostatnie coś wykryły ale nigdy nie można być pewnym czy to wszystko, więc jeśli ktoś mógłby mi pomóc to z góry dziękuję. Cytuj Link to post Share on other sites
Battlefist 148 Napisano 7 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 W wiekszosci przypadkow AnitMalware wystarcza.Do wirusow jakis darmowy skaner antywirusowy.No i cos na rootkity, np Kaspersky TDSSKiller. Cytuj Link to post Share on other sites
WIlczur2142 0 Napisano 7 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 (edytowane) W wiekszosci przypadkow AnitMalware wystarcza. Do wirusow jakis darmowy skaner antywirusowy. No i cos na rootkity, np Kaspersky TDSSKiller. Dzięki Przed chwilą skończyłem skanować komputer AntiMalware i kilka niechcianych wirusów mi wykrył więc na ten czas mam nadzieję że mogę być spokojny, postaram się jeszcze przeskanować komputer kilkoma antywirusami. Temat wciąż otwarty na dalsze propozycje. Edytowane 7 Listopada 2013 przez WIlczur2142 Cytuj Link to post Share on other sites
newsfan 37 Napisano 8 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Wszystkich pewnie i tak nie znalazł. Jak nie załatwisz sobie antywirusa z płatną licencją to nie będziesz miał 100% pewności. Kaspersty to dobry antywirus, może ten? Widziałem gdzieś w gazecie licencje na niego. Podobnie Gdata, też jest w którejś z gazet, pcformat czy komputer świat. Cytuj Link to post Share on other sites
kuba83bb 91 Napisano 8 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 (edytowane) Ja mam darmowy Avast! uruchomiony cały czas, do tego skanuje od czasu do czasu Spybotem S&D i AD Aware SE, efekt od ok 4 lat nie wiem co to wirus i mam cały czas jednego windowsa. Edytowane 8 Listopada 2013 przez kuba83bb Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17812 Napisano 8 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 j.w. rozsadek w korzystaniu z neta + AVG + Comodo Firewall i Antimalware. Na drugim kompie Avira + ZoneAlarm. Również dają radę od lat 5. Cały soft darmowy. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 8 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 1. mózg 2. spybot s&d 3. spywareblaster miałem przez chwilę AVG kiedy wersja free jeszcze cokolwiek robiła poza zżeraniem zasobów i informowaniu mnie jak to będzie fajnie jak im zapłacę, a był tylko ze względu na automatyczny skan pendrive'a przy każdorazowym montowaniu, bo wówczas mój był jak zapchlony kundel, każdego dnia przynosił coś nowego - taka praca - ale już AVG nie używam i nie polecam, zero infekcji od 2009 Cytuj Link to post Share on other sites
WIlczur2142 0 Napisano 8 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 (edytowane) Dzięki za konkretne wypowiedzi. Zastosuję się do waszych zestawów antywirusowych Edytowane 8 Listopada 2013 przez WIlczur2142 Cytuj Link to post Share on other sites
Hecarim 12 Napisano 16 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 Polecam comodo cleaning essentials oraz Emsisoft Emergency Kit. Cytuj Link to post Share on other sites
jelly 1 Napisano 20 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 avg miałem kiedyś, znalazł mi wirusa i usunałem, okazało się że usunął pliki windowsa vista, nie polecam. Teraz mam i polecam GData, można zainstalować bezpłatną próbną wersje 30 dniową sygnowaną rokiem 2014. Cytuj Link to post Share on other sites
WIlczur2142 0 Napisano 20 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 avg miałem kiedyś, znalazł mi wirusa i usunałem, okazało się że usunął pliki windowsa vista, nie polecam. Teraz mam i polecam GData, można zainstalować bezpłatną próbną wersje 30 dniową sygnowaną rokiem 2014. Pamiętajmy że Vista to niewypał wśród Windowsów i na nim antywirus mógł być "zmylony" przez sam system. Inni mają np. Windowsy 7 i AVG działa im bez problemu. Cytuj Link to post Share on other sites
newsfan 37 Napisano 22 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 Vista, jeszcze ktoś to używa?... Ze swojego doświadczenia wiem, że jest grupa ludzi, która miała farta i nie złapała nic. Ale Ci do złapali i coś się nieźle namieszało, to porezygnowali z darmowych. Osoba która przetwarza dane wrażliwe to nie może sobie pozwolić na taką wtopę. Cytuj Link to post Share on other sites
jelly 1 Napisano 28 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 tak, ja miałem na latopie poprzednim viste, jeszcze rok temu używałem. Mnóstwo wirusów się tam walało, a wcale nie łaziłem bo dziwnych stronach. Miałem kasperskiego ale po okresie próbnym skończyła się licencja. Używałem zabezpieczenia windowsowego i od czasu do czasu hijacka. Wtdy nie wiedziałem jeszcze że Gdata skutecznie usuwa plugactwa te wszystkie. Cytuj Link to post Share on other sites
barszczu_1989 3 Napisano 28 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 ja używałem jeszcze ad-aware, ccleaner też ma opcję przeglądania autostartu więc się można pozbyć różnych syfów. Cytuj Link to post Share on other sites
wujekdobrarada 0 Napisano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 moim zdaniem najlepiej skanuje Gdata ma swierza i duza baze wirusow i dziala w tle nie zamulajac kompa Cytuj Link to post Share on other sites
Amity94 3 Napisano 17 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 Ja polecam niestety płatny Emsisoft Internet Security nie ma z nim problemu z tym, że lepiej wg.mnie będzie jak włączysz tryb nauki i będziesz wiedział jak coś jest nie tak w kompie. Cena na 1 rok to 40Euro. Cytuj Link to post Share on other sites
Fix00ser 477 Napisano 17 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 (edytowane) Do typowych antywirków plus ogniomórka polecam dodatkowo SpyShelter lub Zemana http://forum.safegroup.pl/spyshelter-premium-recenzja-t5060.html#p133012 alternatywne rozwiazania to np stosowanie wirtualizacji systemu np Shadow Defender https://safegroup.pl/wirtualizacja/shadow-defender-opis-programu-t1382.html Edytowane 17 Lutego 2014 przez Fix00ser Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13222 Napisano 17 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 AVG + Zone alarm + okresowo eset online. Cytuj Link to post Share on other sites
Amity94 3 Napisano 17 Lutego 2014 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 @Fix00ser fakt zemana z shadow i też będzie świetnie:) Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts