Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam.

Do końca tego miesiąca (lub roku) zamierzam zakupić nowe słuchawki.

Moje wymagania:

- maksymalnie 400 zł,

- przeznaczenie -> 95% gry, muzyki z reguły nie słucham często ale zdarza się,

- powinny być na USB gdyż mam zintegrowaną karę dźwiękową i nie chciał bym teraz w to inwestować,

- mikrofon -> osobiście wolę żeby mikrofon był wbudowany oraz aby można było go odłączać lub miały     opcję (podobną jak logitechy) żeby uniesienie spowodowało wyłącznie go (lub coś podobnego) ponieważ dosyć często podczas rozmowy muszę się wyciszać,

- jestem osobą która lubi różne "bajery" więc takowe były by mile widziane.

Dodam również że posiadam na chwilę obecną Sennheiser HD 201 (nie wiem czemu ale według mnie są strasznie nie wygodne i dosyć nie komfortowo gra mi się w nich) oraz mikrofon w kamerce który już nawala.

Moją propozycją są Steelseries Siberia V2 Frost Blue ,ale chętnie "posłucham" was co o tym wszystkim sądziecie.

Z góry dzięki ;)

Czy ,mogą byc bezprzewodowe czy wolisz przewodowe.

PRZEWODOWE:Np QPAD QH 85 lub nowsze.Są bardzo dobre ale nie są na usb.

BEZPRZEWODOWE:Sony wireless stereo headset 7.1.Używam ich od dawna z konsolą i z pc są naprawde świetne.Rewelacyjna jakośc dzwięku,świetny mikrofon.Ładowanie raz w tygodniu wystarczy.Nawet po długim graniu nie rozbolą cię uszy ani nie będą uciskac w głowę.POLECAM.Nie musisz brac też 7.1 tylko użyc tego programu i jakie kolwiek słuchawki zamienic na 7.1:http://www.razerzone.com/surround Sprawdziłem działa

Te "Soniaki" wydają się być na pierwszy rzut oka dosyć spoko (myślałem wcześniej nad rozwiązaniem bezprzewodowym lecz nie znalazłem nic ciekawego) tylko mnie jedna rzecz drażni -> wpisałem sobie te słuchawki w Google i oczywiście znalazłem , tylko że wszędzie było napisane że pod PS3 PS3 a nic o PC nie było wspomniane. Z jednej strony logiczne (nadajnik usb itp.) ,ale nie chciał bym się bawić jeżeli tak jest w sterowniki nie od producenta. Tego się właśnie po nich obawiam i nie chce aby było tak że zakupie podłączam a tu nagle jep TYLKO PS3.

Ale to jest wkurzające. Jak ja nie mam na jakiś temat pojęcia, to się nie wypowiadam, a nie polecam słaby sprzęt.

Do 400zł można przebierać, szczególnie jak muzyka zbytnio nie gra roli. Tak z grubsza:

- używane D1100 (najlepsze pod względem odtwarzania efektów specjalnych, duża dawka mięsistego i pełnego basu)

- CAL!

- Shure SRH240

- Shure SRH440 (problemy z pałąkiem, które da się naprawić)

- HD419 (w aspekcie dźwiękowym słabsze od CALi, ale za to solidniejsze i trochę wygodniejsze)

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...