adivxv 2880 Napisano 24 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 za mało info. podałeś dot. karty dźwiękowej, oczekiwania wobec dźwięku,budżetu, itp. Na jakiej podstawie mamy tobie coś dobrać ? Że wytrzymałe, to już wiemy. sam sklep to jakiś tragiczny pod tym względem. Cytuj Link to post Share on other sites
zolii 0 Napisano 25 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Nie jestem maniakiem dźwięku więc słuchawki o zbliżonych możliwościach do w/w byłyby mile widziane. Kartę dźwiękową mam zintegrowaną. Jako, że jest to temat "Słuchawki do 400zł" każdy inteligentny użytkownik domyśla się jaki budżet. Skoro sklep tragiczny to proszę zignorować owo kryterium. Z góry dzięki. Cytuj Link to post Share on other sites
Beatrix Kiddo 103 Napisano 25 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 (edytowane) Wziąłbym Shure 440 ale do integry to nieporozumienie. W zasadzie to może CAL, nie będzie tak źle na integrze, jak się odrobinę wysteruje. Edytowane 25 Listopada 2013 przez Hearthland93 Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 25 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Nie jestem maniakiem dźwięku więc słuchawki o zbliżonych możliwościach z tym nie będzie problemu, aczkolwiek mogę zaproponować coś o innej barwie, stylu grania. Również uważam, iż kupno słuchawek za 400zł, by je podłączyć pod integrę, to mało sensowe rozwiązanie.Dlatego proponuję kupno DACa i słuchawek, pasi ? , a jakie to rozwiązanie; Superlux HD330 recka _+AudioTrak Prodigy Cube Cytuj Link to post Share on other sites
zolii 0 Napisano 25 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 dzięki za radę ;] a jak z trwałością tych słuchawek? przyznam, że poprzednie trochę przeszły: jeździły ze mną po Europie, nie raz kabel zachaczył o nogę i słuchawki poleciały na ziemię. Będą wytrzymalsze niż Sennheiser HD555 ? Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 25 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 jak za 150zł wykonanie dobre, ale nie licz na to, że jak nie będziesz o nie dbał, to nic im nie będzie. Cytuj Link to post Share on other sites
Beatrix Kiddo 103 Napisano 25 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Fajna opcja, ale mówiąc jeździły z tobą po europie nie szukasz czegoś przenośnego ? Cytuj Link to post Share on other sites
patrykjj 0 Napisano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 (edytowane) na dniach mam zamiar kupić nowe słuchawki i nie wiem za bardzo jakie wybrać : < Budżet : w granicach 400 zł Czego potrzebujesz? : słuchawki nauszne Przeznaczenie : 70% czasu będą używane do słuchania muzyki pozostałe 30% to filmy/gry Źródło : Laptop lenovo y580 Aktualnie posiadam Senki 438HD, może powiem jakich słuchawek szukam - 438 są lekkie i nie uciskają głowy i to w nich bardzo lubię. Te 2 czynniki są ważne jako że potrafię używać słuchawek przez długi czas bez przerwy - muszą być wygodne - słucham praktycznie tylko hip hopu a bass w 438 jest mocno średni, chciałbym żeby w nowych był Troche mocniejszy ale bez przesady - chciałbym także żeby nowe słuchawki były trochę głośniejsze aczkolwiek nie ma to aż tak dużego znaczenia. jakość > głośność Z góry dzięki za pomoc. Edytowane 3 Grudnia 2013 przez patrykjj Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 trochę nie na temat, ale proponuję półotwarte Superlux HD681(100zł) oraz DAC FiiO E07K(300zł), są to jasne słuchawki nie pasujące za bardzo do hipHopu ale z DACiem powinno być cieplej i sporo lepiej. http://forum.mp3store.pl/blog/53/entry-86-superlux-hd681- laptopowa integra, to nie najlepsze rozwiązanie(za dobre słuchawki na ten układ) dlatego taka propozycja. wygoda to kwestia indywidualna... ze słuchawek do 400zł: Denon AH-D1100 Cytuj Link to post Share on other sites
mery_master 89 Napisano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 Słuchawki Steelseries Siberia V2 Heat Orange są świetne. Obecnie używam ich na codzień głównie do grania, ale nigdy wcześniej nie miałem nic tak dobrego na uszach. Cytuj Link to post Share on other sites
patrykjj 0 Napisano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 Słuchawki Steelseries Siberia V2 Heat Orange są świetne. Obecnie używam ich na codzień głównie do grania, ale nigdy wcześniej nie miałem nic tak dobrego na uszach. Mam te słuchawki i słuchanie na nich muzyki nie jest dobrym pomysłem Cytuj Link to post Share on other sites
iDaft 995 Napisano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 na dniach mam zamiar kupić nowe słuchawki i nie wiem za bardzo jakie wybrać : < Budżet : w granicach 400 zł Czego potrzebujesz? : słuchawki nauszne Przeznaczenie : 70% czasu będą używane do słuchania muzyki pozostałe 30% to filmy/gry Źródło : Laptop lenovo y580 Aktualnie posiadam Senki 438HD, może powiem jakich słuchawek szukam - 438 są lekkie i nie uciskają głowy i to w nich bardzo lubię. Te 2 czynniki są ważne jako że potrafię używać słuchawek przez długi czas bez przerwy - muszą być wygodne - słucham praktycznie tylko hip hopu a bass w 438 jest mocno średni, chciałbym żeby w nowych był Troche mocniejszy ale bez przesady - chciałbym także żeby nowe słuchawki były trochę głośniejsze aczkolwiek nie ma to aż tak dużego znaczenia. jakość > głośność Z góry dzięki za pomoc. Basowe są AH-D1100, jednak te słuchawki prosto z pudełka nie są stricte pod wokal. Wtedy to taka mocna Vka z dużą ilością basu i małą góry. Jednakże wystarczy zrobić prostego moda, który maksymalnie wyłania wokale i dodaje bardzo dużo wysokich. Tutaj masz więcej na ten temat: http://forum.mp3store.pl/topic/106431-denon-d1100-antybas-mod/?do=findComment&comment=1010453 . Cytuj Link to post Share on other sites
patrykjj 0 Napisano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 (edytowane) jakieś alternatywy czy w tej cenie to jest definitywny wybór ? (jakoś bardzo mocny bass być nie musi po prostu mam wrażenie że w 438 jest słaby więc napisałem żeby był mocniejszy) dzięki za wszystkie odpowiedzi. Edytowane 3 Grudnia 2013 przez patrykjj Cytuj Link to post Share on other sites
iDaft 995 Napisano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 Po modzie te słuchawki nie mają już tyle basu, choć mogę to jakoś wyregulować. Z tego, co pamiętam, to w HD438 niskich było w podobnej ilości, co w CALach. D1100 mają więcej i nie gra na jedno kopyto. Cytuj Link to post Share on other sites
misiekzwalcza 2 Napisano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 Pozwolicie, że też się dołączę. Szukałem dobrych oraz uniwersalnych słuchawek i znalazłem shury 440 za 287 zł w promocji. Teraz mam 2 pytania: - będą dobre do rocka, metalu, indie popu oraz muzyki house? - nie będą się gryzły z Fiio e07k ? Cytuj Link to post Share on other sites
iDaft 995 Napisano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 Z FiiO nie powinny się gryć, choć moim zdaniem powinno się z nimi łączyć jasne wzmaki/playery. Nie odpowiem Ci, czy będą dobre to w/w gatunków, ale zapewnię Cię, że wokal mają świetny. Jedynie problem z pałąkiem, a konkretnie jego wygodą. W stosunku do SRH240 mają na pewno więcej góry, troszkę inny bas i ogólnie są bardziej monitorowe. Cytuj Link to post Share on other sites
misiekzwalcza 2 Napisano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 Dzięki za odpowiedź. Cytuj Link to post Share on other sites
patrykjj 0 Napisano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 a co myślicie o brainwavz HM 5 ? Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 trochę takie spokojne granie , jak dla mnie "bez pazura". Może się podobać scena i przestrzenność. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts