Skocz do zawartości

Recommended Posts

Nie jestem maniakiem dźwięku więc słuchawki o zbliżonych możliwościach do w/w byłyby mile widziane. Kartę dźwiękową mam zintegrowaną. Jako, że jest to temat "Słuchawki do 400zł" każdy inteligentny użytkownik domyśla się jaki budżet. Skoro sklep tragiczny to proszę zignorować owo kryterium. Z góry dzięki.

Nie jestem maniakiem dźwięku więc słuchawki o zbliżonych możliwościach

z tym nie będzie problemu, aczkolwiek mogę zaproponować coś o innej barwie, stylu grania. Również uważam, iż kupno słuchawek za 400zł, by je podłączyć pod integrę, to mało sensowe rozwiązanie.Dlatego proponuję kupno DACa i słuchawek, pasi ? ,  a jakie to rozwiązanie; Superlux HD330 recka _+AudioTrak Prodigy Cube

na dniach mam zamiar kupić nowe słuchawki i nie wiem za bardzo jakie wybrać : <

Budżet : w granicach 400 zł

Czego potrzebujesz? : słuchawki nauszne

Przeznaczenie : 70% czasu będą używane do słuchania muzyki pozostałe 30% to filmy/gry

Źródło : Laptop lenovo y580

Aktualnie posiadam Senki 438HD, może powiem jakich słuchawek szukam

- 438 są lekkie i nie uciskają głowy i to w nich bardzo lubię. Te 2 czynniki są ważne jako że potrafię używać słuchawek przez długi czas bez przerwy

- muszą być wygodne

- słucham praktycznie tylko hip hopu a bass w 438  jest mocno średni, chciałbym żeby w nowych był Troche mocniejszy ale bez przesady

- chciałbym także żeby nowe słuchawki były trochę głośniejsze aczkolwiek nie ma to aż tak dużego znaczenia. jakość > głośność

Z góry dzięki za pomoc.

Edytowane przez patrykjj

trochę nie na temat, ale proponuję półotwarte Superlux HD681(100zł) oraz DAC FiiO E07K(300zł), są to jasne słuchawki nie pasujące za bardzo do hipHopu ale z DACiem powinno być cieplej i sporo lepiej.

http://forum.mp3store.pl/blog/53/entry-86-superlux-hd681-

laptopowa integra, to nie najlepsze rozwiązanie(za dobre słuchawki na ten układ) dlatego taka propozycja.

wygoda to kwestia indywidualna...

ze słuchawek do 400zł:

Denon AH-D1100

na dniach mam zamiar kupić nowe słuchawki i nie wiem za bardzo jakie wybrać : <

Budżet : w granicach 400 zł

Czego potrzebujesz? : słuchawki nauszne

Przeznaczenie : 70% czasu będą używane do słuchania muzyki pozostałe 30% to filmy/gry

Źródło : Laptop lenovo y580

Aktualnie posiadam Senki 438HD, może powiem jakich słuchawek szukam

- 438 są lekkie i nie uciskają głowy i to w nich bardzo lubię. Te 2 czynniki są ważne jako że potrafię używać słuchawek przez długi czas bez przerwy

- muszą być wygodne

- słucham praktycznie tylko hip hopu a bass w 438  jest mocno średni, chciałbym żeby w nowych był Troche mocniejszy ale bez przesady

- chciałbym także żeby nowe słuchawki były trochę głośniejsze aczkolwiek nie ma to aż tak dużego znaczenia. jakość > głośność

Z góry dzięki za pomoc.

Basowe są AH-D1100, jednak te słuchawki prosto z pudełka nie są stricte pod wokal. Wtedy to taka mocna Vka z dużą ilością basu i małą góry. Jednakże wystarczy zrobić prostego moda, który maksymalnie wyłania wokale i dodaje bardzo dużo wysokich. Tutaj masz więcej na ten temat: http://forum.mp3store.pl/topic/106431-denon-d1100-antybas-mod/?do=findComment&comment=1010453 .

jakieś alternatywy czy w tej cenie to jest definitywny wybór ? (jakoś bardzo mocny bass być nie musi po prostu mam wrażenie że w 438 jest słaby więc napisałem żeby był mocniejszy)

dzięki za wszystkie odpowiedzi.

Edytowane przez patrykjj

Po modzie te słuchawki nie mają już tyle basu, choć mogę to jakoś wyregulować. Z tego, co pamiętam, to w HD438 niskich było w podobnej ilości, co w CALach. D1100 mają więcej i nie gra na jedno kopyto.

Z FiiO nie powinny się gryć, choć moim zdaniem powinno się z nimi łączyć jasne wzmaki/playery.

Nie odpowiem Ci, czy będą dobre to w/w gatunków, ale zapewnię Cię, że wokal mają świetny. Jedynie problem z pałąkiem, a konkretnie jego wygodą.

W stosunku do SRH240 mają na pewno więcej góry, troszkę inny bas i ogólnie są bardziej monitorowe.