Skocz do zawartości

Czy wystarczy Galaxy S II czy lepeiej wziąć Nexus 4?

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez KaboomBoom,

Recommended Posts

Ostatnio mój telefon przestał wyrabiać, więc zacząłem się rozglądać za nową słuchawką. Zastanawiałem się, czy jeżeli nie mam zamiaru grać w GTA V na telefonie (nie dosłownie, chodzi o pokrój gier) to S II mi wystarczy? Czy lepiej dopłacić 4 stówy i mieć Nexusa 4? Zależy mi, żeby telefon wytrzymywał obciążenie aplikacjami i chwilę na baterii, tzn żeby się nie wieszał i chodził kilka godzin. No i żeby można było sobie pograć w jakieś gry od czasu do czasu :)

Pomiędzy Nexus'em 4 i Samsungiem Galaxy S2 jest kosmiczna różnica jeżeli chodzi o wydajność, dosłownie kosmiczna. W dodatku Nexus 4 będzie miał aktualizacje (SGSII został już porzucony), jest też lepiej wykonany i chodzi płynniej.

Nexus 4 nie jest potrzebny do podstawowych gier. Nieco taniej niż Nexus'a 4 masz Sony Xperia SP, która też wydajnościowo miażdży Samsunga (jest nawet lepsza niż SGSIII), jest lepiej wykonana, ma znacznie pojemniejszą baterię oraz działa płynniej. W dodatku nowy, oryginalny SGSII nie jest dużo tańszy od tej Xperii.

• Popieram 1

Tak na dłuższą metę bardziej opłaca się Nexus 4. S II jest juz stary i nie będzie raczej dostawał aktualizacji. A tak poza tym Nexus ma 4 rdzeniowy procesor i 2 GB ram. Jedna z jego wad jest to, że nie ma slotu na kardy micro sd i nie posiada wymiennej baterii. http://versus.com/pl/samsung-galaxy-s-2-vs-lg-nexus-4 tutaj masz link do porównania :) Mam nadzieję ,że pomogłem.

• Popieram 1

Pomiędzy Nexus'em 4 i Samsungiem Galaxy S2 jest kosmiczna różnica jeżeli chodzi o wydajność, dosłownie kosmiczna. W dodatku Nexus 4 będzie miał aktualizacje (SGSII został już porzucony), jest też lepiej wykonany i chodzi płynniej.

Zdaję sobie z tego sprawę. Nie zestawiam ich jako modele równe osiągami, tylko nie jestem pewien czy opłaca się wydawać o 400 zł więcej na Nexusa.

Nieco taniej niż Nexus'a 4 masz Sony Xperia SP,

Hmm, tego nie brałem pod uwagę. Jak wypada w prównaniu do Nexusa, bo Versus pokazuje, że jest niewiele gorszy.

Edytowane przez KaboomBoom