Santeri 10 Napisano 27 Października 2013 Udostępnij Napisano 27 Października 2013 Dzień dobry, Posiadam dysk WD10EZEX, wczoraj po aktualizacji BIOSU do najnowszej wersji ( mobo MSI Z77A-G43, zasilacz SPC Deus 500W, jeden dysk w kompie ) system zamulał niemożliwie, wszystkie aplikacje wywalały błędy po uruchomieniu, z trudem udało mi się odczytać SMART z crystal disk info, zobaczyłem 2 sektory niestabilne. Na szczęście mam dysk zewnętrzny na który skopiowałem dane i na którym obecnie działam. Dysk z niestabilnymi sektorami sprawdziłem surface testem i wykazał 2 a następnie 3 bad sectory. Sformatowałem go i tutaj dziwna sprawa bo w SMART obecnie nie ma żadnej informacji o relokowanych sektorach, podobnie w surface test nic nie wychodzi. Pytanie, co mam teraz robić ? Dysk jest na gwarancji mogę go odesłać ale skoro pokazuje mi, że wszystko jest ok to nie uznają mi usterki. Zrzut z crystal info obecnie: http://i.imgur.com/70MfLp0l.png Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie Pawel7 882 Napisano 27 Października 2013 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 Prawdopodobnie były to tylko błędy logiczne, dlatego ślad po nich zniknął po formacie. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Santeri 10 Napisano 27 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Października 2013 Zapomniałem wspomnieć że skanowałem dysk też przez systemowy CHKDSK z naprawą błędów i nic z tym nie zrobił Cytuj Link to post Share on other sites
Pawel7 882 Napisano 27 Października 2013 Udostępnij Napisano 27 Października 2013 Systemowy CHKDSK jest chyba bardziej do ozdoby, niż do naprawy błędów Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 27 Października 2013 Udostępnij Napisano 27 Października 2013 nie jest, tylko nie radzi sobie ze wszystkim, jak mhdd 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts