Skocz do zawartości

Radeon Sapphire HD5850 - jak puścić dźwięk po hdmi?

Recommended Posts

Do mojej grafy był jeszcze specjalny kabelek dołączony. Co prawda ja go zignorowałem, bo nie używam HDMI, ale czytałem w manualu że trzeba go gdzieś podłączyć w związku z HDMI audio. Sprawdź u siebie w instrukcji czy nie masz na grafie jakiegoś connectora specjalnie do tego. Kabelek był bardzo prosty - 2 żyły taki jak masz do diod i przycisków w obudowie.

w panelu sterowania w dzwiękach ustawdzwięk z karty graficznej jako domyślny bo zapewne teraz jest z karty dzwiękowej

zrobiłem jak piszesz, widać jak dźwięk pracuje zielony pasek się unosi ale dźwięku nie słychać;/

czy jest możliwe że nie każdy HDMI przenosi dźwięk ??

zrobiłem jak piszesz, widać jak dźwięk pracuje zielony pasek się unosi ale dźwięku nie słychać;/czy jest możliwe że nie każdy HDMI przenosi dźwięk ??

Przeczytaj mojego poprzedniego posta i sprawdź instrukcję. Zielony pasek świadczy o tym że dźwięk jest generowany, tylko gdzieś coś masz niepodłączone.

Do mojej grafy był jeszcze specjalny kabelek dołączony. Co prawda ja go zignorowałem, bo nie używam HDMI, ale czytałem w manualu że trzeba go gdzieś podłączyć w związku z HDMI audio. Sprawdź u siebie w instrukcji czy nie masz na grafie jakiegoś connectora specjalnie do tego. Kabelek był bardzo prosty - 2 żyły taki jak masz do diod i przycisków w obudowie.

Radeony mają wbudowany kodek audio i nie jest im potrzebne zewnętrzne źródło sugnału w przeciwieństwie do produktów nVidi

Dobra doszedłem co było nie tak z dźwiękiem... po prostu domyślnie monitor cały czas pracował na DVI co powodowało brak dźwięku po odłączeniu kabla cała transmisja poszła na HDMI i dźwięk jest ale....

Pojawił się znowu problem który miałem na samym początku, właśnie z tego powodu siedziałem na kablu DVI, przy podłączonym kablu HDMI mam czarną ramkę dookoła przy rozdzielczość HD, której nie było przy kablu DVI na tej samej rozdzielczości. Nie wiem jak to pokonać... =\

Ale ty masz GF, które nie mają wbudowanego kodeka audio... :wariat:
Gość DANNY_79

Dobra doszedłem co było nie tak z dźwiękiem... po prostu domyślnie monitor cały czas pracował na DVI co powodowało brak dźwięku po odłączeniu kabla cała transmisja poszła na HDMI i dźwięk jest ale....

Pojawił się znowu problem który miałem na samym początku, właśnie z tego powodu siedziałem na kablu DVI, przy podłączonym kablu HDMI mam czarną ramkę dookoła przy rozdzielczość HD, której nie było przy kablu DVI na tej samej rozdzielczości. Nie wiem jak to pokonać... =\

Spróbuj tak:

In CCC there should be an option for DTV and under that an option for UnderScan/OverScan. Drag this to 0% and you should get what you're looking for.

pozdrawiam