Porik 0 Napisano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 wiecie jak przenieść dźwięk z tej karty na monitor ASUS VH242H przez kabel HDMI Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY_79 Napisano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 A sterownik hdmi sound zainstalowałeś? Cytuj Link to post Share on other sites
Porik 0 Napisano 15 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 tak są za instalowane Cytuj Link to post Share on other sites
lewas 0 Napisano 15 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 w panelu sterowania w dzwiękach ustawdzwięk z karty graficznej jako domyślny bo zapewne teraz jest z karty dzwiękowej Cytuj Link to post Share on other sites
Di0XiDe 0 Napisano 15 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 Do mojej grafy był jeszcze specjalny kabelek dołączony. Co prawda ja go zignorowałem, bo nie używam HDMI, ale czytałem w manualu że trzeba go gdzieś podłączyć w związku z HDMI audio. Sprawdź u siebie w instrukcji czy nie masz na grafie jakiegoś connectora specjalnie do tego. Kabelek był bardzo prosty - 2 żyły taki jak masz do diod i przycisków w obudowie. Cytuj Link to post Share on other sites
Porik 0 Napisano 15 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 w panelu sterowania w dzwiękach ustawdzwięk z karty graficznej jako domyślny bo zapewne teraz jest z karty dzwiękowej zrobiłem jak piszesz, widać jak dźwięk pracuje zielony pasek się unosi ale dźwięku nie słychać;/ czy jest możliwe że nie każdy HDMI przenosi dźwięk ?? Cytuj Link to post Share on other sites
Di0XiDe 0 Napisano 15 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 zrobiłem jak piszesz, widać jak dźwięk pracuje zielony pasek się unosi ale dźwięku nie słychać;/czy jest możliwe że nie każdy HDMI przenosi dźwięk ??Przeczytaj mojego poprzedniego posta i sprawdź instrukcję. Zielony pasek świadczy o tym że dźwięk jest generowany, tylko gdzieś coś masz niepodłączone. Cytuj Link to post Share on other sites
lewas 0 Napisano 15 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 a może w monitorze masz coś wyciszone bądź przestawione?? Cytuj Link to post Share on other sites
reenstix 12 Napisano 15 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 czy jest możliwe że nie każdy HDMI przenosi dźwięk ?? Możliwe zobacz jaką masz wersję kabla - pisze to na samym kablu. Dźwięk z obrazem dopiero idzie w wersji 1.3 Cytuj Link to post Share on other sites
IronFe 221 Napisano 15 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 Do mojej grafy był jeszcze specjalny kabelek dołączony. Co prawda ja go zignorowałem, bo nie używam HDMI, ale czytałem w manualu że trzeba go gdzieś podłączyć w związku z HDMI audio. Sprawdź u siebie w instrukcji czy nie masz na grafie jakiegoś connectora specjalnie do tego. Kabelek był bardzo prosty - 2 żyły taki jak masz do diod i przycisków w obudowie.Radeony mają wbudowany kodek audio i nie jest im potrzebne zewnętrzne źródło sugnału w przeciwieństwie do produktów nVidi Cytuj Link to post Share on other sites
Porik 0 Napisano 18 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 Dobra doszedłem co było nie tak z dźwiękiem... po prostu domyślnie monitor cały czas pracował na DVI co powodowało brak dźwięku po odłączeniu kabla cała transmisja poszła na HDMI i dźwięk jest ale.... Pojawił się znowu problem który miałem na samym początku, właśnie z tego powodu siedziałem na kablu DVI, przy podłączonym kablu HDMI mam czarną ramkę dookoła przy rozdzielczość HD, której nie było przy kablu DVI na tej samej rozdzielczości. Nie wiem jak to pokonać... =\ Cytuj Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 Do mojej grafy był jeszcze specjalny kabelek dołączony. Co prawda ja go zignorowałem, bo nie używam HDMI, ale czytałem w manualu że trzeba go gdzieś podłączyć w związku z HDMI audio. Sprawdź u siebie w instrukcji czy nie masz na grafie jakiegoś connectora specjalnie do tego. Kabelek był bardzo prosty - 2 żyły taki jak masz do diod i przycisków w obudowie.Ale ty masz GF, które nie mają wbudowanego kodeka audio... Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY_79 Napisano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 Dobra doszedłem co było nie tak z dźwiękiem... po prostu domyślnie monitor cały czas pracował na DVI co powodowało brak dźwięku po odłączeniu kabla cała transmisja poszła na HDMI i dźwięk jest ale.... Pojawił się znowu problem który miałem na samym początku, właśnie z tego powodu siedziałem na kablu DVI, przy podłączonym kablu HDMI mam czarną ramkę dookoła przy rozdzielczość HD, której nie było przy kablu DVI na tej samej rozdzielczości. Nie wiem jak to pokonać... =\ Spróbuj tak: In CCC there should be an option for DTV and under that an option for UnderScan/OverScan. Drag this to 0% and you should get what you're looking for. pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Porik 0 Napisano 18 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 nie mogę niczego takiego znaleźć w CCC, może u mnie wygląda to trochę inaczej, możesz napisać coś więcej ? Cytuj Link to post Share on other sites
reenstix 12 Napisano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 W CCC wchodzisz w desktops&displays - prawy przycisk na twój monitor na dole i configure i w zakładce scaling options suwak dajesz na maxa w prawo Cytuj Link to post Share on other sites
Porik 0 Napisano 18 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 dzięki reenstix należy ci się pochwała Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts