totenshock 1 Napisano 13 Października 2013 Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Witam, Zastanawiam się nad kupnem smartphone'a do przeglądania internetu, zależy mi na szybkości i komforcie obsługi. Mój budżet jest dość ograniczony (do 1500 zł), dlatego przychodzę do was po radę. Zastanawiałem się nad Galaxy S3, Lg swift L9. Potrzebuję więcej propozycji, z góry wszystkim dziękuję. Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 13 Października 2013 Udostępnij Napisano 13 Października 2013 (edytowane) Nokia Lumia: 720 - ok. 750zł 920 - ok. 1100zł 925 - ok. 1500zł te 3 modele powinny Cię zainteresować - tu masz wszystko o nich: http://forum.benchmark.pl/topic/99689-nokia-zestawienie-modeli-smartfonów/ Tu masz wynik z SunSpider 0.9.1 - benchmark mający na celu sprawdzenie przeglądarek - wynik im mniejszy tym lepszy: http://uk.hardware.info/productinfo/benchmarks/86/smartphones?specId=8175&tcId=279&products[]=151760&products[]=167164&products[]=163235&products[]=180505 włożyłem w nie SGS4, SGS3, LGL9, Nokia Lumia 920 Edytowane 13 Października 2013 przez ArioX Cytuj Link to post Share on other sites
elvismt 757 Napisano 13 Października 2013 Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Jak poręczny komfortowy i szybki to iphone4s do 1500zł spokojnie znajdziesz bardzo zadbany egzemplarz Ale do przeglądania internetu wydaje mi się że lepsza będzie lumia 920 lub galaxy note 2 Cytuj Link to post Share on other sites
kosmita 545 Napisano 13 Października 2013 Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Ja posiadam LG 4x HD (P880) i daje rade z netem i nie tylko:) Cytuj Link to post Share on other sites
Nowatris208 2 Napisano 13 Października 2013 Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Ja posiadam Nexusa 4 i sprawdza się bardzo dobrze, poza nim mogę polecić SG Note 2 na jego ekranie (głównie chodzi o wielkość bo co do jakości to mogła by być większa rozdzielczość) korzystanie z internetu to czysta przyjemność. Cytuj Link to post Share on other sites
dzumms 163 Napisano 13 Października 2013 Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Galaxy s3. lg sobie odpuść. w s3 masz wydajny procek, świetny wyświetlacz, wymienialną baterię, b.dobry aparat. Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 13 Października 2013 Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Lumia 920 - za pozostałem 400 zł z Twojego 1500 złotowego budzetu zakupimy porządne słuchawki - okolo 200 żł - np. Nokia Purity by Monster WH-920, Ładowarkę Indukcyjną (bezprewodową) Dt-900 za około 200 żł - bo Lumia 920 ma wbudowane Ładowanie Indukcyjne. A za pozostałe 100 zł kupimy porzędne etui na telefon. Co dostajemy - znakomicie wykonany telefon - na poziomie iPhone - Szajsungi, Sony, LG, czy Nexus są gorzej wykonane i spasowane. Szybki, płynny i błyskawicznie reagujący telefon, z pewnym wsparciem do 2016 roku. Do tego świetny dźwięk, aparat. No i calkowicie darmową nawigację - taką głosową, która mówi nam za 200 metrów skręć w prawo - pobieramy mapy i juz. I co najważniejsze mamy spokój na kilka ładnych lat - z Androidem nie wiadomo - przypomina, że NExus 5, ktory ma pracować pod Androidem 4.4 KitKat ma taktowanie procesora 2.23GHz oraz 3 GB RAM'u - zaś obecny NExus ma 1.5GHz i 2 GB RAM'u - świadczy to o tym, że nowa wersja Androida będzie jeszcze wolniejsza niż obecna. Cytuj Link to post Share on other sites
shayenek 0 Napisano 13 Października 2013 Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Niedawno zakupiłem używanego Note 2 za 1350zł. Telefon jest mega jeżeli chodzi o przeglądanie internetu. Do tego dochodzi oglądanie filmów, granie w gry, notatki i wiele innych. Polecam. Cytuj Link to post Share on other sites
Tabalan 348 Napisano 13 Października 2013 Udostępnij Napisano 13 Października 2013 (edytowane) A nie łatwiej zwykły telefon + tablet? @dzumms Przykro mi cię zmartwić, ale SGS3 jest słabszy niż średniaki z tego roku (Xperia SP). W dodatku jego ekran ma niską jasnośćc wygląda jak skrzyżowanie tęczy z jednorożcem i jest tragicznie wykonany. @Ravir Nokia Purity by Monster WH-920 to są porządne słuchawki? Hmm, to by wychodziło, że po wydaniu całej serii tragicznych słuchawek (Beats'y) coś im się jednak udało. No i proszę cię, przestań z tym nachalnym czczeniem Lumii. Edytowane 13 Października 2013 przez Tabalan 1 Cytuj Link to post Share on other sites
totenshock 1 Napisano 13 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Strasznego smaka napędziliście mi na Nokie Lumie 920, nie byłem przekonany co do windows phone 8, ale spędziłem pół dnia czytając różne artykuły i przeglądając fora. Prawdopodobnie dzięki wam mam faworyta Dziękuję! 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 13 Października 2013 Udostępnij Napisano 13 Października 2013 tu masz FAQ Windows Phone 8 podpiety do naszego forum - http://forum.benchmark.pl/topic/96014-windows-phone-8-poradnik/ Cytuj Link to post Share on other sites
Tabalan 348 Napisano 13 Października 2013 Udostępnij Napisano 13 Października 2013 totenshock - ja na twoim miejscu bym wybrał Lumię 720 i do tego jakiś niedrogi tablet, ponieważ nawet te 4,5" (L920) to nie aż tak dużo przy przeglądaniu internetu. Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 13 Października 2013 Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Jednak 1GB znacznie wpłynie na komfort przegladania neta. Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 13 Października 2013 Udostępnij Napisano 13 Października 2013 nie zgodze sie - mowie z praktyki -zona ma 720 a ja 920 - zadnych roznic nie ma Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 13 Października 2013 Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Używałeś kart? Spróbuj odpalić parę kart i zobaczysz różnice. Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 13 Października 2013 Udostępnij Napisano 13 Października 2013 (edytowane) nie patrzyłem, później zerknę - teraz rozmawia moja żonka przez fona ale wierzę że masz rację Edytowane 13 Października 2013 przez ArioX Cytuj Link to post Share on other sites
Tabalan 348 Napisano 13 Października 2013 Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Dlatego proponuję L720, która ma znacznie lepszy czas pracy niż L920, a do tego tablet, na którym się lepiej przegląda internet niż na 4,5" L920. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 15 Października 2013 Udostępnij Napisano 15 Października 2013 nie zgodze sie - mowie z praktyki -zona ma 720 a ja 920 - zadnych roznic nie maSkoro ŻADNYCH różnic nie ma to dlaczego nie używasz tańszego smartfona? Nie szkoda pieniędzy? A może to magia cyferek w nazwie? Od siebie polecam Samsunga Galaxy Note 2. Smartfon ten posiada 5.5 calowy ekran zatem przeglądanie na nim internetu to przyjemność. Do tego posiada żywe kolory. Jest on bardzo wydajny - czterordzeniowy Exynos 4412 oraz czterordzeniowe Mali400MP4 uzupełnione jest o 2GB pamięci operacyjnej - dzięki temu smartfon działa mega płynnie w aplikacjach oraz grach, przeglądanie internetu jest przyjemne a funkcje fotograficzna i muzyczna stoją na wysokim poziomie. Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 15 Października 2013 Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Skoro ŻADNYCH różnic nie ma to dlaczego nie używasz tańszego smartfona? Nie szkoda pieniędzy? A może to magia cyferek w nazwie? Jak zwykle wcinasz się nie czytając tematu. Akurat rozmawialiśmy o korzystaniu z internetu... Cytuj Link to post Share on other sites
Wizzy159 42 Napisano 15 Października 2013 Udostępnij Napisano 15 Października 2013 zastanów się nad Sony Z Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 15 Października 2013 Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Akurat czytałem wszystko (zawsze tak robię). Powszechnie wiadomo, że przy tej ilości pamięci (512MB) jej dwukrotne zwiększenie ma kolosalne znaczenie dla poprawienia komfortu użytkowania telefonu - sam widzę różnicę na swoim smartfonie przy otwartych paru kartach względem kilkunastu: ot choćby samo pobiranie danych z cache telefonu. Chodzi mi, że te otwarrte karty mogą zawierać więcej grafik, obrazków, elementów dynamicznych jak animacje flash czy nawet filmiki w tle. Do tego swobodnie mogę mieć w tle uruchomiony odtwarzacz muzyczny i, co równie ważne - jeszcze inne aplikacje w tle (działajàce aktywnie czy w trybie uśpienia) nie będą automatycznie "zabijane" przez system z powodu przepełnienia dostępnej pamięci operacyjnej urządzenia (lub też z tego powodu będą lagi co bedIe skutkowało koniecznością ręcznego zamknięcia kilku takich programów). Ja tam swojego sprzętu wolę używać aktywnie i dynamicznie a z zasobów korzystać w bardzo dużym stopniu - dlatego to jest dla mnie ważne i dlatego kupuję sprzęt o lepszych parametrach. ArioX natomist różnicy nie widzi gdy używa sprzęt mocniejszy, tj. z większą ilością pamięci, oraz gdy używa analogicznie sprzęt słabszy - bo zapewne używa go statycznie nie obciążając w większym stopniu i nie wykorzystując jego potencjału... Zatem wydaje mu się, że różnicy brak. Po co więc żytkuje sprzęt droższy i mocniejszy skoro nie widzi różnicy względem sprzętu tańszego i słabszego? Dla lansu czy magii cyferek w nazwie? Po co przepłaca? Cytuj Link to post Share on other sites
Kiciuk 45 Napisano 15 Października 2013 Udostępnij Napisano 15 Października 2013 (edytowane) a to co na wp nie da rady odtwarzacza muzyki+ie ? jakoś nie miałem tego problemu na lumi 610 co miała only 256MB ram :E @igorrodz http://pc-com.pl/public/style_emoticons/default/facepalm.png Może kupuje sie droższy który ma coś czego w tańszym nie ma ? np: Lepszy aparat/większy ekran/lepszą baterie ? Wykorzystywanie potencjału Smażysz jajka/ używasz jako narzędzia samoobrony czy sluży ci jako konsola do durnych gierek ? Edytowane 15 Października 2013 przez Kiciuk Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 15 Października 2013 Udostępnij Napisano 15 Października 2013 (edytowane) BARTOL48 masz rację. Sprawdziłem na kilku kartach. Rzeczywiście widać wtedy różnice pomiędzy 920 a 720. Mało kiedy na fonie używam kilku kart stąd wynikała moja niewiedza. Wysłane z mojego Nexus 7. Edytowane 15 Października 2013 przez ArioX Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 15 Października 2013 Udostępnij Napisano 15 Października 2013 @Igorrodz napisałeś litanię i dalej nie trafiłeś. Może kupuje sie droższy który ma coś czego w tańszym nie ma ? np: Lepszy aparat/większy ekran/lepszą baterie ? Kolega Ci wyjaśnił. @ArioX Również nie otwieram kart więc to żaden problem dla mnie ale dobrze, żeby ktoś wiedział przed zakupem. L920 wczytuje zakładkę z pamięci zaś L720 po prostu odświeża na nowo. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
totenshock 1 Napisano 18 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Aby zamknąć dyskusje powiem że kupiłem w środę samsunga galaxy s3, jestem bardzo zadowolony, dziękuję za pomoc i pozdrawiam! Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts