Wysek10 7 Napisano 10 Października 2013 Udostępnij Napisano 10 Października 2013 Witam, Posiadam laptopa Acer Aspire 7720ZG z karta grafiki gf 8400M gs. Jak w temacie laptop się włącza tylko jest czarny ekran. Problem ten zaczął się od momentu w którym wyłączyli mi prąd gdy laptop był podłączony do sieci. Osobiście stawiałbym na kartę ale chcę zasiegnąc rady na forum. Jeśli byłaby to karta to jaki zamiennik będzie pasował zamiast tej bo tą cięzko dostać?? Cytuj Link to post Share on other sites
Pawel7 882 Napisano 10 Października 2013 Udostępnij Napisano 10 Października 2013 (edytowane) Bardzo prawdopodobne, że to jednak karta, bo te układy były wadliwe. Żeby to wykluczyć podłącz zewnętrzny monitor. Możliwe, że padła matryca, lub jej podświetlenie. Ten układ może być lutowany do płyty głównej i wtedy sam go nie wymienisz. W tym przypadku bez serwisu się nie obejdzie. http://naprawalaptopow.com.pl/czarna-lista-laptopow-z-wadliwymi-ukladami-nvidia Edytowane 10 Października 2013 przez Pawel7 Cytuj Link to post Share on other sites
Wysek10 7 Napisano 10 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Października 2013 Już podłączałem pod monitor i wyświetlało no signal , a na drugim laptopie było ok Cytuj Link to post Share on other sites
michalschulz1 210 Napisano 10 Października 2013 Udostępnij Napisano 10 Października 2013 Upewnię się tylko : czy zmieniłeś źródło wyświetlania na monitor zewnętrzny?(nie zawsze jest to automatyczne) Cytuj Link to post Share on other sites
Cleaner_1980 267 Napisano 10 Października 2013 Udostępnij Napisano 10 Października 2013 tylko dodam, że przełączenie na monitor zewnętrzny możesz zrobić skrótem klawiaturowym win+P Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts