Burit0 0 Napisano 6 Października 2013 Udostępnij Napisano 6 Października 2013 Chyba udalo mi sie odblokowac AMD Phenoma 2 2x na 4 to jest black edition 565 ale gdy wlaczy sie pulpit komputera to wyskakuje jakis błąd albo nie ma ikon ewentualnie sie sam resetuje co co może być przyczyną ? Cytuj Link to post Share on other sites
Pawel7 882 Napisano 6 Października 2013 Udostępnij Napisano 6 Października 2013 Spróbuj 3 rdzenie, bo widocznie ta sztuka nie była przypadkowo zablokowana. Cytuj Link to post Share on other sites
buhah4 0 Napisano 6 Października 2013 Udostępnij Napisano 6 Października 2013 Jak uda ci się z 3 rdzeniami to sprawdź temperatury, może są zbyt wysokie i komputer się przegrzewa Cytuj Link to post Share on other sites
Burit0 0 Napisano 6 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Października 2013 Zwiekszylem napiecie i ustawulem inny przedzial stopni Celsjusza i dziala ale strasznie sie grzeje teraz sie juz nie wyłącza komp ale temp. Proca doszla mi do 90 stopni nie chce tego spalic wiec pewnie nowe chłodzenie ale jakie? I czy to aby napewno pomoże? Cytuj Link to post Share on other sites
piotrasta 2 Napisano 7 Października 2013 Udostępnij Napisano 7 Października 2013 jakie chłodzenie masz teraz? jaki zasilacz masz obecnie? Cytuj Link to post Share on other sites
Burit0 0 Napisano 8 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Zasilacz dziadostwo z firmy logic he he Chlodzenie proca tez takie zwykle g... Wiem ze do jakiegokolwiek OC musi być wszystko markowe ale chce miec pewnosc ze jak wydam 300 zl na zasilacz i 300 na chlodzenie to bedzie to smigac no i czy nie lepiej kupic jakis inny procek na am3 niz na sile podkrecac ten ? Cytuj Link to post Share on other sites
piotrasta 2 Napisano 8 Października 2013 Udostępnij Napisano 8 Października 2013 nikt ci nie da 100% pewności. przed wymianą zasilacza i chłodzenia raczej nikt poważny nie doradzi ci wymiany procka na inny lub jego dalszego kręcenia. nikt ci nie karze wydawać 600zł na zasilacz i chłodzenie lecz myślę że w kwocie do 350-400zł można kupić fajny zasilacz i chłodnie. Tu jest miejsce dla twojej decyzji czy kupujesz zasilacz i chłodzenie czy nie jeśli nie to raczej nikt tu ze zgromadzonych nie przyłoży ręki do tego byś spalił se kompa (w najlepszym wypadku w najgorszym spalenie domu/porażenie kogoś przy próbie załączenia kompa) Cytuj Link to post Share on other sites
Burit0 0 Napisano 11 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Ok prawdopodobnie odblokowalem tego potwora hehehe gdy wchodzę w menadżer zadań to widze 3 okienka cpu a w panelu sterowania nazwa procka sie zmienila na phenom ii x4 B65 3.6 GHz po upływie 3godz w occt wszystko w normie wiec zmienie pytanie czy warto w dobie dzisiejszych prockow zostac przy tym ktory mam obecnie ? Jesli tak to jaka karte graficzna do niego dobrac aby gry mogly komfortowo smigac na 37 cal tv ? Cytuj Link to post Share on other sites
kosmita 545 Napisano 11 Października 2013 Udostępnij Napisano 11 Października 2013 (edytowane) Syn ma PhenomII x2 550BE @ x3 3,8GHz do tego grafika HD 6850 i wszystkie gry mu śmigają w 1366x768 w wysokich ustawieniach łącznie z crysis 3 Edytowane 11 Października 2013 przez kosmita Cytuj Link to post Share on other sites
Burit0 0 Napisano 12 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2013 Crysis na wysokich ? Z takim sprzętem. Cytuj Link to post Share on other sites
RaaKoo 74 Napisano 13 Października 2013 Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Crysis na wysokich ? Z takim sprzętem. zwróć uwagę na rozdzielczość w C3 ... więc może dać jakoś radę w wysokich ... Cytuj Link to post Share on other sites
kosmita 545 Napisano 13 Października 2013 Udostępnij Napisano 13 Października 2013 wysokie nie ultra Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts